Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Uvažujem o kúpe tzv. hačky pre svojho synčeka, na spanie v noci. Malý zaspí len pri hojdaní na balóne, ale má už 7kg a je to už celkom fuška. Má ale už skoro 5 mesiacov, tak neviem ako dlho mu taká hačka vydrží…aby mi z nej v noci nezdrhal ![]()
Máte niekto s tým skúsenosť?
Ahoj, my meli hacku docela dlouho, od ctyr mesicu skoro do roka pres den spala jen v ni, i ted si do ni obcas vleze, ale to tam vydrzi tak 10 minut. Na spani v noci si myslim ze to ale neni, i kdyz mi je tvrzeno ze to nevadi a domorodci v Amazonii v nicem jinem cely zivot nespi, tak mi to neprijde uplne dobre na zadicka. Dalsi vec je ta, ze kdyz uz pak mela pres tech cca 7 mesicu, tak jsem mela strach ze kdybych ji neslysela ze je vzhuru, tak ze se mi uskrti az se podrape ven. To mam teda dodnes a tak kdyz je tam, tak ji nespustim z oci… Ja ji tam na noc davala jen na usnuti a pak jsem ji prenesla do postylky. To si myslim pokud synek nema lehke spani a uspavas ho na balonu, tak je idealni reseni.
Podle mě je v tomto věku na pořízení hacky pozdě. To už se mi dítě nejen přetáčelo, ale i houpalo na čtyřech. Bála bych se, že se v noci vzbudí a vyhopne ven, takže za mě ne. Samotný výrobce doporučuje hacku výhradně pro, jak to říct, stacionární děti. Moje děti velmi dobře usínaly v šátku, ale to jsme praktikovali přes den, na noc to bylo v tomto věku ještě u kojení, anebo třeba v náručí bříško na bříško. Už ale taky zapracovala skleróza.
hacku máme, ale jen na denní spaní, v noci spí u nás v posteli, sedmimesíční R se zatím jen otáčí, neleze, takže v pohodě
největší výhodu vidím v tom, že když tam syna odkládám, nebo když ho během spánku něco vyruší, znovu ho uhoupu, to v postýlce nejde
zkus kouknout na nosenideti.cz , šátkařky k hacce tíhnou a některé ji mají už na druhé dítě, tak by třeba dokázaly poradit
_zuzajda píše:zkus kouknout na nosenideti.cz , šátkařky k hacce tíhnou a některé ji mají už na druhé dítě, tak by třeba dokázaly poradit
Díky, mrknem tam
mno, moj malý je teda ešte zatiaľ pomerne „stacionárny“, nepretáča sa ani nie je nejak moc akčný, ale neviem ako dlho to potrvá…našla som aj hačku s bezpeč.pásmi.
Neviem ako inak vyriešiť jeho spanie, keďže sa mi viackrát v noci budí a chce hojdať ![]()