Nevyžádané rady od seniorního kolegy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.2.26 20:53

Nevyžádané rady od seniorního kolegy

Jaké byste měli pocity, kdybyste dokončili úkol, vcelku přijatelně, ale ne dokonale a seniorní kolega by za vámi přišel. s nevyžádanou radou, jak to příšté udělat lépe? Ocenili byste to nebo by vám to bylo nepříjemné/naštvalo by vás to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75907
20.2.26 20:57
@Anonymní píše: Více

jako - samozřejmě, že by mi to bylo nepříjemné a naštvalo by mě to, ale nedala bych mu nic znát, a příště se podle těch jeho rad zařídila,
nikdo není nadšený, když ti někdo řekne, že to neumíš dokonale nebo že něco děláš špatně, ale zase když má pravdu, tak to ber pozitivně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
20.2.26 20:59

takže víš, že jsi to neudělala dobře a zlobíš se, když i starší kolega v dobrém poradí, jak příště lépe? :think: ty sama nechceš svoji práci dělat líp? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
20.2.26 21:01

Těžko říct. Záleží na hodně faktorech, třeba zda „vcelku přijatelné“ dokončení úkolu není jen čistě tvůj subjektivní pocit, v jaké pozici vůči tobě ten seniorni kolega je, jakým stylem ti své rady podal…
Asi bych mu poděkovala za názor a zamyslela se, zda si z jeho rady nemohu něco vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13095
20.2.26 21:01

Sama píšeš, že to bylo jen přijatelné. Asi tě to nakrklo, ale měla bys být ráda, že příště to můžeš udělat lépe. Nikdy nevíš, jak dlouho se vedení spokojí s prací ve stavu „vcelku přijatelné“… Když tu ta možnost je, tak proč se neprezentovat lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.26 21:06

Pro upřesnění (koukám, že jsem to napsala zavádějícím způsobem), jsem v roli toho seniora. A často přemýšlím, jestli držet jazyk za zuby nebo poskytovat ty rady, na které se nikdo neptal. Když se zeptají, ráda pomůžu, když ne a vidím, že to šlo udělat lépe, efektivnéji… tak tápu. Já osobně nevyžádané rady nemám ráda, tak zjišťuju, jak to mají ostatní.

• Citovat
  • Upravit
5371

No tak asi by mě to naštvalo, ale je dobré naučit se to dělat lépe, ne? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566

Co znamená v celku přijatelně? Já jsem taky perfekcionista a chci odvádět práci na jedničku s hvězdičkou.
Tebe asi žere, že ti to vytknul kolega senior. Určitě ví víc než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5371
20.2.26 21:08

Jde o výsledky práce přece. Tak hybaj do nich! :lol: Samozřejmě přijatelné a asertivně
Dobré je na chybu upozornit tak nějak neutrálně. Třeba formou otázky. Neříkat „tys to zvoral“, ale například: „Všimla jsem si, že.. “

Příspěvek upraven 20.02.26 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13095
20.2.26 21:10

A on někdo ofrňoval nebo držkoval? A byla ta práce příště už lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
20.2.26 21:11

Čtu dodatek, že ty jsi ten seniorní kolega. Tak tedy pokud je ten mladý MBA (mladý, blbý, arogantní) a ještě fláká svou práci, tak mu asi nepomůžeš. Šetřila bych své nervy, jestli ti dal jednou a poprvé najevo, že o rady nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.26 21:19
@Magical-eyes píše: Více

Jeden kolega má tendenci se tvářit, jako bych kopala do koťátek :mrgreen: Zbytek většinou poděkuje, ale netuším, jak moc jim lezu na nervy. Nerada bych působila jak pančelka, co má tendenci vychovávat svěřence a hledám balanc mezi mým perfekcionismem a snahou být efektivní a jejich přístupem k práci, který je asi dobrý (hodnoceno stupnicí jako ve škole).

• Citovat
  • Upravit
14556
20.2.26 21:30

Inu, jednou jsem dostala z jedné strany takovou radu, tak jsem úkol předělala, a psk jsem dostala z druhé strany sprdunk ve smyslu, že lepší by to bylo tak, jak jsem mela namyšleno původně. Takze příště bych si to asi vyslechla, zamyslela se, částečně na to zareagovala, ale hlavni linii si nechala vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
20.2.26 21:31

Nebral bych si to osobně a snažil se poučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
20.2.26 21:32

A v jakém pracovním vztahu jsi k těm mladším kolegům, kterým dáváš rady? To neplyne ze tvé pozice, to jen ty sama ze své vůle pácháš dobro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat