Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, dneska jsem byla v porodnici na kontrole a při vyšetření se do mě defakto doktorka vůbec nedostala kvůli tomu, že malý má hlavičku moc dole v pánvi, k čípku se taky nedostala přes jeho hlavičku. Myslíte si, že už budu brzo rodit? Poslíčky mám už od 30. týdne a pěkně mě bolí třísla…
To už máš fakt za pár. Taky už máme hlavičku dole, jen čekám kdy to vypukne ![]()
Naše malá měla hlavičku dole od 33.tt, čipek zaslej, hrozil mi předčasný porod, musela jsem jen ležet a rodila jsem 40+2 akutním císařem.
Tak termín bys na to měla. Ale já měla u druhého taky hlavičku dole už od nějakého 33 tt a nakonec jsem rodila přesně na den, jak jsem si vypočítala.
Taky máme hlavičku dole už od třicátýho týdne. čípek je měkkej, takže to prej může přijít kdykoli ![]()
Taky jsem měla u malého už od 30.týdne hlavičku v pánvi a strašili mě, že se narodí brzo a ať vydržím aspoň do 34.týdne. Nakonec jsme to zvládli až do 38.týdne. Takže si malý počkal až bude plně donošený a hned šup na svět.
Tak já se nechám překvapit až se malému bude chtít na svět.
A byl porod aspoň rychlý?
Já u první dcery měla taky hlavičku nacpanou dole, týden už si nepamatuji, prostě pár týdnů před termínem. A k ničemu to nebylo. Rodila jsem v 42.tt vyvolávaně.