Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
chtěla bych se poradit ohledně stolice dcerky, 4,5 měsíce. Minulou neděli ji začal průjem. Kadila třeba 6-8× denně. Byly jsme u doktorky a nasadila jsem Enterol a rýži s mrkví + čaj. Pak po dvou dnech začala kadit bobky jako kdyby měla zacpu. Mluvila jsem s doktorkou a ta řekla, ze máme pomalu nasadit zase zpět UM. Hned první den, co jsem ji ho nasadila (hodně redeny) zase 8× průjem. Zase jsme tedy přešly na Enterol a odvar(a dávám ji do nej minimum UM) teď je to třetí den. Teď se vykadila viz foto, zda se mi, ze tam je hlen, co s tím?
Hlavně má malá hroznej hlad, ji co dvě hodiny, teď mi snedla 140 ml odvaru a vypila dalších 190ml hodně redenyho odvaru, aby se napila
. Jinak výtěry u Dr. ji nic nenašly a měla první tři dny teploty až 39. Chci se s Vámi poradit, co je to v těch bobkach (to hnědý- je to hlen?), jestli ji ten Enterol už vysadit (mám ale strach, ze srajda zase přijde) a zda ji už dat více UM ( na 120ml vody a odvaru ji dávám 1 odmerka UM. Jinak malá už se dva dny tváří v pohodě, směje se a hraje si. Má malinko propadlou fontanelku. Bohužel do ni odvar ještě nenarvu lzickou, takže to trosku redim s vodou a pije to z flašky.
Děkuji moc za rady, už bych ji rada přestala trápit a dala zase UM jak je zvykla ![]()
Tak díky, docela mě přešla chuť na oběd:-) Když mělo druhé dítě v tom samém věku průjem, jako tvá holčička, tak mi primář z dětského doporučil dělat UM do mrkvového odvaru (prostě jen místo kojenecké vody použít ten odvar (možná jsem ho trochu ředila KV)) a do toho normálně UM. K tomu bych dávala nějaká probiotika a nedám dopustit na Hylak Forte. Další věc, co mi doporučil při průjmu byl rehydratační roztok Kulíšek, ale to mi žádné z mých dětí moc chtít nepilo. Nemůžou to být třeba zoubky?
@Pocahonta omlouvám se
. Zkusím to tedy zítra jak říkáš a uvidíme, co se stane, ještě ji teda zatím zkusím dávat ten Enterol pro jistotu aby ji to zádě neprohnalo, jinak ji dávám ještě Biogaiu. Mě doktorka řekla taky toho Kulíška a ze ji ho muzu dávat všude kam jde, což dělám, ale zase na netu jsem četla, ze se musí pít samostatně, ze když je smichany s něčím jiným, tak se ty minerály znehodnotí
Jinak ohledně zoubků-zatím se nic neklube a ani nemá oteklé dasnicky, tak kdo ví.