Změna práce a pracovní doby, jak rychle jste si zvykly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
984
22.2.26 18:30

změna práce a pracovní doby

Zdravím, jdu se zeptat maminek i tatínku.
Dostala jsem nabídku nové práce za lepší peníze, ale s osmihodinovou pracovní dobou.
Nyní dělám krátký dlouhý týden po dvanáctkách a nyní bych měla nastoupit na ranní 9-17 a odpolední 13-21 a pravděpodobně každý den max jeden den volno přes týden a jednou za 14 dní volný víkend.
A teď otázka, jak jste si prosím zvykly na takový to režim. Já měla to štěstí a celých cca 12 let dělat takto a teď si nedokáži představit chodit každý den do práce a k tomu mít prostor na děti. Vím, že je to běžný režim spousty a spousty domácností. Ale přece, jak rychle jste si na toto zvykly? Mám z toho reálně strach :-(

Příspěvek upraven 22.02.26 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64829
22.2.26 18:45

To si moc neumím představit, volný víkend jednou za dní a ten další týden volný jeden den? To ty děcka fakt v podstatě neuvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35431
22.2.26 18:46

Za mě to jsou k dětem úplně naprd časy a ještě k tomu i víkend. Do toho bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.2.26 18:55

Tak ono stejně jsem i teď měla jednou za 14 dní pracovní víkend včetně pátku a naopak ten další volný…o ty víkendy mi nejde, děti jsou u druhých rodičů, ten můj pracovní víkend. Ale přes týden je tam jeden den volna, myšleno od pondělí do pátku jeden den volno a další týden klasicky 4 - 5 pracovních dní a víkend volný. Tento režim má spoustu lidí i horší…
Opravdu nemám zkušenosti s téměř každodenním chozením do práce a třeba se tady najde někdo, kdo takto přestupoval a reálně mi řekne, jak dlouho si na toto zvykal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.2.26 18:57

Ta pracovní doba vůbec nedává logiku. Je přece předepsaný pracovní fond hodin za měsíc a mít volno 1× přes týden a 1× za 14 dní přes víkend to nesplňuje. Vyhnula bych se této nabídce především z důvodu předpokládaného podvodného jednání a nedodržování fondu pracovní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
22.2.26 19:15
@petra169 píše: Více

Ani ne. Pokud je volno jeden den v týdnu. Tak máš 4 dny v měsíců a dva celý víkendy máš další 4. A to můžou operovat s tím, že má klasický 8 hodinový úvazek, ale takto dělá jen 7,5 po odečtení pauzy. Takže to může úplně v pohodě vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.2.26 19:30
@Cenarius píše: Více

Je to v obchodním centru a docela známá firma a vím, že není podvodná. Obchoďák má otevírací dobu od 9-21, ale u této firmy nechtějí ať dělají prodavačky dvanáctky, ale osmičky. Vždyť holky v Lidlu taky dělají ranní, odpolední i mezi směny a je celkem běžné, že mají jeden víkend volný a druhý pracovní, tak proč hned podvod. Já se ptala, jak normální smrtelníci snášení směny a nemyslím to opravdu zle. Jen jak jsem psala, já dělala 15 dní v měsíci a zbytek volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
22.2.26 19:30

Do toho bych nešla, totálně zabity veškerý volný čas. Mit ob týden víkend a ranní do 17h, tak doma neudělám nic, žádné koníčky, proste všechno špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.2.26 19:33

@Kriss Tina A prosím Vás, jak děláte Vy? Jen ranní? Já třeba na šest vstávat kvůli dětem nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
22.2.26 19:34

Z takové pracovní doby budeš hrozně unavená, zvaž to, peníze jsou fajn, ale ne za každou cenu, jestli nedřete bídu s nouzí, tak do toho nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
22.2.26 19:36

Taky bych do toho nesla, 9-17 povazuju za zabitý cely den a 13-21 neni o nic lepší…
Ja tedy pracuju na osmicky, ale mame klouzavou pracovni dobu, kdy musim byt v praci 9-14 a na konci mesice mi vycházet hodiny a pokud to jde, tak se snazim byt v praci mezi pul sedmou a sedmou, abych tam nemusela strašit moc dlouho, pozdeji jezdim, jen když rano vezu deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
22.2.26 19:41

@LenaNell jo já dělám jen ranní no, dělám od půl 8 do 15 :nevim: víkendy všechny volné. Jine směny bych kvůli dětem nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.2.26 19:47

Ale zase bych mela 8 dni v měsíci volné stejne jako kdyz lidé chodí do prace od pondělí do pátku a víkendy volné a kdyz budu mít pracovní vikend budu mít volno v týdnu…
Asi žije v nějaké nereálné době, prostě kdyz sedím u doktorky, která ma pracovní dobu od 7 do pěti a víkendy volné, je ro v pohodě a takto nee…nebo to kazdy dělá od pondělí do pátku max do tří :hug:. A veškeré supermarketu…vždyť i manžel do pěti nekdy déle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.2.26 19:48

@Kriss Tina to máte štěstí…pokud máte i dobre placené, což je pro me cca 30 000, ktere potřebuji, pak za me super. Kamarádka se dvěma detmi hlada praci uz rok s takovouto pracovni dobou a platem, pro užívání rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
22.2.26 19:49
@LenaNell píše: Více

Já pracuji ve školství, tam je to v pohodě, ségra dělá v bance, která je v nákupním centru, musí mít i víkendy, když má krátký týden, jde na dvanáctky středa, čtvrtek, jinak je celý týden doma, další týden to má naopak, pracuje celý týden kromě středy a čtvrtka, je to náročné, ale jí to tak vyhovuje, může mít v pohodě prodloužený víkend bez dovolené a se švagrem to davají. Děti si zvykly a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat