Plodová voda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
21.2.06 12:28

No pokud ti řekli, že je to možná voda, pak nechápu. Jinak v jednom pravdu mají, pokud máš podezření na odtok plodové vody, správně máš být v porodnici do 2hodin kvůli riziku infekce. Spíš nechápu, že test je negativní, ale možná to je - řekli ti víc?

Co se hlenové zátky týče, tak tam plašit nemusíte, protože to neznamená, že porod už začal. Někomu odejde těsně před porodem, ale někomu i dřív. Mě třeba začala odcházet měsíc před termínem (a porodem), měsíc jsem poslíčkovala docela dost a nakonec jsem rodila v termínu. Pokud ti ta voda nerupne anebo pokud nezačnou kontrakce, nemusíš jezdit nikam. Ovšem asi bych s dr konzultovala tu vodu nevodu (tedy tvojí obvodní asi).

Ale je fakt, že jednou jsem jela s podezřením na vodu taky, neprokázali jí, ale podle UTZ se jim zdálo, že jí je trochu míň a tak mě poslali ještě s vložkou nakupovat (v noci:))) a zas se vrátit a test zopakovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.06 13:20

Priklanim se k vyse napsanym nazorum. Taky si myslilm, ze se jedna o hlenovou zatku. Resili jsme to tenkrat na tehu cviceni, instruktorka rikala, ze je to znameni bliziciho se porodu. Jsou to tzv. poslicci. Me odesla taky dost brzy 14 dni pred porodem. Nakonec mi plodova voda neodtekla vubec, mela jsem bolesti co 5 mim a zacala jsem silne krvacet. Vsechno dobre dopadlo viz. metrik. Kazdopadne kazdou pochybnost radeji res s lekarem. Jistota je jistota.

• Citovat
  • Upravit
40
21.2.06 13:23

Priklanim se k vyse napsanym nazorum. Taky si myslilm, ze se jedna o hlenovou zatku. Resili jsme to tenkrat na tehu cviceni, instruktorka rikala, ze je to znameni bliziciho se porodu. Jsou to tzv. poslicci. Me odesla taky dost brzy 14 dni pred porodem. Nakonec mi plodova voda neodtekla vubec, mela jsem bolesti co 5 mim a zacala jsem silne krvacet. Vsechno dobre dopadlo viz. metrik. Kazdopadne kazdou pochybnost radeji res s lekarem. Jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.2.06 15:03

Mikinko,

neboj, az ti bude oddekat plodova voda, urcite to poznas. Ja mela tri vlozky a stejne mokre kolo na kalhotach :-) Manzel dokonce na sedadlo v aute dal igelit, abych to uplne nevytopila. A ta voda mi odtekala cca 24 hodin!!!
To co mas, jsem mela taky, je to asi hlenova zatka. Pry muze byt od tohoto momentu do porodu bud hodne blizko, par hodin, nebo dost daleko, cca dva tydny. Ja jsem po odteceni hlenove zatky porodila za 4 dny.
Drzim palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.11 09:25

Ahoj jsem ve 29 týdnu a včera jsem měla v posteli pod sebou mokro.Mohla by to být plodová voda?Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
19.2.11 15:27

mohla by to byt plod.voda dej si vložku,a radši bys i sní měla jet do porodnice,ale nepišeš jak hodně mokro to bylo mohl to být i výtok ktery je v těhu běžný.Držím ti palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.11 19:20

byla to taková větší skvrna ale už vím z čeho to bylo.Dítě je moc velké a mám nadbytek plodové vody ale moc děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
23.8.11 19:43

Ahojte měla bych dotaz dneska mi odteklo malé množství plodové vody, no malé byla loužička na kožené sedačce tak jsem si vzala vložku abych měla vzorek do porodnice a jeli jsme. Jinak jsem byla vpohodě bez bolestí a pravidelných kontrakcí, jen tvrdnutí břicha.
V porodnici mi udělala sestra zkoušku a řekla že je tam jen malé množství plodové vody. Měla jsem taky na sobě mokré plavky a mohlo se to zředit…Natočili mi monitor, kde byli nepravidelné kontrakce a vyšetřil mě doktor. Poslali mě dom s tím že šlo nejspíše o prosak plodové voidy a mám přijet až budou pravidelné bolestivé kontrakce. :nevim:

Máte s tím nějaké zkušenosti?
Teď jsem už doma a musím se pořád kontrolovat jestli mi zase neodtéká plodová voda, bolesti žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.8.11 19:57

Mě prosakovala plodovka a dostala jsem ihned ATB kvůli infekci!! Jeď tam, musí na tebe dohlédnout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
23.8.11 20:04
Monny89 píše:
Mě prosakovala plodovka a dostala jsem ihned ATB kvůli infekci!! Jeď tam, musí na tebe dohlédnout :cert:

Ale já jsem tam byla…TeĎ tamjet nemůžu když nemám potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.8.11 20:12
KikiC píše:
Monny89 píše:
Mě prosakovala plodovka a dostala jsem ihned ATB kvůli infekci!! Jeď tam, musí na tebe dohlédnout :cert:
Ale já jsem tam byla…TeĎ tamjet nemůžu když nemám potíže

Máš - nemáš potíže.. byla přítomnost plodovky - tak ATB ! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
23.8.11 20:22

Tak tenhle přístup moc nechápu - já jela do porodnice ve 3 hod ráno s tím, že mi „asi“ odtéká plodová voda a jiné problémy jsem taky neměla - z porodnice už mě nepustili. Ještě jsem se ptala sestry, jestli jsem nejela zbytečně a neměla počkat do rána a bylo mi řečeno, že jsem udělala dobře, že je potřeba mimčo hlídat a pak podat ATB - takže fakt nevím, proč Tě poslali domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
23.8.11 21:18

Kikic já bych taky jela znova. Mě takhle taky odtékala a dostala jsem ATB, takže bych se vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.8.11 22:09

Třeba tam už holky dávno jela.. :think: :think: Když nepíše..

Ale tenhle přístup dr. se mi nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.6.15 02:09

Ahojky, je sice už starší konverzace, ale doufám, že se někdo ozve. Termín porodu mám 14. června a dneska (respektivě včera) jsem byla v poradně, kam jsem měla jít až ve čtvrtek, protože jsem měla od pondělí takovej vodovej výtok stále jsem střídala intimky a ráno jsem se taky vzbudila dost mokrá, volala jsem tam řekli at přijdu. Měla jsem pozitivní test na plodovou vodu, tak mě samozřejmě doktorka hned poslala na hospitalizaci, že mi musejí dát antibiotika a musím nejdýl zítra rodit. Na gyndě mi dali novou intimku, která zřejmě nebyla vhodná na test, tak mi v podornici dala nákou jejich, kterou jsem měla tak cca 20 minut, když mi natáčeli monitor, kde jsem měla nepravidelné kontrakce. Žádné bolesti jsem neměla ani nemám, jen občas mě trošku loupne v bříše. Pak mě po dlouhé době vyšetřila dost hrubě doktorka, která řekla, že nikde nemám žádný jezírko ani nevidí vodu vytékat a na té vložce z porodnice se neprokázala, takže mě poslala domu. A řekla mi, že to musí bejt proud vody (přišlo mi to jak s dodatkem at jinak dřív nechodím). Takže jsem ted docela vynervovaná a vystresováná. Šla jsem pak ještě ke své doktorce, která řekla, že to bude na jejich zodpovědnost a když budu mít ještě nákej divnej pocit at hned jedu… Tak vůbec nevim co si mám ted myslet… Od tý doktorky nemocnice mi akorát tak tekla pak krev, intimku mám stále vlhkou, ale už né tolik jak předtím… Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu, jestli si to tam mám v podnici vyječet at mě tam nechaj nebo opravdu nevím. Jesli z toho bude pak nějaký zánět nebo začal už nějaký zánět nevíte jak se to projevuje?? předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí