Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajela bych k doktorovi a to rychle! 30tt je ještě málo. Bože já tohle nikdy nepochopím ![]()
Ano já vím, nechci nic zanedbat, jelikož jsem sama, a nejbližší nemocnici mám 10km od bydliště, jinak cejtím velký pohyby a malej pořád kope, tak nevím ![]()
@Adinka02 no kope, proč by nekopal
aha ty jsi sama a co by jsi dělala, kdyby jsi začla natvrdo rodit? taky by jsi musela do porodnice ne?
Já měla trochu bolesti v 32tt, žádný sopel ze mě nešel. Dojela jsem do porodky a šup na Jipku, napíchali mě vším možným, byla jsem tam tři dny, potom normální gynda 14 dní, a porod zastavili. Dělej jak myslíš, radši párkrát zbytečně pojedu do nemocnice než něco zanedbat.
Radši si zajeď na prohlídku…a vem si s sbeu pár základních věcí, kdyby sitě tam chtěli nechat.
já jsem měla tvrdnutí břicha asi 14dní a nakonec jsem porodila akutním císařem ve 27tt. - seběhlo se všechno moc rychle - od začátku bolestí bylo do hodiny už i po císaři… takže nečekej ![]()
30tt je ještě málo - já vím, že do nemocnice nechceš, kdo by chtěl, ale pro tvoje miminko je lešpí, aby bylo ještě v bříšku a doma mu nepomůžeš
…
Debatěním na internetu toho moc nevyřešíš. Pokud máš pochybnosti, já bych měla, zavolej komukoliv, objednej si třeba taxála a vyraž
. Co na to jiného napsat? ![]()
@Adinka02 No a ty stahy mají nějakou pravidelnost? Jsou stále stejné nebo slábnou nebo sílí?
@Adinka02 píše:
Ano já vím, nechci nic zanedbat, jelikož jsem sama, a nejbližší nemocnici mám 10km od bydliště, jinak cejtím velký pohyby a malej pořád kope, tak nevím
A chceš v tom bydlišti 10km od bydliště taky porodit?
Ve 30.tt ti dítě nemusí ani samo dýchat. Zvýšené riziko prolapsu pupečníku.
Existuje něco jako sanitka - zavolej 155, vylič situaci, poradí, případně pošlou sanitu
@Adinka02 Nechci strašit, ale ten porod ve 27tt - je to moje třetí dítě a vůbec jsem nevěřila tomu, že ten večer porodím ![]()
Děkuji za rady volala jsem známé a raději pojedu, ty stahy mám třeba jen jednou za hodinu ![]()
@Adinka02 píše:
Děkuji za rady volala jsem známé a raději pojedu, ty stahy mám třeba jen jednou za hodinu
jojo, raději jeďte
Víš co, raději jeď zbytečně než ab seti rozjel porod…
a až se vrátíš domů, tak nám sem písni, jak jsi dopadla ![]()
@Adinka02 přeju ať je to jen planý poplach a miminko se ještě hezky peče v bříšku
Ale ono je lepší takto jet dřív, pak jsou schopní rozjíždějící se porod zastavit, kdyžuž je všechno v plném proudu, tak se zastavuje těžko
Ahoj..
včera jsem zpozorovala na toaletním papíru, něco jako hlen, hodně se to táhlo, jinak jsem byla v pohodě.. Dnes mám takový mazivý tahavý výtoky, do toho stahy v děloze, a bolesti zad, máte s tím někdo zkušenosti? Jsem prvorodička, a mám strach, v uterý jdu k mé gynekoložce, ale ta to s vyšetřením vždy odflákne, předem děkuji za rady 
Mám takový problém, jsem ve 30tt