Hledám starou knihu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hledám starou knihu
Dobré odpoledne, hledám jednu starou knihu a na 99 procent vím, že v žádném antikvariátu ji neseženu. Ta kniha se jmenuje „Soupis a mapa zaniklých osad v Čechách“, napsal ji František Roubík a poprvé vyšla v roce 1937, podruhé (opravené a doplněné vydání) v roce 1959.
Netuší někdo, kam bych se mohl s poptávkou obrátit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus knihovny, našla jsem ji třeba v Moravské zemské knihovně v Brně…pokud ji teda nepotřebuješ koupit
. V knihovně bys ji mohl leda okopčit…
- Citovat
- Upravit
@Jura007 Předpokládám, že Českou národní a Technickou knihovnu jsi již zkoušel…
Co třeba nějaké vlastvivědné, nebo „republikově“ zaměřené (vojenské?, sociologické?, demografické?) muzeum? Nebo knihovna Univerzity Karlovy… jen koumám nahlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Národní knihovně mají dva exempláře s vypůjčením do studovny… http://aleph.nkp.cz/…MS6B41-55361?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://vufind.mzk.cz/Search/Results?…
V MZK mají k dispozici i absenčně…
- Citovat
- Upravit
Díky moc za snahu, o Moravské zemské knihovně vím, jenže já bych ji - s výhledem do příštích let - potřeboval mít i doma. (Za deset let se v tomto státě spustí jeden velmi zajímavý územně správní projekt - a já chci být připravený…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajo, tak to jsem ti moc neporadila…no a kopie by nestačila? Origoš to není, ale bylo by to aspoň něco ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jura007 no v MZK si ji muzes i okopirovat
ja tam kopirovala nejednu knihu co sem potrebovala do diplomku ci bakalarky a nepucovali je domu.. jo sice je to na zblbnuti ale slo to relativne svizne ![]()
jinak bych zkusila napsat na aukro.cz do poptavkoveho fora, nebo bych si dala nekam do novin inzerat, nebo bych inzerovala na nejakem serveru antikvariatu nebo do nejakeho zkusila zajit at mi daji inzerat na vylohu nebo se sami zkusi poptat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velká, často hlavní práce dobrého antikvariátníka není v tom, že prodává, co mu kdo přinese, ale že si uloží záznam a shání věci na konkrétní poptávku. Já jsem takto měla třeba záznam na Příruční slovník jazyka českého, sehnali mi alespoň 4 díly (a stejně je nakonec nemám, cena tehdy převyšovala mé možnosti a teď už je on-line)
Zkusila bych kontaktovat třeba antikvariát ve Valentinské a v Dlážděné v Praze, oba mají od Roubíka mnoho jiných titulů, budou se orientovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit