Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím pomoc.
V sobotu se mi narodila krásná holčička ![]()
Můj dotaz se týká očistků. Přrd chvílí jsem si byla vyměnit vložku a jsem docela vyděšená ![]()
Na vložce byl totiž takový docela dost velký krvavý hlen. Přesněji to vypadalo jako docela velký kus jater
![]()
Prosím zkušenější maminy. Poradíte mi ???
Díky moc.
Mikino, gratuluji k holcicce!
A krvaceni se neboj, tyto krevni razeniny budou odchazet jeste nekolik dni a mohou mit i nekolikacentimetrove rozmery… Opravdy vypadaji jako kus jater. Neboj, je to normalni.
Budes krvacet nekolik tydnu a krev se bude postupne menit na nazloutly nevabne zapachajici vytok - a pak budes mit par mesicu od MS klid - tedy pokud se podari kojit ![]()
Lesina
Neboj, to je normalni. Me tyhle „blany“ odchazely nekolik tydnu. Po asi tydnu jsem mela jeden den silene bolesti v brise, doktorka to oznacila za kontrakce…no a presly, kdyz moje telo vypudilo dalsi krevni srazeninu.
Pepsi
Ahoj.
To je normální. Jen se „pořádně čistíš“.
Má spolubydlící na nedonošeneckém to nazvala „kusy masa“. Měla s tím problémy 14 dní po porodu. Jednu noc se koupala co 2 hodiny. Já jsem 4 den po porodu zacpala podobnými kusy odtok ve vaně. ![]()
Beruška ![]()
Ahoj,
mooc gratuluji.
Krevní sraženiny jsou úplně běžné. Já je mám i při menstruaci, ale samozřejmě né v takovém množství ![]()
Eliška
Lesi haha.. tak já dostala minule první MS 5 týdnů po porodu!! a od té doby pravidelně jak hodinky.. taky hned přišlo druhé dítko
a kojila jsem.. takže někdo pokoj má a někdo má smůlu ![]()
Presne, ja mela ocistky sice kratce (asi jen tyden dva, ale silne, taky flakoty masa), ale pak presne s uderem konce setinedeli zacala ms (kojila jsem rok), delsi a silnejsi nez pred porodem. Po druhem diteti jeste horsi, pripadam si jak prutokac…
Ahoj
Mam dotaz, jsem 3týdny po porodu. A přijde mi že jak se čistím tak to nevábně zapáchá,
je to normální nebo mam okamžitě navštívit gynekologa?? Teploty nemám a ani bolest v podbřišku, cítím se v celkovém dobře, jen mě trápí ten zápach.
Děkuji za vaše reakce ![]()
Ahoj, stalo se někomu že mu na dva dny úplně přestaly odcházet očistky a pak zase začal krvácet? Ne nějak moc ale i tak nevím jestli je to v pořádku že dva dny nic a ted to zase začalo. Od porodu je to týden, vím že je to šestinedeli a tak můžu krvácet klidně šest týdnů, ale zarazila mě ta dvoudenní pauza a jsem z toho trochu nervózní.
@Anonymní píše:
Ahoj, stalo se někomu že mu na dva dny úplně přestaly odcházet očistky a pak zase začal krvácet? Ne nějak moc ale i tak nevím jestli je to v pořádku že dva dny nic a ted to zase začalo. Od porodu je to týden, vím že je to šestinedeli a tak můžu krvácet klidně šest týdnů, ale zarazila mě ta dvoudenní pauza a jsem z toho trochu nervózní.
je to běžné
@Anonymní píše:
Je to normální, měla jsem to několikrát po sobě u obou těhotenství. Nejdelší pauza byla 6 dní.
@Mikina píše:
Prosím pomoc.
V sobotu se mi narodila krásná holčička
Můj dotaz se týká očistků. Přrd chvílí jsem si byla vyměnit vložku a jsem docela vyděšená
Na vložce byl totiž takový docela dost velký krvavý hlen. Přesněji to vypadalo jako docela velký kus jater![]()
![]()
Prosím zkušenější maminy. Poradíte mi ???
Díky moc.
Nemek strach, vypada to hnusně, ale jsou tosrazeniny, tělo se čistí. Gratuluji k dcerce ![]()