Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeeee, to neres. Ma jeste cas. Ta moje bambule jeste ani poradne nepase.
A me se ted na trimesicni prohlidce pri tom testu zdalo, ze ji hlava jen tak blemba dozadu a doktorka nas pritom pochvalila, jak ji to jde. Takze asi staci, kdyz tu kebuli jen trochu prizvedne.
Podrbej mimo za me za uchem a zbytecne se neplas. ( Radi prvomatka z hysterek
)
Neboj, kdyz vas mudr. nikam neposlal, tak je to urcite v pohode. Ja teda zas hystercila, ze moje dite nemelo uchopovaci reflex. Kdyzby byl opice, tak by se na mame teda neudrzel. Dneska lita jak torpedo a silu ma jak tygr ![]()
ja bych to vubec neresila..V tomhle veku se mi jenom mohlo zdat o tom aby moje dcerka pasla koniky natoz abych zkousela uchopovaci reflex.
Kazde dite je jine,nesrovnavej
opuce píše:
Ahojky
vím,že na tohle téma už tu diskuze proběhly, jsem asi vystresovaná, hysterická prvomatka. Možná chci jen uklidnit, poradit…Moje 10ti týdenní holčička nechce vůbec držet hlavičku při tom přitahovacím testu. Koníky pase vcelku slušně, ale ta hlavička je prostě cizí,vím,že se to nemá cvičit, to nedělám, ale už jsem z toho na prášky…
Mýmu klukovi je dneska taky 10 týdnů, hlava mu při přitahování úplně visí, ani náznak zpevnění. A už v 6tém týdnu doktorka řikala, že by jí měl držet v horizontále. Tak jsem se pozeptala tady a vypadá to, že je to blbost. Jinak pase úplně vpohodě.
Kluk mojí kamarádky nedržel při přitahovacím testu hlavu snad ještě v 6ti měsících. Ona i mudr. se tomu smály, že je lenoch líná. Ani nevím, kdy se to změnilo. Jsou mu teď skoro dva roky a je NAPROSTO v pořádku.
Ale je fakt, že to nijak necvičila, nezkoumala. Tak bych radila neřešit a hlavně doma opakovaně „netrénovat“. Jeslti se jinak vyvíjí tak jak má … Za nějakou dobu to zase zkusíte u dr. a uvidíte. Klid ![]()
Já bych se taky moc neplašila, je to i o povaze dítětě.
Mojí dceři je už 12 let a vidím to jako dnes, zvedala hlavičku jen jednou a když zjistila že je to trochu namáhavé, vzdala to na dost dlouhou dobu.
Prostě veškeré snahy po prvním pokusu vzdala. Místo aby lezla skákala po zadku, nechtěla se postavit na nohy a najednou po prvním roce všechno do dvou měsíců dohnala.
Tenkrát jsem z toho byla nešťastná, ale doktorka mě ujišťovala že je v pořádku.
No a i teď vidím, že jí to zůstalo. Všechno co je v životě trochu složitější, nejdřív vzdá, obrečí a když jí donutím, je nakonec ráda že to zvládla.
I u miminek se už od narození projevuje jejich povaha.
Takže holky, buďte v klidu a užívejte si mrňátek. ![]()
Příspěvek upraven 10.03.14 v 23:02
Mates začal držet hlavu jakž takž v 5m, ale s velkým bimbáním. Pasení nesnášel, otočil se v 7m. Já si dělám srandu, že je zaostalej ![]()
Nedržení hlavičky bych řešila v 6m, kdy už to opravdu může být znak hypotonie. Nedávno jsem zjistila, že děti můžou mít hypotonickou jen určitou svalovou skupinu a zbytek je v pohodě.
Ondra hlavu při přitahování pořádně nedrží doteď, vždycky se mu trochu kinklá. Hypotonický je jen v dolní části zad.
Jinak ovšem leze jak motorová myš, stojí a začíná obcházet nábytek, hlavičku přitom drží krásně. Jen asi nechce, aby ho někdo tahal do sedu
. Takže neboj, pokud ti dr. nic neříká, je to v pořádku.
Ahojky
vím,že na tohle téma už tu diskuze proběhly, jsem asi vystresovaná, hysterická prvomatka. Možná chci jen uklidnit, poradit…Moje 10ti týdenní holčička nechce vůbec držet hlavičku při tom přitahovacím testu. Koníky pase vcelku slušně, ale ta hlavička je prostě cizí,vím,že se to nemá cvičit, to nedělám, ale už jsem z toho na prášky…