Nechce být ve školce sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
7.9.15 14:21

@Helll to chce hlavně klid. Vydrž alespoň 2 týdny (nebo spíš měsíc) a potom teprve můžeš hodnotit. U nás u starší byl nejdřív řev, že tam chce spát a druhý den řev, že tam spát nechce a nakonec bylo období, kdy chodila s pláčem, že chce být se mnou doma. Taky šla ve 3,5 a já byla doma s mladší. Ale prostě jsem věřila, že školku v tomto věku potřebuje a taky že jo. Ten posun byl neuvěřitelný, v samostatnosti, držení tužky, oblékání atd. Prostě co nám doma nešlo, tak tady zvládla za týden. V tomhle věku už věřím, že děti školku potřebují. Musí se také naučit, jak zvládnout pobyt v kolektivu, jak se prosadit a tohle máma doma nenahradí. Bohužel se u nás projevilo i to negativum, co se nemocí týče - věčné rýmy, kašle, na jaře neštovice…
Jo a mimochodem, kdyby šla o rok později, tak může plakat úplně stejně a může to být klidně i horší. U nás je nový chlapeček 4,5 roku v dceřině třídě a snáší to hodně špatně. A to by měl být teoreticky už zralý. Ber to tak, že většina dětí si zpočátku popláče, ty jsi dospělá a taky jsi z toho naměkko ;) Je to prostě velká životní změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.9.15 19:35

Ahojte maminky, tak opet prosim o radu..

Kdyz jsme pro dceru prisli tak vyletela ze tridy a zacala plakat.. Ale kdyz jsem ji objala uklidnila se a vratla se do tridy po svacinku, pak jsme se oblekaly. Pani ucitelka rikala, ze si behem dne parkat zafnuka, ale pry je to normalni.. Jen pry nemohla usnout tak pak uz zaplakala, ale uklidnila se.. Odpoledne byla takova trosku nesva, ale asi to je tim, ze neusla po obede doma spala vzdycky. Dala jsem ji dneska vecer driv spat, ale pri koupani uz plakala, ze tam nechce jit.. Pak se zklidnila.. A v pisteli mi rika mami prosim ja tam nechci spinkat..

Myslite, ze je to na ni moc? Mam pro ni jet po obede?? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.9.15 19:37

Nevidim jediny duvod proc b tam mela spat. jediny duvod pro spani ditete ve skolce mi prijde prace matky nebo touha ditete tam spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
7.9.15 19:46

@Helll vyzvedávala bych jí po obědě, jí to i rychle uteče, a doma si pak může i natáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.9.15 19:47
@Lama Lama píše:
Nevidim jediny duvod proc b tam mela spat. jediny duvod pro spani ditete ve skolce mi prijde prace matky nebo touha ditete tam spat.

Dekuji :) mame ve skolce moc hodnou ucitelku i mi po svacine volala, ze dcera neplace at jsem vklidu.. (psala jsem ji ted email) a ona mi psala, at to jeste zitra zkusim s tim spanim, ze pak pry dcera uvidi, ze jsem ustoupila se spanim tak ustoupim i s tim aby tam chodila.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
7.9.15 19:56

Pro dítko je den mnohem delší než pro nás dospělé, takže si myslím, že je to na ni dlouho, navíc asi i jiný režim, že se jí nemusí dařit usnout apod., já zatím beru dítě po obědě, myslím, že do začátku je to akorát

• Citovat
  • Upravit
4462
7.9.15 19:59

Já vím, že to není k tématu, ale nás kluk se do školky těší a i když je na adaptaci ( na dvě hodiny protože mu nejsou tři a řve, kdyby mu nebyly tři a neřval, tak není problém v celém dnu) tak tam chce, chce i spinkat, ale prostě tam brečí. Že nevidí maminku z okna, nechce jíst, nechce si hrát, na procházce utíká.. Nevím prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.9.15 20:04

Jak ustoupit? no, uznej. od zacatku to byla blbost ji tam nechat spat, tak proc to nepriznat? me fakt prijde ujete jen z principu dite, ktere bylo do ted byt 7/24 s lidmi, ktere zna, strcit na 7hodin do skolky.proc by tam mela spat? jediny prinos, racionalni duvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.9.15 20:12
@Lama Lama píše:
Jak ustoupit? no, uznej. od zacatku to byla blbost ji tam nechat spat, tak proc to nepriznat? me fakt prijde ujete jen z principu dite, ktere bylo do ted byt 7/24 s lidmi, ktere zna, strcit na 7hodin do skolky.proc by tam mela spat? jediny prinos, racionalni duvod?

Asi mas pravdu, ale ridila jsem se tim co radila ucitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
7.9.15 20:31

@Helll a co tedy chceš/potřebuješ, aby tam spala nebo ne? Od toho bych se odpíchla, jestli ti nevadí ji brát po obědě, tak ji prostě ber.
Přijdeš mi taková zmatená a nejspíš je i tvá malá. Neví, kdy pro ni přijdeš, vidí, že jsi nervozní a stresuje ji to. Nedej na učitelku, co říká, řiď se sebou. To že malé ustoupíš neznamená, že ti bude skákat po hlavě, prostě se jí zeptáš, co by chtěla a domluvíte se. Pokud jsi doma, máte na výběr. To je velká výhoda.
Chce to prostě ráno dát malé jasnou informaci - vyzvednu tě po obědě/po spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.9.15 20:55

Ustupování by mi přišlo, kdyby to bylo tak, že řekne, že chce po spaní, pak si to rozmyslí a bude zas chtít po obědě.
J8 školku moc v lásce nemám. Kluk chodil od 3 let jen na jeden den do soukromé, abych si od něj chvíli odpočinula. Nemiloval to tam, ale já si tím půl dnem byla jistá a v sobě to neřešila. Další rok šel do státní. To už jsem chodila do práce na jeden den. Takže to měl den povinný. Do prosince jsem to zkoušela pravidelně, 4× do týdne, po obědě. Ale stále se mu tam nelíbilo, tak jsem to zredukovala na povinné úterky. Zbytek jak chtěl. Často v úterý řekl, že chce i st a čtvrtek. A jak jsme nahlásili, tak to bylo, ikdyž si to kolikrát, hlavně ráno, chtěl zas rozmyslet. tomu bych řikala ustupování.
Od pěti let už chodí denně, po spaní, se ségrou. A najednou je v pohodě, ráno nebulí. Školku tedy nemiluje do ted, když nemusí, tak tam nejde.
Mladší je opak, je spokojená všude, kde se něco děje a daj jí najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
7.9.15 21:05
@Lama Lama píše:
Mladší je opak, je spokojená všude, kde se něco děje a daj jí najíst.

Nemluvíš ty o mé mladší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.9.15 21:14
@j.a.n.i1 píše:
Nemluvíš ty o mé mladší :lol:
:mrgreen:
já třeba měla strach z přestupu ze soukromé do státní, protože ten přístup je nebe a dudy ( nadšené učitelky verzuz vyhořelé semetriky za katedrou). A jí to je fuk, hlavně, že maj větší kočáry a víc bábovek na písku. Materialistka. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
7.9.15 21:20

@Lama Lama záleží asi na školce, všechny státní nutně nemusejí být zastalé a zamrzlé před dvaceti lety. I když jsou takové :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.9.15 21:24
@Moise píše:
@Lama Lama záleží asi na školce, všechny státní nutně nemusejí být zastalé a zamrzlé před dvaceti lety. I když jsou takové :mrgreen: :mrgreen:

já myslela ty naše konkrétní ( státní, soukromá) - osobní zkušenost se starším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí