Plodová voda?

1461
19.2.06 18:21

Plodová voda ???

Potřebuju se zeptat zkušenějších těhulek, maminek ..... :D

Jsem ve 39 týdnu a už druhý den se mi zdá, že mám nějaký divný výtok ( je do hněda a zapáchá po menstrusční krvi :oops: )

Nechci zbytečně plašit a zmatkovat, kdyby to nic nebylo. Slyšela jsem,že v lékárnách by měly prodávat nějaké speciální vložky, které jsou schopně rozeznat, jestli o plodovou vodu skutečně jde. Je to pravda ?? nemáte někdo zkušenost ??

Jinak žádné bolesti nemám, jen mi občas ztvrdne břiško, ale to mám spíš pocit, že se mi tam malá mele. No opravdu nevím.

Prosím poraďte :( :(

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
19.2.06 18:38

O těch vložkách nevím, ale sama jsem několikrát jela do porodnice se stejným problémem. Tam porodní asistentka testem únik plodové vody vyloučila. Pokud pojedeš, tak pozor, není možné dát asistentce vložku s absorbčním jádrem, z té to poznat nejde.
Myslím, že pokud si nejsi jistá, měla bys raději zajet do porodnice, nic tím nezkazíš a budeš mít jistotu a klid. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.2.06 18:40

Ahoj,
já Ti tedy neporadím,ale ráda se k tomu něco dozvím.
Jsem taky v 39tt. a zřejmě mám ten samý problém.Od poslední kontroly-v úterý mám prostě na kaťatech,popř.vložce flíček-takový spíš nahnědlý,naoranžovělý(špatně se mi ta barva určuje) a zapáchá to divně.V místě toho flíčku je vložka taková „naškrobená“.
Sprchuju se několikrát denně,používám i na sebe ubrousky Pampers,ale stejně je tam pořád.
Nejdřív jsem myslela,že učůrávám,jak mě mlátí do močáku,ale ta barva i zápach mě matou.
Dík za radu

• Citovat
  • Upravit
6545
19.2.06 18:56

Je možné, že vám odchází hlenová zátka.
Nicméně v případě nejistoty si zavolejte do porodnice či na gyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.2.06 19:05

Ten nahnědlý flíček by mohla být právě hlenová zátka. Ta odchází několik dní před porodem. Mě odešla právě po kontrole v porodnici, kde jsem narazila na trochu „drsnějšího“ doktora. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
19.2.06 19:16

ahoj holky,už tu proběhla diskuze co se hlenové zátky týče.Mně odcházela už 14 dní před porodem a je to stejné jako popisujete,pouze s tím rozdílem,že mně odcházelo velké množství,bylo to natur popisem opravdu kus hlenu který byl hnědě zdarven,ale může být i krvavý.Může to být i po prohlídce jak píše Ivča_k,ale taky už známka opravdu blížícího porodu.Někomu odejde pár hodin před porodem,ale někomu opravdu i hodně dní před,tak bych z toho nic moc neusuzovala,ale pro jistotu bych do porodnice zavolala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
19.2.06 19:53

Taky si myslím, že to bude hlenová zátka. V minulém těhu jsem začala zhruba v termínu porodu špinit a celá vyděšená volala do porodnice, tam mi řekli, že to bude předzvěst porodu a že mám přijet, pokud bych krvácela asi jako při silnější menstruaci. Opravdu jsem v noci začala rodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
19.2.06 20:37

ahojky určo je to hlenová zátka- ta je i načervenalá- dohněda, když to napíšu hnusně je to prostě takové slizké:-(
Mně odešla na začátku září a rodila jsem 24.9., jinak odcházet bude postupně, někdy větší kus pak zase menší mně se to stávalo večer při sprchování.
Jo a když mi rupla plodovka- no potěš málem jsme mueseli volat hasiče:-) a sestřička na příjmu mi říkala tak ukažte zkusíme to jestli je to plodovka- hahaha, já vyndala vložku(durch mokrou) a začlo to opět ze mně lejt:-) no tak řekla, hmm tak to určitě bude plodovka:-)
Papa Hana a Lukášek 5měsíců:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.2.06 20:47

Taky to může být od toho, jak vás dr.vyšetřovala … takové jako malé špinění. Ale pokud toho není hodně, tak si myslím že je to O.K. Ale pro váš klid si určitě k dr.dojít můžete … nemůžeme taky vědět všechno, že? :)
Andělka

• Citovat
  • Upravit
5555
19.2.06 21:19

Ahoj. Taky se přikláním, že je to pravděpodobně hlenová zátka, tak pokud je to tmavá krev, do hněda, tak se nic neděje. Pokud bys krvácela víc, nebo jasnou krví, tak hned jeď…
Plodová voda je bezbarvá (občas ale trošku s příměsí právě té hlenové zátky) a nezapáchá, v porodnici, nebo i na gynekologii ti můžou udělat testík na použité vložce, jestli je to plodovka.

Cokoládková - mně teky odtekla voda, taky jsem přijela do porodnice a tam mi aktivní žákyňka dělala test na vložce a hrdě a důležitě mě informovala, že teda jako jo - postel celá mokrá..... Tak že by???? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.2.06 21:23

Tak to bude na tuty hlenová zátka, plodová voda je čirá (měla by být). Mě dala moje Dr. trošičku vodičky, abych si ji nakapala na vložku, když si budu myslet, že je to plodová voda. Když to na ni kápneš, tmavě se zabarví.
Přeji krásný porod a zdravé miminko
 Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.2.06 21:25

Psaly jsme s pomlenkou zároveň a koukám o tom stejném. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
19.2.06 21:25

Pomlenka - hahaha z nás vody jak když rupne vodojem a ony zkoušely zda-li to fakt je ono:-) No jo, co mi matky můžeme vědět, že:-)

Hezký večer Hana a Lukášek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.2.06 09:21

Tak jsme s manželem včera nevydrželi a do porodnice se rozjeli. Dostala jsem strašně vynadáno, že jedu až po dvou dnech, co se mi zdá, že mi odtéká voda. Prý se miminku něco může stát.

Doktorka mě vyšetřila. Sestřička polila mojí vložku nějakou tekutinou a prohlásila, že to na plodovou vodu vypadá. Doktorka řekla, že test je negativní. Tak jak se v tom mám potom vyznat???

No a dnes ráno ze mě odešel hlen s krví. To vypadá ne hlenovou zátku, co?? Mám zmatkovat a rozjet do porodnice, když nemám žádný jiný problémy. Kromě toho, že mě jen lehoučce pobolívá v podbřišku??

A za jak dlouho po odchodu zátky může nastat porod???

Díky.

Příspěvek upraven 03.06.15 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
21.2.06 12:13

ahojky,jestli jsi ještě neporodila,tak nezmatkuj,buď v klidu.Hlenová zátka už jsem psala může odejít buď těsně před porodem,nebo jak to bylo u mně 14 dní předem.Odcházela postupně,každý den trocha.
Myslím,že je to známka toho,že se porod blíží,ale není to jisté,že porodíš hned.Já se taky těšila,že už jdu rodit a ještě jsem týden přenášela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí