Hladky porod?

JaE
7
26.3.06 19:12

Hladky porod?

Ahoj holky, rada bych vedela, jestli je normalni, kdyz pri porodu po brisku rodicky „rajtuji“ tri asistentky. Mate nekdo podobne zkusenosti, nebo odpoved? Dekuju JaE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
26.3.06 19:28

No mě na břicho tlačila tělem nejdřív PA a pak místo ní doktor. Už se to tu řešilo, každý n ato má jiný názor. Nemělo by to být rutinní, ale není to nic neobvyklého. Co je normální je otázka.
Já se nad tím nepozastavila, mě pomohli (lepší než kleště, který už měli vybalený a připravený k použití).
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.3.06 19:35

Ahoj,

tak já to nezažila. Měla jsem dost síly a tlačila jak o život, aby to už bylo za mnou :wink:

Naopak má kamarádka se stala v poslední fázi lehce hysterickou a tak ji ve finále píchli, tuším, oxytocin, hupsli na břicho a nastřihli. Malý byl venku raz dva… Ale u ní to bylo psychické, ze strachu…

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.3.06 19:46

Ještě dodám. Psychicky jsem byla OK, měla jsem epidurál, takže phoda, jenže jsem tlačila hodinu a půl, když dorazila moje dr a chystali ty kleště, že to nešlo, dostala jsem 2 oxytociny a holka šla pomalu a zlobily ozvy, navíc jsem nejdřív tlačila špatně. Byl oto dost nepříjemný, ale pomohlo to a vděčná jsem za to taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaE
7
26.3.06 19:53

tak vam vsem dekuju. Mne slo hlavne o to, ze ten porod trval skoro 10 hodin, samotny skoro 2 hodiny. Nastrih jsem taky mela. Ale k veci jsem ted v 31 tydnu, miumco je divouz a trochu se bojim, ze kdyz bude vetsi (prvni mela 2,90kg) ze to nezvladnu. Nakonci jsem dostala i kyslik, uz jsem toptiz nemohla. Mam 152 cm, jsem drobna. Tak proto ty obavy. Da se zaridit „radsi“ cisarsky rez? JaE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
26.3.06 19:56

Když jsem rodila Klárku, byla bych vděčná, kdyby mi po břichu skákalo celé porodní oddělení včetně uklízeček, jen ať je to dítě proboha už venku :D :D :D . Fakt. Asi osmkrát jsem omdlela, než jsem ji porodila.
A přikláním se k názoru, že skákání porodních asistentek po břichu je určitě lepší než použítí kleští. Mám pocit, že oni dobře vědí, co dělají.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
26.3.06 19:56

Ahoj, me pri prvnim porodu me 7l dcery na brichu neskakali ale pri druhem ano a to ve fazi kdyz zacli slabnout ozvy ditete a tlacenim ven moc nesla, hned zezacatku sem nahlasila ze nechci nastrih ktery byl respektovan ale kdyz nezabralo skakani po brichu a ozvy jeste zeslabli tak se strihlo a pak uz to behem chvile slo, mala se narodila pridusena a museli ji rozdychavat. Podle me je to v takovychto pripadech normalni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
26.3.06 20:04

Ahoj,
mě na břichu ležela druhá PA, aby se malá nevracela zpět. Neměla jsem totiž sílu tlačit. :( V tu chvíli by mě bylo jedno, i kdyby mi tam položili slona. :! Hlavně že je mimčo v pořádku.
Císař se nedá domluvit. Četla jsem, že děti narozené císařem mají menší sebevědomí. Prý se zjistilo, že lidé narození císařem trpí více psychickými potížemi, častěji páchají sebevraždy. :!
Neboj, vše dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
26.3.06 20:08
Child píše: Četla jsem, že děti narozené císařem mají menší sebevědomí. Prý se zjistilo, že lidé narození císařem trpí více psychickými potížemi, častěji páchají sebevraždy. :!

Ale jsou naživu, což by můj chlapeček bez SC asi nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.3.06 20:32

Mě na břichu taky ležela jedna mladá, statná PA :D :D :D Měla jsem krapet potíže s tlačením, tak mi tím určo pomohla.Jen jak jem tlačila a ona nalehla, tak mě tak zmáčkla že jsem skoro vypustila duši a překazila mi to tlačení :D :D Ale asi je to tak lepší, a mimčo jde líp ven.
Andělka

• Citovat
  • Upravit
529
26.3.06 21:02

Taky se na mě dvě pěkně statný PA vyřádily,tlačila jsem už pomalu dvě hodiny a jelikož malej nesestupoval a navíc nebyl dorotovanej,tak mně musely pomoct,taky už jsem nemohla a měla kyslík,hrozily i kleště,ale jak jsem to slovo kleště uslyšela,tak jsem sebrala zbytky sil a malej byl venku,sice by se na mě pak vyřádila rota švadlen :lol: ,ale dnes už je to o.k. a mám krásnýho chlapečka a jak jsem už NIKDY nechtěla rodit,tak se těším až zas budu těhule :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
26.3.06 21:05

Ahojky,

Díky skákání po břiše je moje holčička ještě živá. Ve chvíli kdy, už nebyla jiná šance tak jsem byla vděčná za to, že doktor mi skáče po břiše a PA mi rve ruce až do dělohy a posunuje Viki a roztahuje čípek. Tlačili jsme více jak hodinu a ozvy se ztráceli. Viki se narodila přidušená a v tzv. poslední chvíli. Takže díky doktorům za to. A to říkám i když jsem měla velké nebezpečí ochrnutí (nemocná páteř) při porodu a je jen náhoda, že se tak nestalo a ještě týden jsem měla modřiny na obratlích. A co se týče CŘ když to zachrání život mimču a mamině, tak to považuju za dobrou věc. A co se inteligence táče tak přidušený dítě při normálním porodu na tom může být teda mnohem hůře. :?
A neboj třeba to bude lepší jsi přeci jen druhorodička tak už ty porodní cesty jsou trošku míň pevné.
Ahojky Iva a Viki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
26.3.06 21:27

Samozřejmě pokud je císařský řez nutný, tak nelze nic namítat. :! :! Znám minimální jeden případ, kdy si těhotná domluvila přes známou PA císařský řez, ač k tomu nebyl důvod. Jenom proto, že nechtěla trpět. Porodní bolesti jí začali den předtím, než měla nastoupit do porodnice a i přesto, že ji doktor řekl, že je vše v pořádku a miminko bude do dvou hodin na světě. Trvala na císaři. :! :! A taky jí ho udělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.3.06 21:42

K těm císařům… - mě přijde, že ta mamina pak trpí mnohem více než po klasice :roll: Takže bych do toho nešla. Tedy samozřejmě po lékařské aplikaci ano, ale kdybych se měla rozhodnout, tak určitě ne.

Na pokoji jsem měla maminu po císaři, byla „lazar“ těch pět dnů, co jsem tam byla i já, navíc +2 dny pobytu k tomu, a to musela fungovat úplně stejně jako já. Já tedy měla „pohodový“ porod, už po 2hod jsem „běhala“ a kdyby mi občasné zamotání hlavy nepřipomnělo, že jsem rodila, asi bych to zapomněla :)

Takže já fakt obdivuji maminky po císaři…

Mirka

PS: ta injekce proti bolesti mě taky vyděsila… tu bych dostávat nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.3.06 09:09

Pokud to má pomoct, tak klidně ať mi po tom břiše při porodu rajtují. Jde totiž o to, když se předýchává mezi kontrakcemi, tak por. asist. podrží mimčo v nejnižší části a tím pomůže. Mým dvoum kámoškám takto pomohli a ty byli jen rády, jinak to bylo na kleště nebo zvon a tam hrozí riziko hematomu na hlavičce. Obě měli kratší pupečník - nebo něco tak, přesně nevím.
Nechápu, že někdo řeší takové věci. Stejně jako holení před porodem. Jak kdyby to byla nejhorší věc v životě. Já jsem byla na gyn. operaci a taky mě holili a to úplně (při porodu se může holit jen dole okolo rodidel) a byla jsem ráda, když jsem pak měla jizvu v pochvě a dren, tak že se mi nelepí chlupy krví … A to si myslím, že bude podobné i po nástřihu při porodu,pokud bude nutný. Atd. A chlupy dorostou. Sice je to pak trošku nepříjmené jak rostou, ale žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí