Nevyžádané rady od seniorního kolegy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Záleží, jak tu zpětnou vazbu podáš a pak na tom, jak byli junioři zaskoleni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jóó, to je samý supervizor a advizor… Jenže maká někdo jiný (rukama na tebe).
A pak přijde manager a nařídí přesčasové hodiny, protože na ně všechny musíme vydělat ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak ty provadis Feedback ohlefne prace, to nejsou nevyzadane rady. Jestli je mlado neumi prijmout, tak je to jen jejich problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ti juniorni kolegove nemaji mentora, prideleneho seniora- poradce? Jak funguje vzdelavani ve vasi firme?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bych nebrala jako nevyžádanou radu, ale normální zpětnou vazbu jak ušetřit práci všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože bych raději měla věci hotové podle nejlepšího svědomí a neodevzdávala je s tím, že o nich už dopředu vím, že jsou jenom jakš-takš hotové, tak bych ocenila, kdyby mi vysvětlil, co jsem úplně nezvládla a jak to příště udělat lépe. Neurazilo by mě to, pokud by to sdělil normálně - bez urážek, výsmechu a ponižování… Hádám ale, že spoustu lidí by to obtěžovalo. Buď kvůli egu, anebo proto, že jednoduše vůbec nemají zájem to dělat dobře a chtěli odevzdat cokoliv stejně jen proto, aby to měli rychle z krku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od toho je to seniorní kolega, abys podle rad svou práci vylepšovala, ne?
Nevyžádané rady někoho, komu do toho nic není, můžeš odmítnout, pokud se týkají tvých soukromých záležitostí, ve kterých jsi kompetentní sama rozhodovat a sama (resp. jen s nejbližšími) neseš důsledky. Není dobré odmítat „nevyžádané rady“ seniorního kolegy v týmu, táýkajícího se toho, jak zlepšit svou práci, když - jak sama píšeš - není dokonalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to máš právo dávat jim rady, když to padá i na tvou hlavu.
Spíš bych se tedy zamyslela nad způsobem, jakým ty rady prezentuješ, ten bych možná změnila.
Ale určitě bych je nenechávala odflánout práci, abychom z toho jako tým pak vyšly ve výsledku blbě.
Změň způsob dávání nevyžádaných rad - zkus u každého malinko individuální přístup- pokud to jde, každý má jiné silné a jiné slabé stránky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já osobně bych byla za radu od seniorního kolegy ráda a vůbec by mě to nevadilo. Aspoň bych to příště udělala lépe a nenesla bych si chyby dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jak kdo. Někdo je rád, že mu zkušenější poradí, co příště udělat lépe. Jiný si myslí o sobě, že nad něj není, tak takovou radu bude brát úkorně. A také záleží na tom, jak to podáš. Já osobně jsem byla vždycky ráda, když mi někdo zkušenější poradil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem jako seniorní pracovník ve stejné roli. Zaučovala jsem juniory a pak hlídala jak práci odvádějí, aby byla v požadovaném standardu. Hodně pomáhá nejprve za něco pochválit, ukázat co udělali dobře a že z toho mám radost a pak si teprve projít věci které byly špatně. Pak jsou lidi víc otevření když je pochválíš a líp přijmou tu „kritiku“ a rady jak něco dělat lépe.
Mám i pohled z druhé strany. Můj šéf během let začal říkat jen kritiku.. každý den jen poučoval i když částo dané věci nerozumněl a nenechal si vysvětlit můj pohled na věc, jen si myslel že ví všechno. Byl to pro mě důvod k výpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypracuj standard tech cinnosti, ktery bude mluvit za tebe, a at se ho kolegove drzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych si byla jistá, že jsem do toho dala vše, nakrklo by mě to. Ale obecně jsou pro mě výtky k práci motor, abych to příště udělala lépe. Už jsem se naučila za sebe se postavit. Takže nespravedlnost bych nestrpěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše: Více
Taky jsem to tak kdysi měla. I když to bylo úplně jiné pracovní prostředí. Byly jsme s kolegyní dvě, ale střídaly jsme se po dnech. Ona tam byla o něco déle, a žila v tom, že je prostě „mistr světa amoleta“. Já jsem ze začátku za ní docházela, abych se něco ještě od ní přiučila, a opravdu některé věci byly pro mě i přínosné. Ona mě brala jako někoho, kdo tam bude asi jenom taková podržtaška, i když jsme byly vlastně konkurence, a na stejné pozici.. Dost věcí jsem dělala jinak, a po svém, hodně jsem se ještě učila po různých kurzech, a seminářích, abych si doplňovala znalosti, protože mě moje profese opravdu velmi bavila. A časem začaly některé klientky přecházet ke mně. A její ego to neuneslo. Začala mě všude pomlouvat, a shazovat před nimi, až dehonestovat. Dosáhla akorát toho, že od ní odešlo ještě více klientek. Já jsem to ani dlouho netušila, protože u náhodného setkání se tvářila, že je úplně v pohodě, a mluvila se mnou, jako s nějakým malým dítětem. Dozvěděla jsem se to úplně náhodou od jiné kolegyně, která mi přišla říci, že se diví, proč já tak hezky mluvím o té…, když ona by mě nejraději utopila ve lžíci vody.
- Citovat
- Upravit