Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych všechny poprosit o pomoc při hledání autora a názvu jednoho leporela z mého dětství.
Hrozně jsem milovala jednu básničku o mašince.Bohužel si již mnoho nepamatuji,pouze začátek:Už tě milá mašinko budem vídat malinko.Za několik za pár let pojedeš už naposled…
Nebyla jsem zatím úspěšná ani na internetu,tak snad se najde někdo,kdo tuto básničku zná a popostrčí mě.
Moc děkuji všem za reakce!
ne ne,O veselé mašince to není.Teda aspoň to nové vydání to neni.Tu jsem si dnes koupila.A ještě Paví očko dobrý den a Polámal se mraveneček ![]()
Je to volné pokračování Veselé mašinky. Ale text boužel neznám. ![]()
no tak každopádně pokud toto máte někdo ve své sbírce a neni to vaše srdeční záležitost,tak já jsem první zájemce v řadě a ráda si to do vás koupím.Protože nedoufám že by se knížka dala ještě někde sehnat.On to asi bude archivní kousek.
Jestli je to pokračování veselé mašinky, tak hledat podle autorů - Zdeněk Miler, Jan Čarek.-) Případně knihovny.
Ahoj všichni,já taky sháním marně jedno leporelo
jmenuje se Broučci na pouti a autor byl myslím Sekora
bessy píše:
Ahoj všichni,já taky sháním marně jedno leporelojmenuje se Broučci na pouti a autor byl myslím Sekora
Broučci jsou boží!
Holky, omlouvám se, jsem úplně mimo - já četla, jak je už pozdě, hledání … leoparda!
Emilie píše:
Holky, omlouvám se, jsem úplně mimo - já četla, jak je už pozdě, hledání … leoparda!
Aha, to je má oblíbená před půl stoletím:
Jan Čarek / Kamil Lhoták: Dvě mašinky
http://www.valentinska.cz/index.php?…
Ahoj, s malým hodně čteme, má asi 5 leporel a čteme je každý den pořád dokola. Už to známe nazpaměť, ví kde je který obrázek,.....Chci mu koupit něco jinýho, ale dneska jsem vybírala a nevybrala nic.
Všechno na jedno kopyto, má to 3 stránky a stojí to 70korun. Nemáte tip na něco většího? Více stran, hodně obrázků, aby bylo pořád co ukazovat, pokud možno jiný než zvířátka, těch máme milion.