Hledání práce během trvání smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hledání práce během trvání smlouvy
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Je to otázka spíš pro lidi z měst 40 000 obyvatel a níž, ale k věci. Hledali jste někdy práci během zaměstnání a našli jste ji, aniž by vám běžela výpovědní lhůta?
Potřebuju změnit práci. Nemohla jsem během koronaviru nic najít a šla jsem do toho prvního, co mi po půl roce trvání vyšlo a byla to chyba, jenomže všude, co se koukám po nabídkách a zkouším, tak potřebují někoho do měsíce. Nikdy ne víc. Je možné si najít práci během zaměstnání? Bojím se podat výpověď, že si zase několik měsíců nic nenajdu, ale taky se bojím, že takhle si nenajdu už vůbec nic. Už teď jsem zralá na psychologa z toho všeho… A to vím, že budu mít strach tu výpověď vůbec podat tak či tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vzdycky jsem si hledala nejdřív práci a až s novou pracovní nabidkou dávala výpověď.
Firmy přece ví, že je dvouměsíční výpovědní lhůta, řekla bych, že s tím i počítají…
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno To jsem si myslela taky, ale z momentálních zkušeností mi to přijde jako „Vezmeme radši někoho, kdo může hned, než abychom čekali” a že to vyvěšují na poslední chvíli. Inzerát čertvý z dnešního dne a doba nástupu 1.12…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je adept nejlepší ze všech a má o něj tým zájem, tak se čeká i déle než dva měsíce. Ty 2 měsíce jsou standard. Určitě je lepší si nejdříve neco najít a pak až dávat výpověď. ![]()
Zároveň stávající zaměstnavatel často povolí dřívější odchod - často počítá s tím, že ten kdo odchází už na to kašle a chce se vyhnout tomu, že bude kazit morálku zbytku týmu. Tak pak můžeš zkusit, zda tě nepustí už za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunnia já teda mám poměrně čerstvou zkušenost a nebyl problém.
Ono i to, že pokud firma nabírá za každou cenu někoho, jen aby to bylo rychle, taky není dobré znamení.
Ti že mají v inzerátu ideální nástup od, neznamená, že je to jediná podmínka. Vždyť i ty vyberka trvají minimálně měsíc a půl…dvě tři kola pohovoru jako standard
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@Bunnia já teda mám poměrně čerstvou zkušenost a nebyl problém.
Ono i to, že pokud firma nabírá za každou cenu někoho, jen aby to bylo rychle, taky není dobré znamení.
Ti že mají v inzerátu ideální nástup od, neznamená, že je to jediná podmínka. Vždyť i ty vyberka trvají minimálně měsíc a půl…dvě tři kola pohovoru jako standard
Asi záleží na pozici… pokud chci přijmout prodavačku, vezmu tu, která může hned. Odbornou pozici budu obsazovat déle + opravdu musím počítat s výpovědní lhůtou + se modlím abych vůbec někoho sehnala. Když jsem posledně sháněla práci, byl problém - na běžné pozice beznadějně překvalifikovaná, už jsem i uvažovala o lhaní v CV
pak se objevila pozice tzv.na míru a zaměstnavatel se hoodně snažil, to místo se mu nedařilo obsadit několik let. No ale je to pozice vysoce odborná.. Chápu že jinde a v jiných regionech to může být jinak, ale taky si nemyslím (stejně jako ty) že inzerovaný nástup je jediná podmínka.
Zakladatelko - prostě to zkoušej a hledej místo kde tě počkají. Nebo zariskuj a dej výpověď. Když je kandidát volný, je mnohem atraktivnější než když je k dispozici za tři měsíce a kdoví jestli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elda pravda, že zakladatelka neřekla o jakou pozici se jedná…
Ale asi tak, jak píšeš ty, pokud má mít člověk zkušenosti a kvalifikaci v oboru, tak tam se s výpovědní lhůtou počítá snad automaticky.
- Citovat
- Upravit
Záleží na tom, jsi moc jsi žádaná na trhu práce. Pokud děláš něco, co zvládne každý druhý, tak na tebe zaměstnavatel opravdu nebude čekat dva měsíce.
- Citovat
- Upravit
Vždycky, nebo prostě, já tak nějak ty nabídky sleduju permanentně, vždycky se neví lepšího najde.
Takhle, firma, která potřebuje někoho „tzv. hned“ je dost divná - to jim ten zaměstnanec umřel, nebo co? Většinou ne, a jen tím dokazuje, že totálně nezvládá řízení… Hlavně mě pobaví vždycky takové to „kolegyně za 2 týdny odchází na mateřskou“ - Hmm, to nikdo nečekal, že?
Prostě nekompetentní firma, očividně čekali, jestli to nezvládnou zaměstnanci za tu jednu, no, pěkný pokus.
Ale souhlas, že to je o pozicích. V řadě oborů nejsou lidi, tak tam čekají. Být dostupný hned může být výhoda, pokud ten člověk splňuje všechny podmínky, ale pokud je horší než ostatní, tak ho jen kvůli dostupnosti většinou nevezmou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem hledala práci já, tak velmi často se stávalo, že sice měli termín nástupu uvedeno 1. září, ale reálně býval nástup v listopadu nebo dokonce v prosinci. A taky se mě na pohovorech ptali, zda už jsem ve výpovědní lhůtě nebo teprve budu výpověď podávat, popř kdy, ať ví. Takže pokud budou o tebe mít zájem, tak domluva bude určitě možná. Hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunnia píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Je to otázka spíš pro lidi z měst 40 000 obyvatel a níž, ale k věci. Hledali jste někdy práci během zaměstnání a našli jste ji, aniž by vám běžela výpovědní lhůta?Potřebuju změnit práci. Nemohla jsem během koronaviru nic najít a šla jsem do toho prvního, co mi po půl roce trvání vyšlo a byla to chyba, jenomže všude, co se koukám po nabídkách a zkouším, tak potřebují někoho do měsíce. Nikdy ne víc. Je možné si najít práci během zaměstnání? Bojím se podat výpověď, že si zase několik měsíců nic nenajdu, ale taky se bojím, že takhle si nenajdu už vůbec nic. Už teď jsem zralá na psychologa z toho všeho… A to vím, že budu mít strach tu výpověď vůbec podat tak či tak
Můj to takhle udělal. Našel si novou práci, pak dal teprve výpověď. Dneska nastupuje do té nové, bez problémů počkali 2 mesice. V původní se neslo domluvit. Ale věděli to a fakt bez problémů. Do středy má defakto ofiko 2 zaměstnání. Ve staré čerpá dovku, v nové je už na školení
jde to, neboj se toho.. mmchdm, stali o něj tak moc, že mu vymysleli nivou pozici, aby mu mohli dát lepší nastupak, o který si rekl
původní pozici ohodnotili o 8 tis méně na nástupu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie píše:Často se s někým rozloučí ve zkušební době, často se zaměstnanec hodí ve výpovědi marod, těhule jde bez upozornění na neschopenku…. To není o nezvládání řízení, to je často o nezodpovědnosti zaměstnanců.
Vždycky, nebo prostě, já tak nějak ty nabídky sleduju permanentně, vždycky se neví lepšího najde.Takhle, firma, která potřebuje někoho „tzv. hned“ je dost divná - to jim ten zaměstnanec umřel, nebo co? Většinou ne, a jen tím dokazuje, že totálně nezvládá řízení… Hlavně mě pobaví vždycky takové to „kolegyně za 2 týdny odchází na mateřskou“ - Hmm, to nikdo nečekal, že?
Prostě nekompetentní firma, očividně čekali, jestli to nezvládnou zaměstnanci za tu jednu, no, pěkný pokus.Ale souhlas, že to je o pozicích. V řadě oborů nejsou lidi, tak tam čekají. Být dostupný hned může být výhoda, pokud ten člověk splňuje všechny podmínky, ale pokud je horší než ostatní, tak ho jen kvůli dostupnosti většinou nevezmou.
- Citovat
- Upravit