Domácí práce - tipy, zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí práce - tipy,zkušenosti
Ahoj maminky, chtěla bych si vydělat nějakou tu korunku…Hledám nějaké domácí práce,ale všude chtěj první poslat peníze..kolem 500,–Kč…mám strach,aby to nebyl přece jenom nějakej švindl
S jakými domácími pracemi máte zkušenost a má do toho člověk vůbec jít?
Děkuji za příspěvky ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Ja mam zkusenost takovou, ze jsem takto poslala penize 3× a ani jednou mi nic neprislo. ![]()
Nekde jsem cetla, ze pokud po tobe chteji penize do zacatku, tak to je podvod.
Ale treba jsem narazila zrovna jen na podvodniky. ![]()
- Upravit
Zdravím, tak já jsem jeden čas dělala navlíkání korálků a dopředu jsem nikde nic neplatila.. Pak jsem dělala korálky do lustrů a taky nic neplatila… Bohužel ta práce je dneska už těžká sehnat ![]()
Před nedávnem jsem, posílala peníze na montáž propisek a už se mi nikdo neozval
![]()
Takže já bych už do ničeho takové nešla… Třeba se tu najde někdo spokojen ![]()
Mám kamarádky co si obešly fabriky ve svém okolí a některé dávají práci domu.Třeba odstřihování zbytků,nebo montace.Zkus se pozeptat.Na internetu je to všechno podvod ![]()
Spolupracuji s českou firmou OKG už čtvrtým rokem. Sice se platí „registrační poplatek“ - spíše je to poplatek za tzv. startovací balíček, který nám „usnadňuje“ práci. Navíc se peníze posílají přímo na firemní účet, odkud Vám po zaplacení odešlou ten balíček. A hodně mě zaujalo i to, že část peněz z registrace jde na dětskou onkologickou nadaci
. (Ten poplatek je 200 Kč, a je to celkem směšná částka, když porovnám peníze, které musím dát za razítko u doktora při vstupní prohlídce do zaměstnání
) Ale je to první práce, která je fakt legální, na trhu už 11 let.
Práci dělám doma, jen s pomocí internetu, máme on-line školení, občas osobní setkání (která nejsou povinná, ale je na nich kromě spousty informací i spousta legrace
).
Jsem fakt spokojená, v pohodě uživím rodinu a poplatím splátky (ale samozřejmě mi to nespadlo do klína, musela jsem fakt makat a nečekat, že někdo bude dělat za mě). No, a teď mi před třičtvrtě rokem skončil rodičák a já klidně dál pracuji doma a nemusím se stresovat nějakým zaměstnáním a nestíháním
.
Musím jen podotknout, že tato práce není vhodná pro každého, protože je to forma MLM, o které si stále ještě spousta lidí myslí, že se jedná o podvod
…
Před tím, než jsem u OKG začala dělat, jsem zkoušela různé formy přivýdělku, a 2 x jsem skončila u výslechu na policii
(naštěstí jen jako svědek podvodu - jednou to bylo jakési obálkování, podruhé kompletace propisek)
Příspěvek upraven 25.01.12 v 11:43
No, tak já jsem poslala 50Kč jednou a byla to tak strašná hovadina, že sjem se zařekla, že už nikdy platit"vstupní poplatky nebudu" Měla jsem začišťování gumových masek to bylo fajn,ale už je opravdu hodně těžké najít takovou práci,většinou si to málo co firma nabízí rozeberou sami zaměstnanci ![]()
No a pak jsem dělala doma přes net operátorku. Taky si nemohu stěžovat,práce teda spíš nárazová,ale výdělky 2000Kč až 9000Kč za měsíc(záleželo na úspěšnosti a odpracovaných dnech.
Jakýkoliv inzerát s požadavkem vstupního poplatku je jen zlodějina. Jde o ten klasický kolotoč, kolik lidí nachytáš, tolik si vyděláš i ty
![]()
PeťulaK píše:
Jakýkoliv inzerát s požadavkem vstupního poplatku je jen zlodějina. Jde o ten klasický kolotoč, kolik lidí nachytáš, tolik si vyděláš i ty![]()
tterka píše:PeťulaK píše:
Jakýkoliv inzerát s požadavkem vstupního poplatku je jen zlodějina. Jde o ten klasický kolotoč, kolik lidí nachytáš, tolik si vyděláš i ty![]()
![]()
![]()
No u většiny inzerátu je to opravdu tak. Jasný, pokud něco neprodáváš nemusíš koupit vzorky a třeba katalog,ale jinak to je opravdu většinou o chytání dalších ![]()
Uju píše:tterka píše:No u většiny inzerátu je to opravdu tak. Jasný, pokud něco neprodáváš nemusíš koupit vzorky a třeba katalog,ale jinak to je opravdu většinou o chytání dalšíchPeťulaK píše:
![]()
![]()
Jenže si myslím, že v dnešní době už není tak těžké poznat podvod a férové nabídky.
Většinou jsou férové nabídky tam, kde je co prodat, nebo co tvořit - avon, oriflame, dedra, šperky,…
Tvoření - občas potkám inzerát třeba na tvoření šperků,… Tak tam bych věřila, kdyby to byl český zájemce, ověřený,… Případně třeba jen maminky poptávají různé práce ohledně šití atd… Stačí si vyžádat telefonní číslo, nebo cokoliv a zjistit, jak to je - v tomhle případě ale obvykle nechtějí žádný poplatek…
Pak jsou nabídky jako třeba plnění obálek
- pošlou ti za nějakou částu nesmyslný text keců, ty ho překopíruješ a posíláš dál dalším zájemcům - poplatek zůstává tobě v kapse a další a další chudáci naletí a jsou naštvaní - to je podvod jako hrom. U takových nabídek absolutně nechápu, jak je možné, že se vůbec ještě na internetu objeví
- podvod jako hrom…
Kompletace propisek - další, na které jsem naletěla. Dostala jsem návod za cca 650 Kč nebo tak nějak - v návodu bylo něco ve smyslu "Kontaktujte firmy ve svém okolí a nabídněte jim, že budete kompletovat jejich reklamní propisky
- obávám se, že každá taková nabídka je podraz ![]()
Bohužel chápu, že lidi prostě nabídkám typu OKG (avon,…) nevěří, ale už by bylo na čase, abychom si začali uvědomovat, že MLM není podvod, pyramida ani letadlo. Ale dříve nebo později začne MLM živit většinu lidí, protože klasické zaměstnání prostě nebude. Už teď je práce málo, a co za pár let?
A smutné na tom je i to, že já napíšu naprosto legální férovou, dobře popsanou nabídku na spolupráci, pošlu ji na nějaký inzertní server, a oni mi to odmítnou vydat, protože se jedná o MLM
No co je toto za jednání? Copak legální, 11 let fungující a všemi zákony a kontrolami ověřená společnost je mor, nebo co?
![]()
A přitom spousta lidí má možnost si beztrestně vydělat a jen kvůli tomu, že to stále všichni nesmyslně odsuzují, tak to ani nevyzkouší
.
Neříkám, že je to práce, která musí každého bavit, která každému půjde. Ale je to minimálně příležitost pro každého, příležitost si něco alespoň vyzkoušet. Neexistují tady žádné pohovory, žádné výběrové řízení. Prostě se zaregistruješ, vyzkoušíš a buď tě to chytne, nebo ne. Ale rozhodnutí je jen na tobě. Nikdo tě nevyhodí, když ti to ze začátku nepůjde, naopak dostaneš stoprocentní pomoc a podporu. To se ti v zaměstnání nestane - uděláš chybu - fajn, támhle jsou dveře, na tohle místo čeká spousta dalších lidí…
jsem se zase nějak rozohnila, tohle téma mě dokáže dostat do varu, tak se omlouvám
![]()
Já mám zkušenost, ze penizky jsem poslala na komletaci propisek, poslali mi asi petkrat letaky, ve kterych jsem mela platit pak uz po 50,– za dalsi a nakonec poslat zalohu na material a kdyz mi to konecne prislo, zjistila jsem, ze odberatele na ty propisky si musim sehnat sama. Cha cha! Uz nikdy vic!!!! ![]()
No, není to zrovna moc jednoduchý. Ono co se týče třeba avonu,dedry,oriflamu tak to sjou určo poctivý věci,ale já to zas vidím tak, že v okolí toho mám spousty a byla bych další v řadě a asi by i výdělek byl o ničem. Inzerát na nabídku šperků jsem kontaktovala taky. Paní chtěla abych koupila katalog s tím, že dostanu šperk jako do začátku chtěla za to tuším 750Kč.Hmmm chtěla jsem po ni nejdřív nějaký odkaz na web abych po zaplacení nezjistila, že se jedná o předražený šperky který bych nenavlíkla ani na 9ti letou dceru. No, to už bylo ticho po pěšině,takže jsem inzerát taky zahodila. Přeci musím vědět do čeho investuji a co bych měla prodávat. Jinak další inzeráty pořád chtěli poplatky Při žádosti aby mi alespoň trochu bylo nastíněno, co se po mne bude očekávat mi bylo řečeno nejdřív zaplať a pak Tě budem informovat-byla jsem ujištěna, že nebudu podávat inzeráty a shánět lidi,ale i tak mi přišlo, že těch info bych měla mít víc než zaplatím 500Kč. Je hrozně těžký naít férovou firmu a kolikrát ještě těžší i u té férové firmy vydělat ![]()
PeťulaK píše:
Přesně tak. Jakmile někde chtěj jakýkoliv vstupní poplatek na to, abys mohla kompletovat propisky, plnít obálky atd, je to podvod. U nás je totiž ze zákona tyto poplatky za zprostředkování práce chtít. ![]()
Samozřejmě, MLM je něco jiného, ale to fakt není pro každého…
Ahoj holky,taky myslím,že MLM není pro každého a taky záleží,odkud pocházíte. Já jsem z malé vesnice ze severu Moravy a jsou tu jedna AVON LADY a jedna u Oriflame. A taky už vše nabízejí přes internet,kde si každý může v klidu ten daný katalog prolistovat. A co si budem povídat,ne každý si může kupovat z každého katalogu za velkou sumu peněz. A to platí i pro další společnosti jako jsou Dedra,Fler a jiné. Asi nezbývá nic jiného,než opravdu obejít menší podniky v okolí a ptát se. Taky něco hledám a jediná firma z internetu,která nabízí práci na doma a je i v obchodním rejstříku je Russiana s.r.o.,ale taky zatím na maila nereagují,takže taky asi o ničem. Ještě je tu v diskuzi Manuální práce paní Libuše,která reagovala,poslala poplatek a prý jí přišlo domů vše co mělo,týká se to obálek,ale pořád nějak nereaguje na dotaz,jestli to opravdu funguje. Pořád dokola cituje informace z letáčku. Tak nevím ![]()
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat