Notářem ověřená vysvědčení

58
15.6.13 18:57

notářem ověřená vysvědčení

Holky, mám na vás otázku, možná budu mít úspěch a máte s tím nějaká zkušenost :) potřebuji po dokončení studia ověřit notářsky všechna vysvědčení, bohužel ale již budu v zahraničí, nemám v tom vůbec zkušenost, a možná je i má otázka hloupá, ale může mi je notářsky ověřit i má maminka? ;) nebudu tu dlouhou dobu v ČR, a tak se k tomu sama nedostanu.

DĚKUJI za každou vaši odpověď, hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
15.6.13 19:00

Pokud chceš ověřenou kopii tak to dělají i na czech pointu…komukoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.6.13 19:03

Jsi si jista ze jde overit kopie vysvedceni? Pokud ano tal to asi muze udelat kdokoli

• Citovat
  • Upravit
58
15.6.13 19:06

Je třeba doložit všechna notářsky ověřená vysvědčení ze střední školy.

Potřebuji je úředně doložit :-D nikoliv ověřovat kopii :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66577
15.6.13 19:07

@Timinka Musí si donést i originál, buď si ho přímo okopírují nebo může donést svoje kopie, udělají to komukoliv, já taky dělala dceři. U nás to dělají i na městském úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
15.6.13 19:07

Notář, ale i czechpoint ověří cokoliv komukoliv, jen je nutné donést originál toho papíru a oni sami to ofotí a dají razítka a zápis do knihy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.13 19:08

Může kdokoliv, v tom není problém…já taky nechávala přes známého ověřovat vysvědčení, byla jsem v té době v porodnici a v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.6.13 19:11
@vokishka píše:
@Timinka Musí si donést i originál, buď si ho přímo okopírují nebo může donést svoje kopie, udělají to komukoliv, já taky dělala dceři. U nás to dělají i na městském úřadě.

já myslela, že žádný úřední dokument se nedá ověřovat -OP, pas, apod
PS. už jsem koukla vysvědčení mezi to nepatří :oops:

Příspěvek upraven 15.06.13 v 19:16

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
15.6.13 19:12
@radus522 píše:
Je třeba doložit všechna notářsky ověřená vysvědčení ze střední školy.Potřebuji je úředně doložit :-D nikoliv ověřovat kopii :oops:
:think: na studia v zahraničí?
  • Citovat
  • Upravit
66577
15.6.13 19:23

Tomu moc nerozumím, jak se dá notářsky ověřit vysvědčení, vždyť tam už jsou originální razítka. Já myslela, že se notářsky ověřují jen kopie něčeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
15.6.13 19:32
@Timinka píše:
Jsi si jista ze jde overit kopie vysvedceni? Pokud ano tal to asi muze udelat kdokoli

Já jsem při zápisu na VŠ dokládala notářsky ověřenou kopii maturitního vysvědčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.6.13 19:32
@vokishka píše:
Tomu moc nerozumím, jak se dá notářsky ověřit vysvědčení, vždyť tam už jsou originální razítka. Já myslela, že se notářsky ověřují jen kopie něčeho.

právě přemýšlím, jestli nejde o ověřený překlad? :think:

• Citovat
  • Upravit
66577
15.6.13 20:04

@Timinka On je taky nesmysl dát originál vysvědčení z ruky, všude se dává jen ověřená kopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.6.13 21:57
@vokishka píše:

tak samozřejmě právě proto, že jo. potřebuji třeba na VŠ k přihlášce přiložit i maturitní vysvědčení. vezmu ho, skočím si za notářem, ten udělá kopii a na tu kopii prdne razítka, že ta kopie souhlasí s originálem. a já potom to ověření vysvědčení přiložila k přihlášce, protože ověřená kopie má platnost originálu.

jinak jak tu bylo, že je možné si donést vlastní kopie, tak mně je notář vrátil, že on si musí udělat vlastní, aby mohl ručit za to, že jsou ty kopie opravdu stejné, že jsem si třeba já doma na té své kopii nějak neprovedla úpravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze