Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. chtěla bych radu. byla jsem u zubaře a dělal mě rengén zubu a já se pak dozvěděla, že jsem těhotná. rengén mě dělal 10 den v těhotenství. mám strach co mě gynekolog řekne.
@Paja00 I když se u zubaře ptají, zda jsi nebo ne, tak tam je to otáření tak malé a navíc jen na čelist, že to mimču nic neudělá. Taky jsem byla zpočátku těhotenství, tak jsem se na to už ptala ![]()
Urcite nevadi, zvlast kdyz jsi fakt takhle na zacatku…ono to zareni neprostupuje tak nizko, proto prave se nedavaji zastery, ze se nemusi chranit jine organy, jako u bezneho rentgenu. Klid…
Jestli jsi byla těhotná pouze 10 dní, tak je to stejně vše, nebo nic, takže se neboj. A navíc jsi na podbřišek nedostala ani nijak vysokou dávku.
@dani24687
Pokud rentgenuji obe celistri - t. j. uplne vsechny zuby…trak pak jo, kdyz to je ten ve stoje, jak ti to jede kolem hlavy…ale zakladatelka asi mysli ten malej rentgen jen treba nekolika zubu…
10 den těhotenství se nic neděje, tam je to buď a nebo… pokud by došlo k nějakému poškození (i když je to od rengenu zubů defacto nemožné), tak se mimčo prostě neudrží.
Ps: a když už bys měla mít z něčeho strach, tak z toho zda se mimču něco nestalo a ne co ti řekne gynekolog ![]()
@JaniceB Mně dělal rentgen jen jednou a celý, no, nic kolem hlavy mi nejelo
![]()
Kdyby mi jen jelo něco kolem hlavy, tak bych se, zakladatelko, nebála, že by to ublížilo mimču ![]()
U toho co jede kolem hlavy se mě na těhotenství ptali.. jestli dávali zástěru se nepamatuju.. U toho co míří jen na jeden zub zástěru a límec dávaj.. Taky jsem tím v těhotenství prošla..
Byla jsem u zubaře ale jelikož jsem těhotná tak rentgen mi budou dělat až po porodu.
Neboj určitě to nebude tak děsný. Já byla v 7mém týdnu na ERCP(pročištují pod rengenem žlučovody) jelikož jsem měla kámen až u tenkého střeva tak mě bral i podbřišek. Byla jsem krytá, ale minimálně, když tam musel vidět. Nakonec jsem byla na genetice kde se vypočítávala síla záření. No, malé riziko bylo nad hodnotu 100 mě bylo vypočítáno, že sjem dostala 8.
Z rengenu zubu bych strach neměla. na gyndě se zmiň. Možná tě pošle na genetiku, ale neboj opravdu si myslím, že to bude dobrý. ![]()
@j.a.n.i1 : já se nebojí gynekologa, ale toho, že mě řekne špatnou zprávu, že třeba dát pryč ![]()
@dani24687 zástěru jsem žádnou neměla, ani jsem neěděla, že jsem těhotná, tak jsem to nějak neřešila
@JaniceB ano rengenoval mě jen 2 stoličky, tak žádný velký přístroj