Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
me sab napsala doktorka od druheho tydne..
Anabell: kdyz ale s nozkama cvicime,je ticho..kdyby s nima neco mela asi by rvala..no tesim se k ty doktorce,ona me vzdycky uklidni a dobre poradi ![]()
No tak když nepláče tak to nožky třeba nejsou
JJ mam taky užasnou doktorku co nám vždy poradí super věcičky.Nošení na tygřika Maty miluje a prdíky se mu uvolněj raz,dva.Když nám to doktorka ukazovala jak se to dělá tak se tam neskutečně pokadil
Je to kamarádka mé tchýně,takže super že mužem chodit i kní domu když není něco v pořádku.Taky nám pomohl na prdíky fenyklovej čaj.Dávám mu ho bumbat.Né jenom že mu chutná,ale i pomáhá
A když vidím že tlačí a nic nevytlačí.Dam mu do prdky teploměr a jak to panečku leze
taky rada doktorky.
noseni na tygrika?to myslis na predlokti polozit na brisko,ze kouka na zem?
aha..my dnes mohli konecne ven,bylo u nas nad nulou..tak mala spi a spi a je konecne 3 hodky v kuse ticho..
az ji zase budou trapit prdiky,tak taky vyzkousim tygrika ![]()
taky to máme za sebou,je to hrůza.Mimčo řvalo,až bylo fialové,já řvala s ním,manžel na mrtvici…
My jsme zkoušeli tohle: Já jsem jedla nenadýmavou stravu
Pila hektolitry fenyklových,anýzových a mátových čajů
Pomohly nám kapky Pro bio Gaia(v Polsku byly levnější)
Nahřívali jsme plínu na bříško,to pomáhalo..
cvičit nožkama,dávat na bříško..
Určitě to každá zná,těch rad je plno,ale žádný zaručený zázrak neexistuje.Takže zkoušet všechno a hlavně vydržet.. ![]()
jj mala taky kolikrat rve az je fialova,chyta se vztekle za tvare,az ji musim ,,svazat,, aby na sebe nemohla..nejhorsi to bylo v sobotu,to mela fakt asi velky bolesti,rvala cely den v kuse a ja blbka si myslela,ze ma hlad,takze jedla kazdou hodinu,samo ji pak bylo o to hur..v pondeli jsem naklusala k doktorce s brekem,ze jsem spatna mama,ze mam slabe mliko..prevazila malou a kdyz jsem ji nakojila,mala si vy tahla 100..za 5 dni pribrala skoro 300 gramu,takze mi doktorka rekla,ze ma ,,jen,, travici potize a nezbyva nam,nez to vydrzet..v pondeli uz byla klidnejsi,dnes pul dne vzteku a breku,jakmile jsme ale sli ven,byl klidek a spinka a spinka,tak alespon poradne stravi..nejhorsi je,ze se vykaka,vyprdi a za 20 minut uz tlaci a rve znovu..obcas pomuze masaz,obcas cvicit nozkama,vzdy musime vyzkouset vsechno..pak uz jedine nosit v naruci a poradne ,,naklepavat,, to se ji ulevi,vyprdi se a vetsinou i usne ![]()
Mauzik zkus opravdu koupit ty kapičky BIO GAIA jsou užasný a malé zaručeně pomůžou od bolesti ![]()
Taky máme problémy s prdíky, malej histericky pláče a kroutí se.Používali jsme kapky sab simplex ale dostala jsem radu na probiotické kapky, tak uvidíme jestli zaberou. Nevíte náhodou někdo jestli můžu malýmu dávat ty probiotické i sab simplex?
Jo,jo u nás zabrala koupel a masáž bříška.Jestli kojíš tak musíš nechat pořádně odříhnout,já dala vždy dudlík a nosila zádíčkama k sobě na ruce,jinak je to začarovaný kruh,když necháš mimi usnout při kojení
Korii určitě ano..Dávej probiotika a zároven i sab…Já to taky tak dávám a v pohodě.Dávala jsem bio gaiu a ted nám stačí jen espumisan plus ten sab simpex…3× denně 15kapek sabu dávám a v poho ![]()
ok děkuji za odpověď.Zatím teda jenom kojím a 2× jsem mu dala na přikrmení nutrilon a myslím že ho tak začalo bolet bříško po tom.Uvidím jaká bude dnešní noc, snad to bude lepší.
Ahoj
my davali Saab Simplex dokonce jsem malemu davala fenyklovy caj ja sem pila fenyklovy caj caj pro kojici matky davali sme plenku sem tam pomohlo kdyz sem merila teplotku ze se maly pokadil ale to bylo chvilkove porad sme cvicili koupali v teplejsi vode budete se mozna divit ale muj maly nesnese chladnejsi vodu nez je 39-40 stupnu a nakonec jsme skusili kapicky BioGaia coz jsou probiotika my je mame dovezene z polska a nemuzu si je vynachvalit uz druhy den po uziti byl maly klidny a krasne spinkal skus se na ne zepatt doktorky kdy je uzivat
Korii: Já dávala ze začátku nitrilon extra a problém myslím že poněm nebyl.
Ta Bio gaia je od jednoho měsíce.Dává se 5kapiček denně.Ale já už dala ve 3týdnech 3kapičky.A jak píše nellaskrabková,fenyklový čaj jsem mu taky dávala bumbat a nebo heřmánkový.jsou prej dobré na prdíky.A taky jsem dávala teploměr zo prdky
normálně jako když měřim teplotu,on se krásně vykadil a byl klídek..A ještě máme krém pupík na bříško.Malej měl 5 týdnu sádry až k tříslům takže to bylo peklo,ani cvičit s nožičkama nemohl.Ale už máme 3měsíc za sebou a prdíky jsou fuč.Objevují se jen mááálo kdy a to dávám jen espumisan a ten pomůže.On ten sab simplex neni na prdíky přímo,ale jen na lepší trávení.