Předškolák 2015/2016

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
6.9.15 12:28

Na Topgal jsem taky koukala, dělají dokonce aktovky podle školního věku dítěte-pro prvňáčky 3 třídu.
Taky uvažujeme, že mu jí koupíme pod stromeček, ale taky z praktického důvodu, nechci, aby těch výdajů pak bylo moc.
Budeme taky muset koupit nějaký stůl a židli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
6.9.15 12:32

@momi33 stůl a židli jsme kupovali už jako předškolákovi, aby si mohl malovat bez toho, aby za ním lezla mladší, ale úkoly tam stejně psát nebude, to budeme spolu dělat u kuchyňského stolu. Co se týče peněz, byla to fakt darda, ale počítala jsem s tím a peníze jsme odkládali bokem dlouho dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
6.9.15 12:42

Ahoj, jsem taky maminkou čerstvého předškoláka, takže rady a tipy hltám. U nás Ježíšek tašku rozhodně nepřinese, už proto, že po pasování školáků prohlásil, že pár dětí mělo teda tašku cituji „pěkně hnusnou“. Na to pasování už asi bude potřeba, tak pořídíme tak nějak před koncem školního roku. Díky za info ohledně topgalu, mám fakt prcka sotva 17kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.9.15 12:55

Ahojda, taky mam predskolacku, 121cm vysokou a vážící 18,5 kila. A tašku mame vyhlídlou Hama step by step, ma ji kamarádka, takze jsme si ji vyzkoušeli a hlavne ta jeji taška byla po 3 letech jako nova ;)
Ale taky chci kupovat az v cervnu, asi ke dni deti (dcera tam jinak zadny svatek ci narozky nema). Vanoce mi prijdou pro tahovehleho prcka strasne brzy pred školou, vždyť si jeste tri ctvrte roku bude užívat skolky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
6.9.15 13:19
@Aliik píše:
Ahojda, taky mam predskolacku, 121cm vysokou a vážící 18,5 kila. A tašku mame vyhlídlou Hama step by step, ma ji kamarádka, takze jsme si ji vyzkoušeli a hlavne ta jeji taška byla po 3 letech jako nova ;)
Ale taky chci kupovat az v cervnu, asi ke dni deti (dcera tam jinak zadny svatek ci narozky nema). Vanoce mi prijdou pro tahovehleho prcka strasne brzy pred školou, vždyť si jeste tri ctvrte roku bude užívat skolky ;)

Tak syn měl v 1.třídě Hama step by step a nevyhovovala nám, přišla mi těžká, velká a pořád mu sjížděla z ramen. A to je poměrně velký, při nástupu cca 125 cm a 24 kg. Na konci školního roku putovala, pravda zcela zachovalá, do popelnice. Teď má Topgal a je to daleko lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
6.9.15 13:22

@wobludka u nas pasovali predskolacky a tasku u toho nemeli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
6.9.15 13:32

Mám dvě předškolačky, momentálně hlavně pracuji na tom, aby byly ochotné vybrat si odlišný vzor tašky, jsou to jednovaječná dvojčata, takže jsou kromě pár detailů, kterých si cizí člověk nemůže všimnout hned, úplně stejné, natož ještě aby měly stejnou aktovku do školy, tak snad se moje působení podaří.

Topgal je velmi kvalitní značka, ale není vhodná pro malé děti. K dalším kvalitním patří třeba Hama (dost drahé sety), Emipo, Herlitz, Lego. Pak ty samotné aktovky mají ještě několik variant, viz Herlitz - Midi, Flexi, Motion, Smart. Já osobně pokukuji právě po Herlitz a Emipo. Mají hezké holčičí vzory, u klučičích mi to přijde značně menší výběr. Určitě se ještě dají najít méně známé, ale kvalitní aktovky. Hlavní jsou ergonomická záda a pokud máš prcka, tak nízká hmotnost :).

Dají se koupit sety - aktovka/batoh, penál, pytlík na přezuvky/tělocvik. Nebo samostatně aktovka + ostatní jiného vzoru. Já bych ráda koupila aktovku, tak aby alespoň penál měl stejný vzor, pokud i nějaký pytlík na přezuvky, nebudu se zlobit. Pak bych ráda koupila stejné desky na čísla a písmenka, a k sobě ladící desky A4 a A5 :).

Jinak, taky odkládám peníze už nějakou dobu, přecijen, mám dvojčata a za aktovku dám od 1500 - 3000 Kč za jednu, do toho ty serepetičky jako desky, následně školní pomůcky, obaly, lahev na svačinu, box na svačin aj., takže to chce pořádný majlant :D.

Jinak, aktovku rozhodně Ježíšek nepřinese, chce to vyzkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.9.15 13:47
@Moise píše:
@momi33 stůl a židli jsme kupovali už jako předškolákovi, aby si mohl malovat bez toho, aby za ním lezla mladší, ale úkoly tam stejně psát nebude, to budeme spolu dělat u kuchyňského stolu. Co se týče peněz, byla to fakt darda, ale počítala jsem s tím a peníze jsme odkládali bokem dlouho dopředu

jj, chci mu koupit nějaký rostoucí nábytek, ale ta rostoucí židle se mi nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.15 14:06

Ahoj. Máme předškolačku a čtvrťandu, takže už určité zkušenosti máme. Obě holky mají Topgal, mladší ho dostala od pojišťovny jako dárek k 6.roku pojistky. Obě holky jsou spíš drobnější a Topgal pro 1. třídu mi přijde pro ně OK. Starší už má druhou, taky od Topgalu, teď má batoh pro 3. až 7. třídu, protože předchozí aktovka už kapacitou nestačila. Kdyby si ji nepolila od tuše, byla by pořád jako nová. Aktovku dostala k narozeninám, vybírala z mého předvýběru, batoh dostala k Vánocům, myslím, že si o něj napsala.

Penál měla taky od Topgalu, ale nové tužky do něj byly moc dlouhé a gumičky popraskaly, tak teď už má Herlitz. Mladší dcera už má taky penál, ve školce ho potřebují (jednou týdně mají přípravu na školu, kde mj vyplňují pracovní listy, a mají mít penálky). Koupili jsme ho za pár korun v Lidlu, byl i plně vybavený a dceři se moc líbil obrázek na něm.

Pastelky jsem starší dceři na začátku koupila kvalitní, ale dcera je velmi brzy poztrácela, tak jsem pak kupovala ty nejlevnější, většinu z nich ztratila dřív, než potřebovaly ořezat. Teď už je to trochu lepší, tak má zas trochu kvalitnější.

Do první třídy jsme toho moc nekupovali, poradili nám to ve škole, že něco děti dostávají. Akorát kalhoty dostaly na frak, to ani ve školce je nezničila tak jak ve škole (děravá kolena, asi tam lezou po čtyřech) :roll:. To byly největší investice v první třídě.

Pytlík na bačkory nemáme, není potřeba. Krabičku na svačinu používáme tu od musli tycinek z Lidlu, máme jich několik. Na pití dávám vodu do pullitrové PETky, maximálně po týdnu vyhazuju a dávám novou. Dcera ji ale velmi často zapomene ve škole, takže měníme i obden :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
6.9.15 18:00

@Moise já jsem tu slavnost zahlídla a tašky měly, tak nekecá, ale jestli to je nějak rozšířenější nebo je to tradice jen v naší školce, nemám tucha :nevim:

My teda ještě ani nejsme definitivně rozhodnuti pro školu, ale do té kam pravděpodobně půjde, tak dělají po zápisu jednou týdně přípravku pro prvňáčky, tak předpokládám, že tam se vše dozvíme a budeme mít dostatek času to nějak poshánět, do té doby to asi vychladím.

S penálem to bude dřina, pastelky jsou u nás sprosté slovo a hodí se tak maximálně přilepit na letadlo jako střílečky :think: zato nevím, jak mu šetrně sdělím, že na zajímavý věci jako je kalkulačka, sešívačka a kružítko si bude muset pár let počkat :oops: :zed: takže to už vidím, že mi zase řekne, ať SI nějaký vyberu :zed: o sáčku na bačkory jsem jaktěživ neslyšela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
6.9.15 20:37

@wobludka nekde byt nemusi, kdyz maji deti skrinky :) Nas malej to taky neprozival, ale byl rad, kdyz si mohl na vsem vybrat motiv. On ten rok jeste udela hodne, tak bych nemela obavy :D
My meli pasovani s programem jak besidku, pak jim dali serpy a knizku jako darek, fotili se, tasky nemeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.8.16 10:16

Ahojky…co se týče aktovky do školy pro prvňáčka…taky nás to v září čeká, syn jde do první třídy a řešily jsme docela dlouho jakou aktovku, jelikož je drobný a má uzké ramínka…měla jsem vyhlídnutou aktovku emipo, ale když si ji syn zkoušel, padala mu z ramínek a záda se mi zdály až moc tvrdé…nakonec jsme vybrali aktovku Belmil…která je lehounká, nepromokavá, má dobré uspořádání i místo na láhev s pitím, je pevná a záda se mi dzaly dobře tvraované a jako jediná mu nepadala z ramen…jsem spokojená… :mrgreen: a syn taky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
19.8.16 20:59

@Patyta taky jsem vzala belmil i s penálem a oboje je parádní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí