Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer, Holky, chtěl jsem se zeptat, dnes jsem byla na utz, jsem 35.tt, a pořád KP, doktor říkal, že pomalu začneme vyřizovat císaře, vzhledem k tomu, že jsem prvorodička, ale od té doby, co jsem byla na utz, tak mám nepravidelné bolesti a řekla bych, že mi teď ve vaně odešla hlenová zátka??
Já jenom,že když mám jít císařem, tak teď vůbec nevim,co dělat… Kdyby bylo vše ok,tak neplašim,ale asi bych nechtěla,aby se mi rozběhl porod ![]()
No, odchod hlenove zatky sam o sobe nic neznamena, me odesla asi 3 tydny pred porodem u prvniho ditka, u druheho tyden pred porodem. Nicmene si hlidej ty kontrakce, kdyby byly jo bolestive a nabraly na pravidelnosti, tak bych se nekde rozhodne ukazala. Pokud jsou to jen mirne MS bolesti, tak to bude SNAD ok a porod se nerozbehne… L.
Díky,budu ráda za každou radu, budu rodit v Motole, při nejhorším budu další hysterická prvorodička a pojedu se tam podívat,noo… Na druhou stranu, ale porody KP trvají ještě déle,neee? Tak bych určitě měla čas dojet a na císaře,nee? ![]()
Tif - mě odešla zátka před týdnem a pořád nic, zatím to na porod nevypadá a to jsem dneska v termínu ![]()
Tiffany1 píše:
Díky,budu ráda za každou radu, budu rodit v Motole, při nejhorším budu další hysterická prvorodička a pojedu se tam podívat,noo… Na druhou stranu, ale porody KP trvají ještě déle,neee? Tak bych určitě měla čas dojet a na císaře,nee?
Já měla odrozeno koncem pánevním za 3,5 hod. jako prvorodička, tak bych na to nespoléhala,že to bude trvat dlouho ![]()
My navíc ještě nejsme KP,ale jako napříč,takže císařem musíme 100%… Nevim, tvrdne mi břicho, mám navaly, chce se mi na velkou a pobolívá mě v podbříšku,nakonec zjistim, že mám střevní chřipku ![]()
No všude se píše, když máš pocit, že jsou kontrakce, vlézt si do teplé vany, když to přejde jsou to poslíčci, když jsou stahy intenzivnější jedná se o porod. Věřím, že jsi nervózní,když je to poprvé ![]()
Tak uvidíme, kdyby něco, budu se hlásit, jenom mě zajímá, kdo se mnou bude v noci diskutovat
, zatim to jde, je to taková lehká menstruační bolest, nic strašnýho, takže kdyby něco, budu hlásit průběh,aspoň si ulevim
Doufám, že v 35tt už není důvod mít nějaké extra obavy z předčasného porodu ![]()
Myslím,že 35 týden je v pohodě, jo a ohledně hlenové zátky tak ta mi odešla ve sprše asi 6 hod. před porodem ![]()
podle mě hlenová zátka nic neznamená, odcházela mi postupně (nejvíce po sexu) a to cca 3týdny před porodem.
jak píšou holky, dej si vanu a když bolesti nepřestanou a naopak zesílí, tak bych to začala řešit.
držím palce, ať vše dopadně v naprostém pořádku ![]()
holky chci se zeptat jestli teda určitě poznám že mi odešla hlenová zátka? ![]()
oblacek píše:
holky chci se zeptat jestli teda určitě poznám že mi odešla hlenová zátka?
ono to vpodstatě vůbec není důležité jestli ji poznáš,protože to ještě nic neznamená.
je to velkej hlen
něco jako želatina
někdy průhledné až do růžova
Tak kontrakce jsou pořád slabé,ale nabraly na pravidelnosti po 9-ti minutách,asi je čas na vanu…
Jdu to zkusit a podám hlášení ![]()