Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@brulinka ja davala bio gaia do strikacky ne do mlicka… A asi by se to nemelo do tepleho davat vubec jsou tam ty zive kultury a lekar ice me upozornila ze musim uchovavat v lednici a podavat na lzicce. ![]()
No já taky doufám že to čas spraví.. Jako v noci spí krásně, takže to taková tragédie není, i přes den v kočárku… @LuPaPe No taky uvažuji že ty BioGaia budu dávat na lžičce.. protože mi to akorát zamastí flašku, a mám pocit že do mléka se nedostane (jen můj pocit).. Tak zkusím to ted dávat na lžičce… V ledničce to prý uchovávat nemusím (říkala paní z lékárny) ![]()
@brulinka píše:
No já taky doufám že to čas spraví.. Jako v noci spí krásně, takže to taková tragédie není, i přes den v kočárku… @LuPaPe No taky uvažuji že ty BioGaia budu dávat na lžičce.. protože mi to akorát zamastí flašku, a mám pocit že do mléka se nedostane (jen můj pocit).. Tak zkusím to ted dávat na lžičce… V ledničce to prý uchovávat nemusím (říkala paní z lékárny)
V lednici byt musi ![]()
@brulinka píše:
Ahoj, napíši i sem… Trápí nás nadýmání, koliku nemáme a ani zácpu, kaká každý den občas na druhý den, ale hlavně ráno po spaní a vypití ranní dávky mléka se kroutí a brečí, musíme ji pak zase uspávat, Pak občas odpoledne a k večeru. Nevím jak moc je náš problém hrozný… občas nechce ani jíst (nevím asi to bude tím). Máme už 2týdny Biogaia, které kapu do flašky.. Zatím žádné zlepšení.. Dřív jsme měli BabyCalm a dávala jsem před každým jídlem cca 2 měsíce v kuse.. Ted dávám infacol, je to stejné.. Myslíte že si na ty kapky mohla navyknout.. Večer po kroucení a brečení si vypije mléčko a spí celou noc… Myslíte že máme problém? Nebo je to normální, prostě nadýmání se nezbavíme? Jo jsme na UM
A je to určitě prdíkama? Naše malá se kroutí, když má větší pauzu v jednotlivých jídlech /taky jsme na UM/. Konzultovala jsem s dr., a prý se někdy stává, že je bolí žaludek… pomáhají nám jen naprosto pravidelné intervaly v jídle, ale lze to prý řešit i tím, že se mimču nedá celá dávka najednou, ale dělají se třeba dvě desetimuinutové pauzy, aby se dal žaludku čas se přizpůsobit /zatím jsem nezkoušela, vždycky mi vytuhne
/…
@brulinka
u nás se bolením bříška, ale i vyrážkou přišlo na alergii na UM. Jinak já doporučuji probiotika od Swissu. Ty dávám preventivně skoro furt. Kapsli rozdělám a prášek nasypu do UM. Taky jsme vyzkoušeli všechny kapky i rektálku. ![]()
@zvědavá borůvka a jak často se může používat? denně? několikrát denně? nebo jen občas? @Bebuše no ta naše jí co 4 hod v noci poslední jídlo mezi 21-22 a pak ráno 5-6.. No je fakt že vždy ji to tam ze začátku dělá hrozné zvuky jakoby měla bříško plné vzduchu..
No takže zavedu opatření přidám jednu dávku jídla navíc aby jedla co 3hodky ale menší porci, ten Infacol jsem zkusila na chvíli vysadit (od včerejšího večera ho nedávám zatím vůbec žádné kroucení) a jen mimo téma nechápu proč Infacol pro děti od narození má tak výraznou pomerančovou chut
. BioGaia skladovat v ledničce (i když na obalu je skladujte do 25 stupnu) a budu dávat po lžičce… Tak snad to trochu zabere
@brulinka
Já své dceři dávala tu rourku kdykoliv bylo potřeba. Vyprdĕla se a byla ráda. Mezi 2-3 mĕsícem to období pominulo. Taky jsem dávala před každým kojením sab simplex a kmínový vývar byl taky užitečný.
@brulinka Určitě je měj v lednici, jinak to bude bez efektu.
Vozila mi je pak známá ze slovenska, ale prej v polsku se taky dají koupit levněji než u nás.
Jinak rourku jsme taky tak do 4 měsíců užívali na každé kakání a prdění… pak to ustalo a prdí jak das i sám kaká. ![]()
@kve-tinka píše:
@brulinka![]()
u nás se bolením bříška, ale i vyrážkou přišlo na alergii na UM. Jinak já doporučuji probiotika od Swissu. Ty dávám preventivně skoro furt. Kapsli rozdělám a prášek nasypu do UM. Taky jsme vyzkoušeli všechny kapky i rektálku.
Tu kapsli sypeš do flaštičky nebo na lžičku? Nám bylo řečeno na lžičku a jde to opravdu špatně ![]()
@Katii normálně do flašky!! nejsem šílenec abych ještě šaškovala se lžičkou
![]()
Zdravím všechny maminky…
Mám tady ještě jednu radu ohledně prdíků, taky nás hodně trápí takže soucítím. Zkoušeli jsme taky všechno, takže mi poradila porodní asistentka tento tip: TEJPOVÁNÍ na břišní koliky http://dulyservis.webnode.cz/…snich-kolik/ . Tak zkuste juknout. P. Jana 4urdová z Ostravy to dělá tady je na ní tel. : 606720987. Ještě jsem to nezkoušela, ale už se pomalu chystám
Tak zkuste třeba to zabere…
Taky jsme měli prdiky a jeste máme (3,5 m), jen už to není tak strašné - nepláče. Pomohlo masirovat bříško masti pupík, kapky proti nadýmání babycalm (davam i teď při každém kojeni), pila jsem fenyklový caj, a malemu jsme dávali probiotika biopron baby (jsou od ukončeného 4 týdne). A taky pokládat na bříško - maly jak pásl tak si u toho občas pekne prdnul
jeste teď davam probiotika, kapky, paseme koníky, bříško masiruju když se nemůže vykakat
ale ono to poleví, uvidíš. Hodne sil a pevne nervy ![]()
Ahojky, my máme chlapečka, který začal trpět na prdíky už 4.den po porodu a hned v porodnici nám poradili dávat Infacol, dáváme jedno plné kapátko do mlíčka při každém krmení/po cca 3hodinách. Nevím jak vám, ale nám to ty první dny moc nepomáhalo, ale zkusili jsme vysadit a teď je nám 7 týdnů a předevčírem jsme ho nasadili znovu, protože se malej hodně kroutil a byl dost rozmrzelej a vždy se budí pouze na papání a jinak mezi krmením spokojeně spinká nebo si jen tak leží u mě na posteli, ale už se nekroutí a je na něm vidět, že je mu dobře
zkuste to, třeba vám to taky zabere
Ahoj máme strašný boj s prdikama, malé jsou 2mesice. Jaké kapicky u vás nejvíc zabraly. Zkoušela jsem infacol ten malé zabral jen první měsíc. Pak jsem zkoušela espumisan a ten vůbec nezabírá. Každé ráno dávám biolac baby, ale ten nejspíš taky nezabírá, vůbec jí přes den neslyším prdět, jen když ji trochu zmáčknu bříško tak to jediné snad pomáhá aspoň na chvilu. Večer mi jinak spinká pěkně.
A je pravda že po tom 3 měsíci by to mělo být lepší? ![]()