Prdíky - pomoc :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
111
14.3.06 14:08

ahoj,

my jsme na prdiky davali:

• saab simplex: nepomohl, tak ho doted pouzivame na zahnani skytavky :-)
  • krceni nozicek - pomahalo na 70%
  • rourka - pouz. jen parkrat - pomohlo na 90%
  • teple mlicko (jsme na UM) a teply cajik - oboje o neco malinko teplejsi, nez se dava - myslim, ze taky pomohlo tak na 70%
  • zavinovani do rychlozavinovacky i pres den - nam se zdalo, ze kdyz jsme ho porad zavinovali a jeste poradne zakryli dekou (na noc jeste perinkou), tak se poradne prohral (ale ne prehral!!) a prdiky mu odchazely lepe a bez takovych bolesti.
  • tepla koupel - koupali jsme, a porad koupeme, kazdy den, ale zvlastni koupel jsme nedelali, ale tepla koupel Vojtikovi delala na prdiky taky dobre.

Od pateho tydne jsme v pohode, takze vydrz, ono to brzo prejde!

drzim pesti!
Inka + Vojtisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
15.3.06 19:06

Ahoj,
my zkoušeli snad všechno a většinou se střídavým úspěchem: já pila čaj pro kojící matky, hlídala si co jím, Mišákovi jsme dávali Sab-simplex a čaj Spokojené bříško od Hippu, cvičili jsme nožičkama, masírovali bříško gelem a taky celkem zabíralo, když jsem si Mišáka položila bříškem na břiško a přikrili jsme se peřinou. Kolem 3 měsíců se to zlepšilo a od té doby nás bříško trápí jen výjimečně.
Tak hodně štěstí v boji s prdíky.
Peťulda a Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
15.3.06 21:28

Ahojte,

ten deníček jsem psala já … je to na https://www.emimino.cz/modules.php?…

A děkuji moc za pochvalu Masinka :wink:

Peťula + Pavlík 9,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
15.3.06 21:41

Ahoj, u nás byly prdíky šílené, holky Ti toho už hodně radily, tak napíši jen co unás opravdu zabíralo: teplý obklad na bříško a hlavně rektální rourka!! Používali jsme ji 1× denně, někdy i 2× denně, v období od 3 do 8 týdnů. Žádný nežádoucí účinek to nemělo, Matýsek nyní kadí a prdí :-)bez problémů sám a tehdy to OPRAVDU pomáhalo. Oproti teploměru má výhodu, že je dutá a prdíky a ev. stolička může volně odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.2.10 18:25

ahoj doporučujiti pít fenyklový čaj, a my tedy dávali sab simplex a zabíral dávala jsem ho před kždým kojením,malá na něm pak byl azávislá moc se na něj těšila, jinak si hodně hlídat jídlo , nejíst čerstvý chleba , rohlíky omeženě,pozor na kynutá těsta, knedlíky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.10 15:05

probiotické kapky

Našemu malému pomohly probiotické kapky pro kojence. Můžou se sice dávat až od dokončeného 1 měsíce věku a stojí 650,– Kč, ale stojí to za to. Konečně jsme co se prdíků týká v pohodě. Už žádné kroucení, pláč, rudnutí obličeje. Malý si prdí v klidu a v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.10 18:28

Nám zatím stačí jen emulgel Pupík a masáž bříška. Ale ještě piju od HIPP Nápoj pro kojící matky a musím říct, že asi i ten pomáhá. Obsahuje fenykl a anýz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
5.2.12 15:05

my davame sab simplex,kapicku pred kazdym kojenim,taky si dobre ulevi na brisku a na boku..dnes nam jsou tri tydny..spis mame problem,ze kdyz usne a zacne tlacit,tak sama sebe tim probudi..jinak ja piju 3× denne fenyklovy caj-vic by se nemel,muze uskodit a vysadila jsem mleko a mlecne vyrobky..polykam vapnikove tablety misto toho a je to mnohem lepsi,rourku bych nepouzila,pak je detatko line tlacit..syn byl nedonodeny a v nemocnici mu rourku davali casto a pak jsme meli problem s vylejzanim sliznice ze zadecku-velice bolestiva zalezitost,dnes je malemu 5 a s kakanim mame problem porad..na nocnik ani do zachoda to nejde,boli ho to,takze pouzivame plenky,ale zkousime kazdy den na nocnik i wc..maly tlaci,snazi se,ale nakonec to s placem a vylezlou sliznici vzda(nepomaha ani projimadlo,aby byla stolice ridsi)..doktorka nam rekla,ze mu mame davat plenku a nechat mu jeste cas..takze tak..nastesti i ve skolce to chapou,tak jsme klidni..ikdyz radeji bych byla,kdyby tu plenku uz nepotreboval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
5.2.12 15:19

Nám nepomohly nikdy žádné kapičky. Jen občas zabraly Babycalm. Ale opravdu vždycky nám zabere cvičení nožičkama, často si prdne při běžném přebalování kdy mu nožičky jenom nadzvednu. Když to bolení není nějak strašné, krásně nám zabere i nahřívání bříška, ale stoprocentně na malého platí jenom nošení :) Jednu dobu jsem dávala i laktobacílky od sviss, měla jsem pocit že se mu to potom zlepšilo, ale nakonec jsem zjistila že to bylo jen takové období kdy to bylo lepší a pak to bylo zase pár dní peklo a tak se to střídá furt dokola, nemá na to vliv ani moje strava, prostě když má svůj den, tak řve a řve. Ale včera měl malý přesně tři měsíce, takže pořád žiju v naději že už se těchto problémů konečně zbavíme :)

• Citovat
  • Upravit
497
12.2.12 22:08

Holky doporučím kapičky nejlepší co můžou být Jsou drahý,ale stojí za to.Probiotické kapičky BIO GAIA.Doporučila jsem je kamardkám a ty si libujou taky jak pomohly.Takže pro mimčo jen to nej a pro vás klid v dušičce že vaše ratolesti nic netápí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
12.2.12 22:10

Mauzik**** Ty dáváš jen kapičku před kojením??Já dávám 3× denně 15kapek plus jednou denně Bio gaiu 5 kapek.Ten sab je prej jen na trávení.A jedna kapika mě přijde hodně málo ne? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
13.2.12 07:56

nasi maly jsou tri tydny a mudr mi rekla,ze 5 kapicek denne..to prdela tezko,tak davam kapku dve na dudlik,pak nakojim a prdi lip..ted posledni dva dny teda trpi hodne..place a place a tlaci a tlaci..tak snad to nejak prezijeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
13.2.12 08:01

vcera jsem hnala muze uz do lekarny pro rourku,ale v zadne (mame u nas 3) je nemeli,takze kdyz to dnes taky nepujde,po obede jdem k doktorce,at ji to udela ona..kazdopadne kdyz ji prohlidne a rekne mi,ze to jsou jen ty prdiky,budu klidnejsi..prece jen me napada i to,aby ji neco nebylo..place od patku co jsme byly na kyclickach,tak snad ji ten doktor nic neudelal,jak s tema nozkama cvicil,tak tam neco ruplo,to je podle nej normalni,ale aby ji to nebolelo..vcera se budila co 30 minut a jedine co pomohlo bylo prso..tak ze by do toho i ten rustovy spurt?tezko rict..sice uz jedno dite mame,ale ten byl nedonoseny a takovy veci jsme vubec neresili,nezazili jsme to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.2.12 08:09

Můžu se optat, od kdy jste dávali Babycalm? V příbal. letáku píšou až od uk.měsíce, na Sabsimplexu od 3týdnu a vypadá to, že dáváte už dřřív..od kdy? A kolik kapek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
13.2.12 09:33

Mauzik:Nno to je teda pěkný :( chudák no snad ji tam nic nepoškodil u těch nožiček…Já právě sab dávala od 14 dnu 3× denně 15 kapek.Ale žádná uleva.Tak ve 4 týdnech jsem koupila tu bio gaiu a super.Nemít jí asi se oběsim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí