Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky mám doma tři týdenní miminko. Poslední dny, jen kojím myslela jsem si, že je to růstový spurt, ale nejsem si tím moc jistá, protože se nakoji a kolikrát se poblije a pak mu musím ještě pomoct rektální rourkou, trpí na prdy. Používám Babycalm a mastičku pupík, první syn měl taky problémy s bříškem, ale ne až takové a taky neblinkal, proto mě napadá otázka hladové mléko? Já totiž moc toho nestihnu ani sníst, teprve před chvíli jsem se nasnidala a to jsme od půl 8me z postele…
Jinak s námi miminko spinká, protože já jsem tak utahana ze usnu s nim, a dneska se v noci chtěl kojit každé dvě hodiny jako přes den
jinak vydržel i 4-5 hodin v kuse… vím ze spánkové cykly děti se mění, ale takhle brzy? Jsem z toho zoufala a uvazuju nad dokrmenim, s množstvím mléka problém není, jak jsem psala přeji se a pak pozvraci a škytá
dneska koupím asi i biogaiu a uvidíme, zda to pomůže, jinak mě odvezou. Doma bordel, chudák starší budou mu teď 30teho dva, je v jídelní židli, protože já potřebuji alespoň vysat bordel po něm po snídani, ať se tu ty drobečky neroznasi, ale dneska od rána už asi po 4te kojim, už nevím co s tím 🥺
Děkuji za každou radu!
Treti, sesty tyden, treti, sesty mesic byva spurt.. Kojila jsem kazdych ctyricet minut. Takze furt. Pobliti mimin je v pohode, pokud neblijou obloukem. Povolej babicku ke starsimu, jidlo si objednej.
Za me to je uplne normalni, na hladove mleko neverim.
Pro klid duse si muzes pozvat dobrou laktacni, jestli miminko spravne saje.
Ale co opravdu udelej, zacni poradne jist - popros kamaradky, rodinu, neco si objednej, jestli nestihas varit, ale kvalitni jidlo je fakt dulezite, hlavne pro tebe, vzdyt vidis jak odpadavas.
@VitaminC
Takže i když se poblije, může tam být růstový spurt? Babička už jede právě, jinak bych se zbláznila o víkendu jsme to zvládli, včera to bylo lepší, ale dneska zase horor. Je mi líto hlavně staršího… už tak se teď více věnuji miminku, snažím se věnovat oběma stejně, ale občas to nejde..
@Lucie_Sx
No já na to taky nevěřila, prvního syna jsem kojila rok a půl, takže si chci i teď kojit.) u prvního jsme měli taky spurt, ale ten přešel během 2-3 dni a tady to bude asi trvat týden no, protože se fakt budí už i v noci. No většinou vaříme předem večer na dva dny, ale včera nějak nebyl čas a stihla jsem uvařit dopoledne, byli oba dva hodni… A dneska to proste nejde ![]()
Jezisi proč řešis nějaké drobečky? ![]()
Ze se mimco každou chvilku poblije je normální, ze má větry, je taky normální, a něco jako hladové mléko fakt neexistuje, na to jsi přišla kde? Mimca pak v určitém obdobi u kojení i řvou a pousteji se prsa a přisávají se porad dokola a to je taky normální. Rourku bych do ditete necpala, to je k čemu dobre ta věc? Ja to znám jen z doslechu
prdiky jsme vždy nějak přežili i bez toho, maximálně jsem pomasirovala bříško a cvičila nozickama a víc nosila. ![]()
Hlavně se uklidni, vem staršího, posádte se před televizi a dejte si všichni nohy nahoru. Aspoň na chvilku, co to půjde
a koukej poradne jist, jinak budeš akorát nervni, protivna a unavená ![]()
Příspěvek upraven 23.03.22 v 11:20
To že ty se nenajíš, pokud nejsi vysloveně podvyživená, nebude mít ani tak vliv na kvalitu mléka, jako to, že když se do mléka dostane všecko potřebné, tebe to totálně vycucne a vyřídí.
@Semtex já bych na hladové mléko taky nevěřila ale faktem je že moje dítě jsem takto trápila d 8 týdnů od narození.. malá pořád brečela a brečela a váhou se dostla uplně mimo tabulky pod 1 percentil. Taky mi všichni říkali že je to normální. Jen moje mamka mi říkala že si myslí že má hlad. až po 8 týdnech kdy dítě začínalo být apatické a přestalo se smát a kníkat jsem dala sunar a překvapivě poprvé dítě přestalo brečet a usnulo na 4 hodiny v kuse. tak nevím kde byla chyba ale evidentně mělo to dítě hlad i když jsem kojila furt a nespala v kuse déle než 2 hodiny
@Semtex
Já bych si moc rada sedla na gauč, ale Dominik je dablik neposedi chvíli sám
a na televizi koukat už vůbec ne a navíc trochu žárlí na brášku, takže chce občas po něm hodit nějakou věc, placnout ho po hlave, takže ono společné sezení na gauci nehrozí 🤦🏻♀️ Ta rourka pomůže dostat plyny ven z těla miminka, používala jsem i u prvního syna, jinak se nevykadil
Tak občas po ni sahnu i teď. Jo protivna jsem solidně dneska od rána, protože když je jeden v klidu, druhy se pos*re a do toho mu rostou druhé stoličky, takže je to sranda.. ![]()
@ludmilaadamkova
Tak on přibírá krásně za 14dni měl nahoře 300g a i faldiky má na nožičkách, takže nevím. Já vím, ze teď mám kojit i na požádáni, ale s tím starším je to prostě trochu těžší… Taky mě pořad potřebuje, snažím se oběma věnovat stejně… ![]()
Já váhám nad dokrmem, i první syn začal po postupném odstavu spát celou noc po sunaru..
@Pepinka23 píše:
@ludmilaadamkova
Tak on přibírá krásně za 14dni měl nahoře 300g a i faldiky má na nožičkách, takže nevím. Já vím, ze teď mám kojit i na požádáni, ale s tím starším je to prostě trochu těžší… Taky mě pořad potřebuje, snažím se oběma věnovat stejně…
Já váhám nad dokrmem, i první syn začal po postupném odstavu spát celou noc po sunaru..
Pokud přibírá tak super… tak ho třeba jen trápí bříško.. cokoliv.. jinak malá rozhodně ač byla čistě na sunaro od 3 měsíců ani omylem nespala celou noc.. budila se stejně po 2-3 hodinách a jedla a jedla…
Zkus vysadit babycalm, nám dělal hrozné problémy. Po vysazení to bylo mnohem lepší, ale úplně pomohl až čas. Dávám jenom vitamín D, jinak všechny kapičky na břicho malému nepomáhaly.
@ludmilaadamkova
Jo tak to je normální, rostou pak i zoubky atd..
to jsem si užila až až a těším se co bude teď 😃 🤦🏻♀️ Domča ten starší byl schopen vstavat i 12× za noc, při bolestech zubů..
a celou noc začal spávat v roce a půl po odstavu od prsu a dani sunaru opravdu
a myslim, ze mu jednoduše, už me mléko nestačilo, i když měl 12kg v roce a půl na prohlídce ![]()
@Asiina
Zkusím děkuji, já mám Babycalm prave poprvé u prvního syna jsem zkoušela taky kde co a pomohla jen rourka… 🙏 🤦🏻♀️
@Pepinka23 rourku jsme naštěstí nikdy použít nemuseli 🙏🏼 ale myslím že to vysazení by mohlo trochu pomoct. Jestli piješ nějaké kojící čaje, tak ty taky přestaň pít, je v něm to samé co v babycalmu