Nechce být ve školce sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
597
6.9.15 21:23

Nechce tam byt sama

Dcera 3,5 jde zita do skolky poprve (minuly tyden byla nemocna).. Dneska vecer usinala a uz me volala a fnukala, ze tam zitra nechce byt sama:(( rikala jsem ji, ze tam bude s pani učitelkou a detma, ze si budou hrat.. Pak usla

Ale uplne se desim rana.. Zezacne brecet.. Co ji mam rikat?

Je mi z toho zle :( ucitelka mi rikala, ze ji tam mam nechat rovnou na spinkani, ze pry je to pro deti lepsi..

Ja jsem doma v 6 m tehotetenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
6.9.15 21:27

Většina dětí pláče při nástupu do školky. Některé se vyrovnají s docházkou lépe, jiní hůře.. A nejhůře to snáší rodič!!! Takže hlavu vzhůru a za pár týdnů už budete obě dobře sladěny 8)
Moje dcera taky plakala, za týden si zvykla, za měsíc se těšila a dnes se každý den vyptává, když půjde zase do školky, páč je jí tam nejlíp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.9.15 21:28

@Helll
Když jsi doma, tak máš obrovskou výhodu, můžeš si jí kdykoliv vyzvednout, takže bych se nestresovala, zkusíš a uvidíš. Hlavně ať na tobě nevidí nervozitu, buď v pohodě, říkej jí, že se má těšit, že je to tam bezvadné.
První den bych jí já osobně vyzvedla už po obědě, možná i den druhý, od třetího až po spaní. Třeba budeš překvapená, jak se jí tam bude líbit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
6.9.15 21:38

Moje mrně hraje na city, jakmile ale učitelka zavře dveře, už o mně neví /občas poslouchám-čekám za dveřmi, i když se to nemá :lol:/ Totéž dělá u babí a dědy. Buď v klidu, to zvládnete. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.9.15 21:40

Pokud jsi doma, tak tam s ní klidně můžeš i být, taay u nás je adpatční program, kdy maminky chodí týden až 14 dní s dětmi na pár hodin do školky s dětmi. Ve školce ve vedlejším městě je to dokonce povinné.
Mají s tím dobré zkušenosti, protože najednou strčit dítě k cizí paní a mezi kupu cizích dětí, to je asi docela rána a nedivím se, že to toli děcek prořvě.
Můžeš ji dávat zatím jen několikrát týdně a na dopoledne, nemusí tam přeci být rovnou an celý den, přizpůsobila bych to situaci a dítěti. Pro děti to musí být naráz hrozný šok, Já jsme děti zvykala postupně a bylo to bez jediného pláče.

Já osobně bych dítě, pokud by na kolektiv zralé nebylo, ještě do školky nedala, pokud jsme doma, ale to musíš posoudit sama. Dalo yb se i počkat třeba ještě pár měsíců, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.9.15 21:45

No já jí celé léto líčila, jak to bude super a jak si tam bude hrát, zpívat a že jí paní učitelka bude hrát na piano. To miluje :mrgreen: A hlavně jsem jí posílala od 2,5 let aspoň na jedno dopoledne do soukromé. Do státní nastoupila ve třech letech bez jediného zaplakání. U nás tedy naopak trvají na postupné adaptaci. Ale na to už je pozdě :mrgreen: Chtěla jsem hlavně napsat, že k nim letos nastoupily nové děti a učitelky se k nim opravdu chovaly skvěle, neměj strach, oni si tam poradí. A pokud je citlivější, vždycky jí můžeš stáhnout zpátky domů. Ale valná většina dětí to jen zkouší a po zabouchnutí dveří se rychle zapojí. Ale chápu, že je to srdcervoucí. Hlavně to na sobě nedej znát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950

Adaptační program nemají všude, a nebude se jim to líbit, pokud by tam byla jediná maminka, aby to ostatním dětem nebylo líto.

První týden jsem taky pro ni chtěla chodit hned po o, druhý den už ale chtěla pyžámko, že tam bude spinkat. To nic nemění na faktu, že se jí tam také každé ráno nechce a večer u pohádky tvrdí, že tam nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Já bych si ji nechala doma, když tam nechce, a ty jsi doma :nevim: moc nechápu tohle dávání 3leťáčků do školky za každou cenu, když nemusí a nechtějí…vloni když jsem tam první den viděla sotva 3 letou malinkou holčičku, co plakala, a držela se jako klíště maminky, co měla v manduce sotva měsíční miminko, tak mi z toho bylo docela smutno..tolik zbytečných slziček :( můj 3,5 letý nastoupil, protože sám chce, kdyby se mu školka líbit přestala, neměla bych problém ho nechat doma, máme taky ještě mimčo, tak tam nutně nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.9.15 21:48
@slavuska1 píše:
Já bych si ji nechala doma, když tam nechce, a ty jsi doma :nevim: moc nechápu tohle dávání 3leťáčků do školky za každou cenu, když nemusí a nechtějí…vloni když jsem tam první den viděla sotva 3 letou malinkou holčičku, co plakala, a držela se jako klíště maminky, co měla v manduce sotva měsíční miminko, tak mi z toho bylo docela smutno..tolik zbytečných slziček :( můj 3,5 letý nastoupil, protože sám chce, kdyby se mu školka líbit přestala, neměla bych problém ho nechat doma, máme taky ještě mimčo, tak tam nutně nemusí.

Musím souhlasit, také nechápu pak zcela ty argumenty, že přeci potřebuje kolektiv…

Neděsila bych se dopředu, ale když by bylo dítě nešťastné, tak bych ho beze všeho nechala ještě rok doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
6.9.15 21:51

Já bych ji nechala ještě doma, nejsi v situaci, že by do školky nutně musela. Není nutné celý rok, ale ve Tvé situaci bych to asi udělala, protože pokud dobře počítám, porodíš někdy v prosinci.To je nejhorší období na nemoci a virozy, mohla by Ti to tahat k miminu nebo by mohlo onemocnět na chodbě školky. Mě by to za ty nervy nestálo. Navíc je období zvýšeného výskytu neštovic.
Pokud nějaký čas počkáš, může nástup proběhnout bez problémů, až dozraje.

@ospalámyš U nás je adaptační program zakázaný, prý to naopak prodlužuje adaptační proces a ztěžuje práci učitelkám, aby se tam motala každá maminka nového dítěte. Nemá to povoleno žádná školka ve městě. To je věc názoru. Ale chtěla jsem tím říct, že i kdyby si to zakladatelka „usmyslila“,záleží na školce, jestli jí toto povolí nebo ne.

Moje děti šly do školky až po 4. narozeninách a žádné problémy nikdy neměly. Takže zkušenost je ta, že pokud to není nutné, nemá se nic lámat přes koleno a počkat, až přijde ten správný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
6.9.15 21:53
@anairda píše:
Musím souhlasit, také nechápu pak zcela ty argumenty, že přeci potřebuje kolektiv…Neděsila bych se dopředu, ale když by bylo dítě nešťastné, tak bych ho beze všeho nechala ještě rok doma.

Taky nechápu argumenty, že dítě potřebuje kolektiv :roll: Opravdu ho nepotřebuje, to je přežitek z doby minulé. Potřebuje hlavně dobře fungující, soudržnou rodinu a zázemí uvnitř ní. Pokud půjde do školky až jako předškolák, opravdu se mu nic nestane a nijak tím neutrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.9.15 22:02

Me zase ucitelka rekla, ze je lepsi tam dite dat na 2 hodinky a dalsi den zase o neco dele, pokud nikam nespecham a jsem doma. V pondeli zaciname.male je tedy jen 2,5 roku a chci ji tam davat jen na 3 dny v tydnu jen na dopoledne, aby si pohrala. Pokud bude plakat, do skolky ji dam az ve 3 letech. Rozhodne kdyz jste doma, tak bych netlacila na pilu a pokud to mala nebude davat dat ji treba az ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.9.15 22:07

@Jana206 Jo to je pravda, všude postupnou adaptaci nepodporují, což je škoda. Někdy mám pocit, že nemají rády, pokud jim matky moc vidí pod ruku, nebo si myslí, že je to pro děti horší, nevím.
A taky asi moc neplatí to, že jiné děti budou brečet, protože tak jedno dítě má maminku. To je projekce dospělých, takhle malé děti takto většinou nepřemýšlí.
Každopádně tady ve školce s tím žádný problém není, není tam kvanta matek, spíš jen pár, chodí většinou přes léto a v různých týdnech, takže se i vystřídají a navíc nejde úplně každá. Probíhá to dobře a co jsme si všimla, tak tam pak v září není slzavé údolí, jako v jiných školkách.

Moje děti šly taky ve 4 a 3 a půl a nebyl taky žádný problém, na školku byly zralé a navíc měly natrénované postupné odloučení v miniškolce v MC a na prostředí a učitelky si se mnou zvykly v mateřské skolce při adaptaci. Mně to přišlo jako ideální kombinace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
6.9.15 22:10
@Helll píše:
Dcera 3,5 jde zita do skolky poprve (minuly tyden byla nemocna).. Dneska vecer usinala a uz me volala a fnukala, ze tam zitra nechce byt sama:(( rikala jsem ji, ze tam bude s pani učitelkou a detma, ze si budou hrat.. Pak usla

Ale uplne se desim rana.. Zezacne brecet.. Co ji mam rikat?

Je mi z toho zle :( ucitelka mi rikala, ze ji tam mam nechat rovnou na spinkani, ze pry je to pro deti lepsi..

Ja jsem doma v 6 m tehotetenstvi.

To nejlepší se může velmi lišit v představě paní učitelky, která je dospělá a je ve školce „doma“, ve známém prostředí, se známými lidmi, a v představě malinkého díťete, které jde do totálně neznámého prostředí, mezi neznámé lidi… Chuderka malá, bojí se dooředu, co by komu proboha udělalo, aby tam s ní první den zůstala máma, než to prostředí okoukne a zjistí o co jde…? A nechat ji tam rovnou na spaní, když nemusí, je podle mne totální zhovadilost.
Bohu díky již po xté za naši osvícenou školku, kde se děti mohou adaptovat za přítomnost rodiče tak dlouho, jak je potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.9.15 22:16

U nás se tedy chlubí, že jsou školka rodičům vždy otevřená a je fakt, že ráno nikdo nic nenamítá, když jdeme s dítětem až dovnitř a ještě si tam s ním povídáme nebo něco hledáme. Ale je fakt, že co slyším, tak někde rodiče dovnitř třídy prostě vkročit nesmí 8o U nás teda první den jen s maminkou, pak na hodinku, pak do svačinky a pak prostě individuálně, někteří po svačince, ti co už se na to cítí zůstávají déle. Jinak u nás v nové třídě pláčou co jsem koukala jen dva kluci. A to je myslím slušné číslo, vzhledem k tomu, že víc jak polovina třídy je nová. A vždycky jen některá učitelka nebo pomocnice má v náruči a snaží se je zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí