Prdíky - pomoc :(

1461
14.3.06 07:42

Prdíky - pomoc :(

Prosím máme problémy s prdíkama. Je nám 16 dní. Malá se pořád kroutí a skoro nespinká.
Neví náhodou někdo, jak jí pomoct a ulevit ??
Včera jsem jí koupila kapičky Sab simplex, ale nevím kolik jí toho mám dát a jestli to vůbec takhle malinkýmu miminku dát můžu.

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
14.3.06 07:45

Mikino,
my jsme dávali Sab Simplex asi od 14 dnů, nevím už dávkování, ale to je tam napsaný. Nám to ale vůbec nepomáhalo. Jediný, co u nás trochu zabíralo, bylo cvičení s nožičkama a masírování nahřátýho bříška, po tom se trošku vyprděl.
Přeju pevné nervy a úspěšný boj s prdíkama!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
14.3.06 07:48

Děkuju :( :(

Je mi jí strašně líto, když jí vidím, jak se trápí. Zkusíme masáž a nahřát bříško :)

Hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
14.3.06 07:53

Mikinko,
SS jsme davali - na 5 kg vahy 5 kapicek - rekli v lekarne. Nam to moc nepomohlo, kdyz jsem davku zvysila, taky nic…
Pomaha tepla koupel v kybliku - miminko je tam skrceny a prdiky jdou ven, masaz briska ve smeru hodinovych rucicek, kdyz kojis - tak pit fenykl, anyz - ja mela spem 1:1:1: - fenykl, anyz a medunku.
Cviceni s nozickama - stridave pokrcit, pak najendou, vzdy jakoby zapruzit…
Rourku jsem nedavala vubec - u nas to nebylo tak zly, Stellinka zvladala sama:-)))

Tak at se Karolince ulevi!!!

Nicol a Stella 10 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
14.3.06 08:13

Miki,
tímhle si projde skoro každý, náš malý to také měl, zlepšilo se to postupně a teď už je to skoro pryč. Dělali jsme vše, co tu psaly holky, ale pomáhá to jen trochu. Když už jsme nevěděli kudy kam, použili jsme rourku do zadečku, prodávají za pár kaček v lékárně. Říká se, že to samo odezní do 3. měsíců a je to pravda. Tak vydržte!
Zdraví Berča a Jiříček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
14.3.06 08:26

Ahoj Miki,
nás to trápilo vždycky večer. Tak od 20,00 do 02,00 v noci.
popíšu ti, co všechno jme dělali :
1. Já jsem pila šechny ty feniklový čaje a nejedla nic co nadýmá.
2. Večer jsme dávali 10 kapek Sab
3. Po koupání nejdřív svičení s nožičkama (zvedání k hlavičce, kroužení)
4. Masírování mastí „Pupík“, při tom mu manžel zahříval bříško fénem
5. Když ani tohle všechno nepomohlo, asi 3× jsme použili rektální rourku.

Oprvdu si tím asi musí projít všechna miminka. Nám to přestalo asi ve dvou měsícch.
Přeji úspěšný boj s prdíky
carsa + ivan

• Citovat
  • Upravit
3793
14.3.06 08:42

Ja vim ze se to asi nema ,ale od druheho tydne jsme malemu delali cajik na brisko od Hippu a pomahalo mu to.Porad brecel a kroutil se a nic nepomahalo.Jinak byl plne kojenej.A ted v pul roce mi pije bez problemu pytlikovej cajik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
14.3.06 08:44

My jsme taky dávali Sab Simplex. Dr mi řekla, že ji tím nemůžu předávkovat, tak ať dávám 10 kapek do každého pití. Rozárce jsem ho dávala preventivně večer a zatím prdíky neměla ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.3.06 08:55

Ahoj, my davali Saab Simplex na lzicku, pak jsme pili(obe) fenyklovy caj, a na brisko jsme meli větrnou masticku, kterou jmse pouzivali pri masazi briska. Jo, jeste jsme pak brisko namazane masti pokryvali teplou plinkou a cvicili nozickama. Nic vic ani snad uz na prdiky neni. misa

• Citovat
  • Upravit
Ha
514
14.3.06 11:12

Boráček…
My dávali taky od dvou týdnů Saab Simplex, po 8 kapkáh, ale na doporučení dokttorky už od 12,00 hod před každým kojením cca do 21,00 hod večer. Pomáhalo to. Teď už je vetší a zlepšilo se to, ale s kapkama při potížích pokračujem.
No a já pila 1× denně fenyklový čaj.

Pa,
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
14.3.06 11:20

O prdíkách a kolice je výborný deníček v Růzňátkách (cca měsíc starý?), je tam snad všechno. Nečetla jsem předchozí příspěvky, tak snad se neopakuji. Ale co se moc neví, že to může způsobovat i mléko a mléčné výrobky, ne jen klasické nadýmavé věci. A pozor na kofein (což je i čokoláda, na kterou mají všechny kojící chuť :-)).

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
14.3.06 11:22

jo a u nás víc než kapičky zabírá pití fenyklového čaje (já), ale důsledně 3× denně. A cvičení nožičkama, nebát se přimáčknout k bříšku. Ale to jsme dělali až od měsíce, dřív problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.3.06 11:25

Mikinko, my jsme měli prdíky do 3 měsíců. Sab Simplex nám možná trošku pomáhal, ale nejvíce napustit do koupacího kyblíku (v našem případě do velké zadělávací mísy) teplou vodičku jako na koupání a prcka v tom nechat vycachtat. To jediné nám pomohlo zaručeně :-)
Ale pokud kojíš, zkus hlavně Ty změnit jídelníček. Žádný čerstvý chleba, zelenina, která nadýmá atd. A bumbej fenyklový čajíček… A neboj, do toho 3. měsíce by to mělo ustoupit :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
14.3.06 11:26

místo rektální rourky může fungovat i teploměr, je to šetrnější. My jsme ani nikdy teplotu nedoměřili, jak šlo všechno ven :-). Ale to používat jen výjmečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
14.3.06 11:31

Děkuju moc za rady. Zkusím snad všechno. Nic nadýmavého nejím. Pečivo tak den až dva staré. Piju čaj pro kojící matky, malé dávám čaj Větrníčka, dávám jí teplé na bříško, cvičím s nožičkama, bříško masíruju a nic.

Ještě zkusím tu koupel a uvídíme.

Ještě jednou všem moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí