Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nechci zakládat nové téma.. slyšel někdo v souvislosti s prdíkama, že se šlo na ultrazvuk kde našli same bublinky? pak dali nějakou nálepku a byl klid? jen jsem o tom zaslechl a chtěl bych vědět více
Tak prý je to nějaká rehabilitační náplast, která se nalepí a drží určité místo v „napětí“ a dlouhodobě prospívá střívku nějak.. nevím.. no ale né pro nás. my prdíme ale pořád málo asi ![]()
Na utz jsme byli, byla tam sama bublinka, ve zprave byl diagnostikovan meteorismus
Nalepky - nevim o co jde…
@yo píše:
Tak prý je to nějaká rehabilitační náplast, která se nalepí a drží určité místo v „napětí“ a dlouhodobě prospívá střívku nějak.. nevím.. no ale né pro nás. my prdíme ale pořád málo asi
aha, tak o tom jsem neslysela ![]()
O naplasti nic nevim, ale vyborna vec jsou probioticke kapky. Davam je malemu kazdy den pet kapek a na prdiky skoro netrpi. Obcas se zakrouti a poplace, ale neni to trapeni a rev co byl predtim, nez jsme je zacali pouzivat. Plus teda mazu pupikem brisko a fenyklovi caj taky bumbame. Nevyhoda je, ze kapky stoji kolem 600 kc…ale v noci krasne spinkame a prdime:))
@Karenka kapeme biogáju ale nic moc. Ráno a přes den občas prdí jak starej chlap, večer už asi nemá sílu tak masakr. nevím no, poslední lék co zbývá je asi čas ![]()
@Karenka Můžeš mi napsat, jak se kapky jmenují? Já teď kapu Baby Calm, zatím dobré, ale mám strach, že do budoucna začnou být neúčinné, jako všechno, co se bere dlouhodobě…
My používáme kapicky Bio gaia, Infacol (Sab simplex a Espumizan nezabirali vubec), masirujeme pupikem, cvičíme nozickama, nahrivame brisko. Rektální rourka zabere, ale jen na chvilku. Fenyklovy caj nezabiral a po čaji na brisko od Hippu měl zelenou zapachajici stolici (neredila jsem ho dle navodu ve vode, ale v mlece, ze by proto)? Je plne na Nutrilonu. Kadi dvakrát denne, ale i tak řve a řve. Nic nám nezabralo uplne, ale bez těchto kroku by rval denne jeste dele. Jsou lepší a horší dny, ale nepodařilo se mi vypozorovat čím to je. Dneska chudinka prokricel cely den, az ted konecne spokojeně spinka. Za 14 dni mu budou 3 mesice, doufám ze uz to trápení přejde. Někde pisi ze kolíky přestávají obvykle kolem třetího az pátého mesice. Občas je to zoufale, kdyz miminkum nemůžeme pomoci, ale musíme vydržet, jednou kolíky skončí. A pak zacnou treba zoubky ![]()
@Andreanaa3 píše:
My používáme kapicky Bio gaia, Infacol (Sab simplex a Espumizan nezabirali vubec), masirujeme pupikem, cvičíme nozickama, nahrivame brisko. Rektální rourka zabere, ale jen na chvilku. Fenyklovy caj nezabiral a po čaji na brisko od Hippu měl zelenou zapachajici stolici (neredila jsem ho dle navodu ve vode, ale v mlece, ze by proto)? Je plne na Nutrilonu. Kadi dvakrát denne, ale i tak řve a řve. Nic nám nezabralo uplne, ale bez těchto kroku by rval denne jeste dele. Jsou lepší a horší dny, ale nepodařilo se mi vypozorovat čím to je. Dneska chudinka prokricel cely den, az ted konecne spokojeně spinka. Za 14 dni mu budou 3 mesice, doufám ze uz to trápení přejde. Někde pisi ze kolíky přestávají obvykle kolem třetího az pátého mesice. Občas je to zoufale, kdyz miminkum nemůžeme pomoci, ale musíme vydržet, jednou kolíky skončí. A pak zacnou treba zoubky
///ano přesně tak to je unas skončily koliky a začly zoubky a vysoke horečky
@maritimka jsou to ty bio gaja, zatim fungujou, tak uvidime casem no…
@Karenka Díky moc. My zatím jedeme v těch Baby Calm a fungují. Ale příště koupím jiné (třeba ty bio gaja), aby si na ně nedej bože nezvykla a my se už nevyspali vůbec ![]()
@maritimka nemas zac, me po nich teda dost prdi, ale rikam, ze to je jen dobre:) kdyz to jde ven:) a obcas si poplace a zakrouti se po jidle, ale je to minimalne a v noci usne skoro hned, nebo max do pul hodky. Predtim brecel uplnej hysterak a fakt bylo videt ze ho to boli. Zatim mame vykapanou pulku, 5 kapek denne a zabira to porad. Tak uvidime:)
@Karenka No ty Baby Calm kapu před každým jídlem a pak, mezi jídly, když se hoooodně kroutí. Přes den už je čilejší, takže to kouká a když jde prd, tak se zakroutí, ale nic hrozného to není… A v noci spí celkem pohodově (3-5hodin v kuse), usínání jak kdy, max půl hodiny ![]()