Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak dceřiny nejoblíbenější : O veselé mašince, krtek a vánoce, Jak krtek cestoval, první dětský atlas zvířat
@zichisek U nás chodím do knihovny pro dospělý a tam dětský nemají a platit si vstup i do dětský se mě moc nechce. Právě, že ty leporela mají pár stran za pár dnů už je to pořád dokola. Měkký listy zatím mít nemůžeme, roztrhal by to.
Já mám moc ráda knížky, ve kterých jsou takové ty bohaté obrázky - třeba farma a je tam pole, jak farmáři sbírají brambory, v dálce si děti pouští draka, ve vikýři kočka, na stromě jablka, před doma sedí babička a dělá těsto… je na jednom obrázku strašně moc věcí. Mám takové dvě krásné od Anny Suess a pak tady vedle mně leží Jedeme, jedeme od Libora Páva, jsou to dopravní prostředky a jedna bláznivá rodina, na každé dvojstraně jeden bohatý obrázek.
@goldenka Já nakoupila za pár korun na Aukru asi dvacet kousků, převážně ze svého dětství, ale podle obrázků jsem vybrala i pár mně neznámých leporel. Nové jsem koupila snad jedno, ty ceny mě taky nebaví.
Ahoj, mé děti mají rády například toto http://www.academiaknihy.cz/…eporelo.html , sice tam těch stran není moc, ale zabavíme se tím na dlouho. Jsou tam pohyblivé obrázky, každý se rozhýbe jiným způsobem, takže je dobrá i pro motorický vývoj. Jsou tam sice i zvířátka, ale není to jen o nich.
Leporel máme hromadu a všecky jsou asi v kurzu. Postrádám něco typu kytičky. Pravda je, že všecko jsou samý zvířátka, hračky, auta.. dokonce armádní vozidla, ale na holčičky tenhle typ nic. Takže máme říkankový, za čas budou pohádkový. Teď měli v Lidlu za 80 korun super větší leporelo, spíš pro starší takovej ala obrázkovej slovník, ale naše malá už jím listuje. Ale už taky koukám po bazarech, protože s tím ráda i hází a to potom dlouho nevydrží.
Pár jich máme od nakladatelství Junior, zakoupeno v síti knihkupectví jako akční asi za pade, několik druhů, s říkankama.
.. a co Lada? Stará klasika nerezaví. Malá miluje Moje abeceda, není to leporelo, ale má silnější stránky.
Ještě mě napadlo v levných knihách mají leporela kolem 29,– ty jsou u malé taky oblíbené.
@zichisek Já se právě v levných knihách dívala a měli tam nejlevnější za 49, ale takový blbý obrázky, jeden na stránku a stránek 5. Asi záleží na velikosti toho obchodu, toto je krcálek.
@goldenka píše:
@zichisek Já se právě v levných knihách dívala a měli tam nejlevnější za 49, ale takový blbý obrázky, jeden na stránku a stránek 5. Asi záleží na velikosti toho obchodu, toto je krcálek.
Nevím odkud jsi, já mám zkušenosti z Prahou a OStravou a jen dobré. Ale to jsou velké obchody ![]()
Pak se dá občas pěkné levné sehnat v tescu, ale taky to záleží jak ve kterém. Já vždycky narazím náhodou, když je zrovna nesháním ![]()
Ahojky, hledám leporelo s masinkami, zacinalo to takhle: U čerčan je semafor, u čerčan je most. Když jsem já byl ještě malý, mašinky tam houkávaly, dětem pro radost. Nevzpomenete si prosim někdo, jak se to přesně jmenovalo?
Ahoj,
já tuto básničku a leporelo též miluju - něco si pamutuju, ale bez záruky.
Už tě milá mašinko, vídat budem malinko.
Za několik za pár let, pojedeš snad naposled.
Semafor se podívá, hleďme lokomotiva.
Ale jiná, ale jiná, bez tendru a bez komína.
Výhybka se obrátí : „Kdo to příjel po trati?“
Elektrická mašinka, inu to je novinka.
Stýskat se však bude přece, mašinko tvé družce řece.
Ráda se tvá pára bílá, v její vodě zrcadlila.
Povzdechne si i ten les, ach kdes mašinko kdes,
pára bílá, závoj bílý, s jakým tančívali víly.
A co bude s lopatou, co dostane odplatou?
Nebude-li nakonec, ani uhlí ani pec.
Už tě milá mašinko, vídat budem malinko,
za několik za pár let, pojedeš snad naposled.
Autor Jan Čarek, ilustrace Kamil Lhoták
Zdraví Vlaďa
PS: Ještě mám jedno oblíbené : Co nám veze. ![]()
Ahoj,
já tuto básničku a leporelo též miluju - něco si pamutuju, ale bez záruky.
Už tě milá mašinko, vídat budem malinko.
Za několik za pár let, pojedeš snad naposled.
Semafor se podívá, hleďme lokomotiva.
Ale jiná, ale jiná, bez tendru a bez komína.
Výhybka se obrátí : „Kdo to příjel po trati?“
Elektrická mašinka, inu to je novinka.
Stýskat se však bude přece, mašinko tvé družce řece.
Ráda se tvá pára bílá, v její vodě zrcadlila.
Povzdechne si i ten les, ach kdes mašinko kdes,
pára bílá, závoj bílý, s jakým tančívali víly.
A co bude s lopatou, co dostane odplatou?
Nebude-li nakonec, ani uhlí ani pec.
Už tě milá mašinko, vídat budem malinko,
za několik za pár let, pojedeš snad naposled.
Autor Jan Čarek, ilustrace Kamil Lhoták
Zdraví Vlaďa
PS: Ještě mám jedno oblíbené : Co nám veze. ![]()
MY chodíme do knihovny
mají tam velký regál s leporelama. Jinak právě taky čteme pořád dokola…
Líbí se mi takové ty leporela „dopravní prostředky“ nebo poznáváme okolí, je tam hodně slovíček.
Já to nakonec vyřešila ještě vlastníma natisknutýma obrázkama, protože jinak chtěla dcera s sebou tajhat hromadu knížek, protože v jedné byl pejsek, ve druhé sanitka