Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky,
jsem mamkou novopeceneho predskolaka a rada bych touto cestou ziskala rady a zkusenosti, co nas tento rok ceka. Jelikoz Jezisek je tady coby dup a prinese skolni tasku, jenze jakou…?? tapu na netu… ![]()
prosim mate nejake zkusenosti, jaka je ideal skolni taska pro prvnacka? mate nejake zkusenosti ci vyhlidnuto?
je lepsi koupit sadu s penalem, deskami etc. nebo kazde zvlast?
dekuji vsem zainteresovanym za pomoc ![]()
Nevím, jestli je dobrý nápad kupovat tašku k Vánocům… 3kola je samostatný vstup do života, takže dítě by se tam mělo těšit a užít si období na jaře, v létě, kdy je do školy pár měsíců. Nehledě na to, že by se tašky měli vyzkoušet na záda…Ale je to na Tobě..
My budem letos také řešit, známá co už to má za sebou doporučila batohy Topgal, tak zkuste kouknout
to ostatní asi záleží na vás ![]()
Já jsem aktovku a vybavení do školy taky raději vybírala s dětmi. Já hlídala praktičnost a váhu a děti design.
@eliku píše:
My budem letos také řešit, známá co už to má za sebou doporučila batohy Topgal, tak zkuste kouknoutto ostatní asi záleží na vás
S tím Topgalem souhlasím.
Zbytečně ti 9 měsíců záruky bude ležet ve skříni.
Nejlépe je fakt vyzkoušet… Je kluk velký, přiměřený, maličký? - Budeš „honit každý gram“ hmotnosti dolů?
Jestli koupit sadu nebo každé zvlášť je celkem jedno
Já koupila tašku, penál a sáček na tělocvik dohromady, byla zrovna výhodná cena. Kdyby ne, koupím to zvlášť…
Jinak dcera se vzhlídla v batohu Topgal, takže já pojedu přímo do podnikové prodejny ve Šternberku
@markytka3 taky mám letos doma předškoláka, ale ve škole už mám 2 starší děti. Co vás čeká hodně záleží, jestli chlapeček chodí do školky a celkově jak školka a škola/školy přistupují k přípravě do školy.
U nás je dostatečná příprava předškoláků ve školce a školy dělají pro předškoláky během podzimu akce, aby se dítě seznámilo s prostředím školy, s učitelkami. V lednu probíhá zápis. Na jaře probíhá seznámení už přímo se spolužáky a učitelkami, které budou mít děti od 1. září ve škole.
U nás aktovka není dárkem k Vánocům ani k narozeninám. Dítě ji dostane po zápise do školy. Starší děti před začátkem školního roku pokud je nová aktovka potřeba.
Finančně je určitě lepší sada. Nejstarší měla všechno zvlášť a aktovku měla emipo. Oba mladší mají aktovku Hama-lego s penálem a batůžkem na tělocvik.
Ideální aktovka je taková, která dítěti nejlépe sedí na zádech.
Hlavně by si dítě mělo vybrat samo, o to víc na vstup do školy bude hrdé.. Aby nebylo zklamáním, že Pepík má aktovku hezčí, on by taky takovou chtěl…
Mně se naopak zdál topgal moc malý, ale syn byl velký. Ted mám dalšího předškoláka a ten je jako nic takže budu volit jiný než máme, ale určitě vyzkouším.
@Pipet píše:
Topgal je pro menší děti docela velký.
Toi je možné, taky jsem se na to zaměřovala.
Máme Topgal, syn má 123 cm a batoh sedí dobře. Vybíral si on a kupovali jsme až v červnu, ať neběží záruka na prázdno zbytečně dlouho. Penál byl v sadě, desky a pod. jsme koupili zvlášť.
@markytka3 Mám čerstvého předškoláka, rok nazpět jsem já jen pokukovala, co by tak bylo nejvhodnější, malému to bylo dost ukradené. Ten rok byl úplně stejný jak ten předchozí. Tašku k vánocům bych nekupovala, nevidím důvod, pak ti tu bude jen 3/4 roku ležet nevyužitá. Tašku jsme kupovali o prázdninách před školou, objednávala jsem ji spolu s penálem, pytlíkem na bačkory, na tělocvik, kufřík, pak jsem ještě k tomu brala krabičku na svačinu a lahev ve stejném designu, líp si to pak pozná.. Neberu tašku jako dárek, ale jako věc, která je potřeba, tudíž se koupí. Vybranou tašku jsem mu na netu ukázala, on si sám vybral design, to vybírání ho bavilo. Plus je třeba ozkoušet, jestli mu bude sedět na zádech. Máme aktovku Emipo, v Topgalu by se mi ztratil ![]()
Příspěvek upraven 06.09.15 v 12:30