Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice píše:
Takových už tady bylo, co si mysleli, že je tráva jinde zelenější.
Následná realita je pak dost překvapila
A vidíš, já jelikož pracovně žila v zahraničí v několika zemích klidně řeknu že je
To jen nescestovalí Češi rádi říkaj (neříkám že ty)
Teď jsem tady s rodinou zase jen do zimy. Jasně, Česko mám moc ráda, ale život tady pto mladou rodinu teda nic moc…
@Lucie_Sx píše:
Podpora bydleni ale nejsou prispevky, ale vystavba obecnich bytu, kde je najem snesitelny a jsou konkurenci trznimu bydleni.
Jenze vsechny se rozprodaly za babku kamosum, ze jo.
Naprosto přesné! O to právě jde
Tohle je fakt vtipná diskuze, nemáte na nic peníze, ale chcete bydlet ve vlastním zámku se zahradou a vodotrysky. A ty pohádky o Německu… no, reálně bych to viděl asi tak, přestaň brát drogy, sežeňte si jiný nájem a zkuste pořešit, jak jsou na tom v okolí městské byty. Až vyřešíte tohle, začnete si stavět vzdušné zámky - ono se o blbostech přemýšlí lépe v teple než někde pod postem.
@pikola píše:
No, já bych se postavila nohama na zemi, nechcete bydlet v nájmu, ale jedině barák, ale nemáte penízeno tak asi budete muset zůstat v tom nájmu.
Německo, no možná dobrá životní úroveň, ale musíš mít dost peněz na to stěhování. Nájem je jak kde, ale musíš počítat taky záloha 4× nájemnéplus je dost problém vůbec bydlení sehnat.
Přesně tak. Navíc nevidím žádnou zmínku o hledání lepší práce, o snaze nějak si přivydělat i na RD, brigády. Píše, že nemají ani dvacet procent z dvoumilionové hypotéky… Jen prostě chceme dům, poraďte jak na to.
Jak jsem psala v příspěvku někde výš, u nás třeba 2+1 s terasou a tou vysněnou zahradou za 11 700 Kč se vším všudy, což si myslím, že je slušné. Něco takového by jim mohlo alespoň dočasně vyhovovat. Měli by výhodu bydlení v RD, zároveň žádné starosti a výdaje s tím spojené, jen by jim to holt neříkalo pane.
@Jazmine píše:
A vidíš, já jelikož pracovně žila v zahraničí v několika zemích klidně řeknu že jeTo jen nescestovalí Češi rádi říkaj (neříkám že ty)
Teď jsem tady s rodinou zase jen do zimy. Jasně, Česko mám moc ráda, ale život tady pto mladou rodinu teda nic moc…
tak ale hádám, že umíte jazyky a něco umíte, že? ![]()
@Keyllah píše:
tak ale hádám, že umíte jazyky a něco umíte, že?
Jo to jo + manžel je cizinec.
Hele ale na druhou stranu moje bývalá spolužačka ze základky jela do Německa bez vzdělání makat do pečovatelského domu, nakonec pak pracovala jako kuchařka. Jazyk dodneška moc neumí, jen základ a žije si tam o poznání lépe než naše jiná nasše spolužačka lékařkavtady v čr.
Ta už taky několikrát řekla, že se tady na to dělat charitu v čr může vys…a radši půjde do německa nebo rakouska. Nedivím se.
@Jazmine píše:
Jo to jo + manžel je cizinec.Hele ale na druhou stranu moje bývalá spolužačka ze základky jela do Německa bez vzdělání makat do pečovatelského domu, nakonec pak pracovala jako kuchařka. Jazyk dodneška moc neumí, jen základ a žije si tam o poznání lépe než naše jiná nasše spolužačka lékařkavtady v čr.Ta už taky několikrát řekla, že se tady na to dělat charitu v čr může vys…a radši půjde do německa nebo rakouska. Nedivím se.
Hele já žiju v Německu a nedělám nic a taky se mám dobře
to přece nejde takhle paušálně říct. Spouta lidí to tady prostě nezvládne
hlavně takových co si myslí, že někde lítají pečený holuby.
@Jazmine píše:
Jo to jo + manžel je cizinec.Hele ale na druhou stranu moje bývalá spolužačka ze základky jela do Německa bez vzdělání makat do pečovatelského domu, nakonec pak pracovala jako kuchařka. Jazyk dodneška moc neumí, jen základ a žije si tam o poznání lépe než naše jiná nasše spolužačka lékařkavtady v čr.Ta už taky několikrát řekla, že se tady na to dělat charitu v čr může vys…a radši půjde do německa nebo rakouska. Nedivím se.
To ale vůbec nesouvisí s nějakým objektivním měřítkem blahobytu, ale s osobním nastavením každého. Protože fakt pochybuji, že kuchařka v Německu, která pořádně neumí jazyk, má vyšší příjem než lékařka v Česku. Navíc, když je ta lékařka tak nespokojená, proč už tedy neodešla? Nejspíš proto, že pak už by si nemohla stěžovat.
Jinak ano, jinde může být tráva zelenější, také se na ní pasu. Ale jen pro ty, kteří něco umí a kteří jsou ochotni svému snu něco obětovat. A tento dojem zakladatelka opravdu nevzbuzuje. Pečení holubi nelétají do úst nikde.
@pikola však já to poušálně neříkám. Jen jsem zmínila dva konkrétní případy. Jinak jak někdo přijde na to, jestli to je nebo není lepší? Že by tím že to zkusí? Já kdybych dala na „dobře míněné rady“, tak jsem nikdy ze země neodjela a nepochytala tolik zkušeností a nebyla dneska kde jsem. a ne, nebylo to vždycky růžové, ale rozhodně to stálo za to. Dneska každýmu řeknu - jen jeď a zkus to. A hlavně se nikoho neptej ![]()
@Jazmine píše:
A vidíš, já jelikož pracovně žila v zahraničí v několika zemích klidně řeknu že jeTo jen nescestovalí Češi rádi říkaj (neříkám že ty)
Taky jsem žila 7 let mimo rep. Takže jisté zkušenosti mám ![]()
A ne vždy je to tak jednoduché, jak si někteří malují ![]()
@Jazmine píše:
@pikola však já to poušálně neříkám. Jen jsem zmínila dva konkrétní případy. Jinak jak někdo přijde na to, jestli to je nebo není lepší? Že by tím že to zkusí? Já kdybych dala na „dobře míněné rady“, tak jsem nikdy ze země neodjela a nepochytala tolik zkušeností a nebyla dneska kde jsem. a ne, nebylo to vždycky růžové, ale rozhodně to stálo za to. Dneska každýmu řeknu - jen jeď a zkus to. A hlavně se nikoho neptej
No já jen nevím, když někdo nemá ani tolik rozumu, že když na „baráček se zahrádkou“ nemá, tak asi bude muset zůstat v podnájmu, tak z něj milionář v Německu asi zázrakem taky nebude…
@pikola píše:
No já jen nevím, když někdo nemá ani tolik rozumu, že když na „baráček se zahrádkou“ nemá, tak asi bude muset zůstat v podnájmu, tak z něj milionář v Německu asi zázrakem taky nebude…
No asi tak … Takže ať zakladatelka jde
Aspoň ji to vyvede z omylu. A spadne z toho svého obláčku ![]()
@Hibou píše:
To ale vůbec nesouvisí s nějakým objektivním měřítkem blahobytu, ale s osobním nastavením každého. Protože fakt pochybuji, že kuchařka v Německu, která pořádně neumí jazyk, má vyšší příjem než lékařka v Česku. Navíc, když je ta lékařka tak nespokojená, proč už tedy neodešla? Nejspíš proto, že pak už by si nemohla stěžovat.Jinak ano, jinde může být tráva zelenější, také se na ní pasu. Ale jen pro ty, kteří něco umí a kteří jsou ochotni svému snu něco obětovat. A tento dojem zakladatelka opravdu nevzbuzuje. Pečení holubi nelétají do úst nikde.
Proč takhle útočně? Podívej se na platy doktorů po atestaci, takhle to prostě je. Je tady třeba proto, že má tady rodinu, přatele atd. ale zvažovala to několikrát, já nejsem ona, ale pochybuji že by si potřebovala za každou cenu stěžovat ![]()
Na zakladatelku jsi zbytečně přísná, proč hned takhle do ní jdeš? Jak můžeš z dotazu na fóru hned usuzovat její nebo jejiho partnera schopnosti?
To, co napsala, je naprosto v dnešní době legitimní postesknutí. Moje ségra VŠ 28 let s partnerem VŠ, chtějí rodinu. Řeší to také. A i když mají příjmy celkem slušné, na vlastní nedosáhnou a štve je to. Já to prostě chápu ![]()