Hledání práce po VŠ

Anonymní
23.2.26 16:23

Hledání práce, aneb dokončuji VŠ

Dobrý den,

za pár měsíců mě čekají SZZ a po nabídkách práce se koukám již od října minulého roku. Ráda bych se zeptala na jakých portálech a jak dlouho jste práci sháněli a jak jste byli úspěšní? Co byste dnes udělali jinak? Jsem z toho již nervózní… Nyní čekám na výsledky jednoho výběrového řízení, avšak nechci se na nic spoléhat a chci hledat dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16961
23.2.26 16:53
@Anonymní píše: Více

Ahoj, jaký obor? Některé obory mají své webovky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
23.2.26 17:00
@Anonymní píše: Více

Záleží v jakém oboru. Kolegyně co k nám chodí na brigádu měla nějakou představu, tak poslala CV přímo tam, kam by chtěla a klaplo to. Měla tři favority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
23.2.26 17:06

Záleží na oboru. Nicméně já hledala práci přes ty pracovní weby a nic, přes půl roku sem denně posílala životopisy a málokdy se vůbec někdo ozval zpět. Nakonec sem zacla koukat, kde bych tak chtěla dělat a posílala sem životopis do firem i bez toho, aniž by sami měli někde inzerát a klaplo to :mrgreen: proste koukni kam bys tak chtěla zamířit a sama se ozvi, to ma větší váhu, než tisící odpověď na nejaky inzerát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
23.2.26 17:10

Jak je psáno výše, záleží hodně na oboru. Některé pracovní pozice na těchto stránkách vůbec nejsou. Při hledání poslední práce jsem vůbec nekoukala na nic a psala prostě na konkrétní instituce a čekala, jestli to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
23.2.26 17:43

Přes známé ses ptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
23.2.26 17:47

Nijak, našli mě sami na linkedinu. Pokud máš už nějaké pracovní zkušenosti, což nezmiňuješ, bude to atraktivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35921
23.2.26 17:57

Já přes jobs. Dva pohovory, obě mě vzali. Ale bude to letos už 20 let. Jinak když hledám tak mimo jobs apod. stránky tak se dívám přímo na stránky firem z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
23.2.26 18:04

Ja vzdy na jobsech, ale posledni aktivni hledani bylo pres vic nez 5 lety…a posledni prace si nasla me :D Ale docela frci i LinkedIn co vim, zalezi na oboru atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
23.2.26 18:19

Napsala jsem přímo tam kde jsem chtěla pracovat, všichni se ozvali zpět. ale v mém oboru je dlouhodobý nedostatek takže to bylo spíš o tom kde se mě nejvíc libilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
23.2.26 18:33

Po státnicích jsem měla hned dvě nabídky práce - jednu přes známou (to jsem nakonec vzala) a do druhé jsem prostě napsala i bez nějakého inzerátu, jak píší holky výše. Tam by mě vzali taky. Neudělala bych nic jinak. Zkus napsat do firem nebo institucí, kam si myslíš, že by tě to táhlo. Třeba to zrovna klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.26 18:53

No, právě ten obor, co studuji, tak se jedná o bezpečnostní obor a je to celkem oříšek vůbec najít nabídku v tomto oboru… Měli jsme v rámci univerzity dokonce dvakrát takový jakoby veletrh pracovních příležitostí a bohužel tam vám jen představí, co obnáší práce v oboru, ale když se jich přímo zeptáte, zda zrovna někoho nehledají, tak vám řeknou, že ne a že se ty místa velmi málo obměňují, což je takový poslední hřebíček do rakve už pro tak zoufalé studenty…

• Citovat
  • Upravit
2367
23.2.26 22:19

Zbrojak, ridicak a jit k bezpecnostnim slozkam…policie atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
24.2.26 17:38

Neviem co si predstavit pod ‚bezpecnostni odbor‘, ale my mame valku pred dverami a od vas je to na skok. Poliaci masivne zbroja a CZ je tusim najvacsi vyrobca municie v EU (fakt neviem tak ma nekamenujte zda sa mi ze som to niekde cital).

Nemyslim si ze za tejto situacie moze byt problem najst uplatnenie. Sama si pozri co by si chcela a chod si za tym.

Ja som mal po skonceni skoly uz 3r praxe z toho 2r full-time job, vsetko v obore, po skole som si nasiel prvu pracu za slusne peniaze, potom sa ma chytil jeden headhunter a odvtedy som mal iba 2 prace v kazdej som vydrzal viac ako 10 rokov a obe boli fantasticke!

Edit: A mimochodom nedavno niekde vysiel clanok/diskusia s clovekom ktory ma na starosti ochranu osob a rozpraval aky je problem najst ludi, pretoze su sukromny takze ty ludia musia byt nielen perfektny v obore, ale musia byt zaroven prijatelny po estetickej a ‚humannej‘ stranke - takze ak si nieco take tak by som to urcite skusil, akurat neviem ci mas nejake fyzicke predpoklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat