Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domus1234 Chuť k jídlu podporuje hroznový cukr, tak to zkus ![]()
Asi nic, aspoň u mě ne. Ve 14tt jsem dostala zpět chuť a možnost něco Sníst, do té doby mi bylo zle i z vody. Nicméně to vydrželo sotva měsíc a je mi zle znovu, úplně sem musela přestat jist maso, jakmile cítím cokoliv z masa už se mi dělá blbě (a to jsem bývalá hodně masová), nemůžu nic kyselého, nic tučného, navíc mám nesnášenlivost na laktózu, takže nemůžu ve velkém ani mléčné výrobky takže začínám být zoufalá co mám jako jíst
žiju na ovoci, sladkém, sem tam nějaký salát, pečivo. Modlím se ať už to nechutenství přestane. Kdyby mi bylo jenom blbě tak se třeba nacpu i přes tu chuť a zaspím to, ale ono když si dám něco co mi nesedí tak to vyhodím ven třeba i stím co jsem jedla předtím a zůstalo by to ve mě
pokud bys měla třeba jenom stažený žaludek tak to chce postupně zvětšovat porce.
Mám to podobně už asi dva týdny, jsem 9.tt. Jediné, po čem mi není špatně jsou rajčata, pomeranče, mandarinky a vše, co je kyselé. Po tom se mi zase rozjíždí ekzém, který mám strach mazat kortikoidy. Když do sebe něco násilím narvu, cítím okamžitě žaludek. Zase až tolik toho nelituju, v prvním těhotenství jsem přibrala 30kg a doufám, že se to nebude opakovat. ![]()
Mně pomáhaly vodové nanuky. Jak jsem si dala vodový nanuk, tak se mi roztáhl žaludek a bylo to lepší, pak jsem mohla takové lehčí věci.
Ale nanuky mě zachránily, jedla jsem je dlouho, a pak jsem si dělala různé mléčné koktejly, lépe jsem snášela z mraženého ovoce, takže jahodové a borůvkové.
Pivo? Davala jsemsi pravidelne. Stacilami tak deci. Vetsinou nealko, ale i alko:):) u deci je to jedno.
@Alyss1 to jsem zkoušela, ale ja kdysi zasloužila pivařka ted nemůžu pivo ani citit ![]()
Tak pak uz jen vydrzet a najit neco co “projde”. Ja jednu dobu jedla jen opecenou housku se syrem:):)
@Domus1234 ja uz jsem pak ani hlad nemela. Proste jsem se k jidlu nutila. Holky v praci se mi smaly, normalne jsem zvladla cely obed a zakusek, najednou mi byla i polevka moc…a to dlouho do 2. trimestru. Pak zase bylo mimco uz velke a tlacilo na zaludek. Jo tehotenstvi byla nejlepsi dieta
. Zkus polevky, ty mi celkem sly ![]()
@Sue2008 polévku jsem zkoušela cockovou ktera šla za chvilku ven (hrozný pohled
) ale tak zkusím vývar, treba to bude lepší ![]()
Holky… Mně už ten těhotenskej žaludek fakt
S E R E
…
První trim mi bylo tak zle, že i přes xonvea 2. Denně sem do sebe dostala max suchý pečivo.
Od cca 13. Týdne je to Okej, ale tu nevolnost mi triggruje hrozně hlad.
A jo - i teď v 1:20am nemůžu spat, protože hlad. Dala sem si 3 plátky šunky a čekám až žaludek pochopí, že není prázdný.
Každopádně… Já už to žrádlo nechci ani vidět. Co dvě hodiny musím něco jist. Ne s chutí ale z povinnosti.
Kdy už to přestane?? ![]()
Tohle je fakt nelidsky už ![]()
@Bahha píše: Více
Přestane to porodem, do určité míry, pak zase bude hlad kvůli kojení, pokud se chystáš🙈 ale pak už na to jídlo máš aspoň i chuť a nejíš jenom z povinnosti🙈 vydrž, fakt to bude lepší😉 Měla jsem to stejně, pro mě těhotenství zatím bylo nejhorších 18 měsíců (dvě děti🙈)
@Daisy98 píše: Více
Ach jo ![]()
No jako bohužel pro mě to těhotenství taky není tím ‚nejkrásnějším období‘ ![]()
Jako sem ve fázi, že když mi někdo řekne, že musím mit i druhý, tak bych ho nejradši Povesila za pytel na lampu do průvanu ![]()
Měla jsem to stejně, ale ono to všechno po porodu otupí, neboj😉 Já se chystám ještě na třetí, naštěstí až za pár let, chceme prvně postavit domek🙈 ale to miminko ti to pak všechno vrátí stonásobně😊 Drž se, utíká to sice pomalu, ale utíká, dětské krůčky🙂
@Daisy98 píše: Více
Dík za podporu ![]()
Ještě jeden dotaz: daleko snaž mi jdou jist prasarny typu MC Donald a KFC 😅
Nebo klidně i domácí řízek, než holý maso - hale třeba kruti stejk.
Měla si to taky tak?
Mám trochu výčitky.
Jako já jim i hodně zeleninu nebo ovoce. Ale prostě to klasický hlavní jídlo šrot prostě :/
Ne vždy ale je mi po něm nejlíp. ![]()
Měla jsem to úplně stejně🙈 celozrnná houska s žervé a zeleninou - blbě mi bylo ještě další den, vepřo, knedlo, zelo - přidávala jsem si a tak dobře mi nikdy nebylo🙈 jednou jsem manželovi doma brečela, když jel do posilovny a nedovezl k večeři kebab😅 K večeři jsem si dávala česnekové nudle ještě ten večer před porodem, snědla jsem za těhotenstvi tak deset kilo zmrzliny a podobné množství ovoce, nic jiného mi nechutnalo🙈 Cukrovku jsem neměla, malý byl velikostně akorát🙂
Svojí gynekoložce jsem to říkala a ta se jenom smála, že to těhotenství je fakt jiný stav a navíc každá žena reaguje úplně jinak🙂
Pokud se neživíš ze 100% jenom smaženýma hranolkama, je to v pohodě, jez, co ti chutná, po čem ti není blbě a bez výčitek, ono se to pak zase srovná😊