Rozvázání pracovního poměru v době neschopnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.12 10:40

Hledám radu

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat jelikož hodně maminek si prošlo se stejným problémem jako já , pracuji ve velké společnosti na pozici vedoucí pracovník , momentálně jsem na nemocenské a chtěla jsem se zeptat zda je možné aby se mnou rozvázal zaměstnavatel pacovní poměr v době neschopnosti z důvodu těhotenství jsem ve třetím měsíci , děkuji všem za rady .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9164
26.1.12 10:43

podle nových pravidel může, ovšem nevím, jestli kvůli těhotenství. Dali zaměstnavatelům do rukou zbraň, na to dojede hodně zaměstnanců. Doporučuju zajít na Úřad práce, tam poradí, co zaměstnavatel může a co naopak dělá protiprávně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
26.1.12 10:44

Ne, nemůže s tebou rozvázat pracovní poměr.V těhu jsi chráněná zákonem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
26.1.12 10:50
K-a-č-i-k píše:
Ne, nemůže s tebou rozvázat pracovní poměr.V těhu jsi chráněná zákonem :kytka:

Přesně tak pokud jsi na neschopence k vůli těhu tak nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
26.1.12 10:52

V těhotenství určitě nemůže. Viděla jsem ten paragraf zákoníku práce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
26.1.12 11:00

No neměli by.Ale pokud tě budou chtít propustit tak to udělají jinak,nebo to nahrají tak že dáš výpověď sama.Bohužel i zákon se dá obejít :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 11:00

Jé to je dobře jsem ve společnosti 4 roky a vůbec nevím jak to chodí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 11:01

Marka, a jak si myslíš že by obešli ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 11:07
Peggynecka píše:
V těhotenství určitě nemůže. Viděla jsem ten paragraf zákoníku práce :-)

A můžeš jo najít nebo naskenovat nebo poslat odkaz ? :think: Díky

• Citovat
  • Upravit
3307
26.1.12 11:07

Nevím,např.že jsi špatný pracovník.Nebo znám příklad že na paní hodily průšvih a ona odešla dobrovolně prý jí to jinak napíšou do papírů na UP a pak se to s ní poveze. :nevim: .Někdy se to tak děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 11:12

Marka , no právě nevím co mám dělat a pro to hledám nějaké řešení a taky práva co a jak :think: , vím žeasi na mě nemůžou , ale chtěla jsem se na to zeptat … chápeš když má člověk hypotéku a td . nemůže uplně být bez přijmů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
269
26.1.12 11:13
Anonymní píše:
Peggynecka píše:
V těhotenství určitě nemůže. Viděla jsem ten paragraf zákoníku práce :-)
A můžeš jo najít nebo naskenovat nebo poslat odkaz ? :think: Díky

jasně, tady to je:

Oddíl 3
Zákaz výpovědi dané zaměstnavatelem § 53
(1) Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je

1. v době, kdy je zaměstnanec uznán dočasně práce neschopným, pokud si tuto neschopnost úmyslně nepřivodil nebo nevznikla-li tato neschopnost jako bezprostřední následek opilosti zaměstnance nebo zneužití návykových látek, a v době od podání návrhu na ústavní ošetřování nebo od nástupu lázeňského léčení až do dne jejich ukončení; při onemocnění tuberkulózou se tato ochranná doba prodlužuje o 6 měsíců po propuštění z ústavního ošetřování,

b) při výkonu vojenského cvičení nebo výjimečného vojenského cvičení ode dne, kdy byl zaměstnanci doručen povolávací rozkaz, po dobu výkonu těchto cvičení, až do uplynutí 2 týdnů po jeho propuštění z těchto cvičení,
c) v době, kdy je zaměstnanec dlouhodobě plně uvolněn pro výkon veřejné funkce,
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
26.1.12 11:15

jinak tady je přímo odkaz na celý zákoník

http://business.center.cz/…cast2h4.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 11:20
Peggynecka píše:
jinak tady je přímo odkaz na celý zákoníkhttp://business.center.cz/…cast2h4.aspx

Jé to jsi moc hodná , jdu si to přečíct :palec: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1258
26.1.12 11:26

ahoj, u nas v práci vetsinou nikdo primo vyhazov nedostal, ale rovnou se zkracoval uvazek tak, az se ten clovek nakonec rozhodl odejit sam (a nejlepsi je, kdyz ti zustal uvazek napr 0,3 a pak s tim jdes pak na pracak a dostanes uplny prd i kvuli tomu, ze jsi odesla sama..), ale v tehotenstvi ti myslim na uvazek šáhnout nemuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat