Vrácení do zaměstnání po RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tvoje pracovní místo ti musí držet pouze po dobu mateřské. Po rodičáku (max do 3 let věku dítěte) ti můžou nabídnout tvé místo, nebo jiné adekvátní a pokud ho nemají, je to důvod k výpovědi ze strany zaměstnavatele pro nadbytečnost a musíš dostat odstupné (pokud nepodepíšeš dohodu a to bys byla sama proti sobě). Na zkrácený úvazek nárok nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš ve smlouvě, že jsi zdr. sestra v nemocnici XY nebo na chirurgii v nemocnici XY? Jsi-li sestra v nemocnici, tak Tě můžou dát třeba na oční. Pokud na chirurgii, tak jen chirurgie, ale zase máš výběr, standard, JIP, ambulance, sál, nebo pooperativa, trauma, septika … jak to máte rozdělený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to jako samozivitelka kdy mi dceru nevzali do skolky nemam zadnou ulevu? i v pripade ze bych teda vzala jine oddeleni nez jsem 5,5 let delala?
- Citovat
- Upravit
na smlouvu se podivam, to nevim. ale co jsem nastoupila, delam jen tam. na chirurgii septice. na te nelpim, i vrchni to vi. pujdu kamkoliv na chirurgii. ale treba na internu se mi fakt nechce ![]()
firemni skolku nemame
a ani mi tak nejde o to ze ji nevzali, pujde od zari, ale jestli mam jako samozivitelka narok na zkraceni uvazku nebo tak
- Citovat
- Upravit
Jako matce pečijící o dítě do 6 let (nebo
a u samoživitelek i dýl zaměstnavatel musí vyhovět, pokud mu nebrání vážné provozní problémy. Paragraf 241 zákoníku práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
danyk píše:
Jako matce pečijící o dítě do 6 let (neboa u samoživitelek i dýl zaměstnavatel musí vyhovět, pokud mu nebrání vážné provozní problémy. Paragraf 241 zákoníku práce
dekuji
. tak aspon enco, pokud me teda nevyhodi ![]()
- Citovat
- Upravit
ja z toho mam uplne zkazenou naladu. jeste 25.12. me potrebovali, tak jsem brala sluzbu, v unoru mam dalsi vikend. vsichni ze jeste nevi a ze se vse resi. a ja jentak zajdu za hlavni podepsat praxi-delam bc. a tak jsem se mezi reci zeptala a dozevedela se ze neni pro me misto. ja myslela ze tam sebou seknu ![]()
- Citovat
- Upravit
To si myslela kamarádka taky. A jak s ní vyběhli, prý to provoz špitálu neumožňuje. A to dělá sálovou sestru u plánovaných operací, tedy pouze dopoledne a byla ochotna dělat i sestru na oddělení, aby vyšla zaměstnavateli vstříc. Na kontrolním oddělení ÚP jí řekli, že je zaměstnavatelůf postup v souladu se zákoníkem práce.
donaga píše:Háta_x píše:Já myslela, že musí umožnit úpravu pracovní doby, jestliže se matka stará o dítě do 6 let
Tvoje pracovní místo ti musí držet pouze po dobu mateřské. Po rodičáku (max do 3 let věku dítěte) ti můžou nabídnout tvé místo, nebo jiné adekvátní a pokud ho nemají, je to důvod k výpovědi ze strany zaměstnavatele pro nadbytečnost a musíš dostat odstupné (pokud nepodepíšeš dohodu a to bys byla sama proti sobě). Na zkrácený úvazek nárok nemáš.(jestli zkrácením úvazku, jednosměnným provozem nebo jinak už by záleželo na zaměstnavateli). Jestli to tak není, tak to mě tedy také čekají zajímavé věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám ve velký nemocnici, kde jsou sestry třeba snad pořád a budeme mít od září i školku, takže u nás výhoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja delam sice v mensi okresni, ale neexistovalo aby tam nejaka nechybela, vecne prescasu ktery nechteli proplacet a kdyz se mam vracet, tak plno. ale uz si zvykam. mam smulu snad ve vsem o co stojim..
- Citovat
- Upravit
donaga píše:danyk píše:A která nemocnice to je? Mohu-li se zeptat?
Já dělám ve velký nemocnici, kde jsou sestry třeba snad pořád a budeme mít od září i školku, takže u nás výhoda.
máš to v SZ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec ne, protože zjistila, že je těhotná.
donaga píše:Háta_x píše:Jestli to tedy chápu, tak kamarádka dostala z provozních důvodů výpověď a dostala tedy odstupné?
To si myslela kamarádka taky. A jak s ní vyběhli, prý to provoz špitálu neumožňuje. A to dělá sálovou sestru u plánovaných operací, tedy pouze dopoledne a byla ochotna dělat i sestru na oddělení, aby vyšla zaměstnavateli vstříc. Na kontrolním oddělení ÚP jí řekli, že je zaměstnavatelůf postup v souladu se zákoníkem práce.donaga píše:Háta_x píše:Já myslela, že musí umožnit úpravu pracovní doby, jestliže se matka stará o dítě do 6 let
Tvoje pracovní místo ti musí držet pouze po dobu mateřské. Po rodičáku (max do 3 let věku dítěte) ti můžou nabídnout tvé místo, nebo jiné adekvátní a pokud ho nemají, je to důvod k výpovědi ze strany zaměstnavatele pro nadbytečnost a musíš dostat odstupné (pokud nepodepíšeš dohodu a to bys byla sama proti sobě). Na zkrácený úvazek nárok nemáš.(jestli zkrácením úvazku, jednosměnným provozem nebo jinak už by záleželo na zaměstnavateli). Jestli to tak není, tak to mě tedy také čekají zajímavé věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
mam otazku.
jsem zamestnana v nemocnici na chirurgii, smlouvu mam na neurcito a od dcery roka a ctvrt jsem na stejne oddeleni chodila vypomahat.
v breznu se mam vracet, ale pry tam neni pro me misto.. musi mi ze zakona drzet misto na chirurgii (jedno jakem oddeleni) nebo me muzou dat treba na internu?
dalsi, mam zazadano o polovicni uvazek. jsem samozivitelka a nevzali mi dceru do skolky. mam narok?
dekuju moc, jsem z toho ted takova nestastna emoticon