Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já můžu odpovědět jen na druhou část - šance je do porodu
. Mně třeba v těhuporadně doktor skoro nechtěl odpovídat na moje otázky, jak je miminko otočené. Ne, že by nebyl ochotný odpovídat na moje otázky, vždycky odpověděl, ale hodně dlouho dodával, že to ještě nic neznamená, že je brzy
.
Tak ať to dobře dopadne
.
Ahoj, taky můžu odpovědět jen na tu druhou část
Šance je fakt do porodu. Simča se otočila ve 36.tt
Do té doby si sveřepě hověla KP… Přeju, ať se prcek umoudří ![]()
Máma tvrdí, že brácha byl ještě ve čtvrtek KP a když rodila v sobotu, tak už byl otočenej správně. Byl narozenej pár dní po termínu. Já mám taky KP a ta naše potvůrka se zatím nechce hnout. Z porodu KP mám strach, tak doufám, že se ještě otočí, abych nemusela na císaře.
Se mnou byla právě v porodnici maminka,která rodila koncem pánevním přirozeně a měla čtyřkilový miminko,byla chuděra šíleně porvaná,skoro malýho ani nechtěla vidět a byla zapřísáhlá,že už v životě dítě nechce,tak by mě zajímalo jestli se vůbec ještě při této poloze miminka rodí přirozeně
S klasickým porodem kp nemám zkušenost, Lucinka byla kp od začátku, neotočila se, tak jsem šla na císaře a nemůžu si stěžovat
jinak se otočit může klíďo těsně před porodem, tak uvidíš ![]()
No já jsem rodila přirozeně koncem pánevním, ale divím se , že nechali někoho rodit přirozeně 4 kg dítě, to snad automaticky císař ![]()
Já měla porod rychlý asi 3,5 hod, byla jsem teda dost nastřižená, ale to se dalo čekat,přeci jen zadek není hlava
, prcek měl 3,4 kg
No a měl teda trošku pošroumanou ručičku, jak ho tahali, je to přeci jen obráceně, tak se nám tam šprajcla, cvičili jsme Vojtovku a všechno se srovnalo, rozhodně zvládnout se to dá, ale tentokrát bych si chtěla zkusit porod normálně hlavičkou. ![]()
Kamarádka rodila chlapečka KP před dvěma roky, všechno v pohodě.
Auroro už je to pěl let,teď už se to asi řeší císařem,ale klobouk dolů před všema maminkama co to takhle zvládly
Já mám z toho uplně panickou hrůzu ![]()
Rozmary - předně bych se nenechala rozhodit vyprávěním kamarádek. Ano, mohla a pravděpodobně měla porod nepříjemný, bolestivý, ale to neznamená, že by si takový musela mít i ty. Případně, že takový porod by neměla, kdyby miminko bylo hlavičkou ![]()
Například v Havlíčkově Brodě rozhodně není poloha KP podnětem k sekci. Zde se normálka tyto porody provádí.
Císař je pořád operace… Pokud mimnko není nadměrně velké, je pánev rodičky dost prostorná, tak není důvod jít do operace…
Držím pěsti, ať se miminko umoudří a otočí. může se otočit dokonce i při porodu
![]()
treba v brne bohunicich rodi KP prirozene…tam o cisari kvuli tomuhle nechcou ani slyset…mas proste smulu i kdyz chces .. takze zavisi na porodnici…ja rodila radej v breclavi kde se dalo domluvit na cisare.
Ahojka,
já kdyby jsem měla miminko KP, tak jedině císaře. Po tom co jsem slyšela, že se může tomu malýmu při normálním porodu stát…
Já jsem tedy měla malýho KP a císaře jsem si vydupala. Dr. mě chtěl nechat rodit normálně, že má malej odhadem por.váhu do 3,5kg a že ty se nerodí císařem. Ale poslal mě do porodnice ať si to vyřídím tam. I tam mi říkali, že malej bude mít do 3,5kg, tak že by ho šlo porodit normálně. Ale prostě jsem si stála za svým, že chci císaře. A ještě, že jsem si ho vydupala. Malej měl 3,85 a dr. když ho poprvé viděl, tak jeho slova: „páni to je macek, toho by v životě paní neporodila“.
Tak jsem byla opravdu neskutečně ráda, že jsem si stála na svém! ![]()
Já jsem měla první porod taky cvísařem,tak by mohli bejt milosrdnější
![]()
Mimi se muze otocit fakt na posledni chvili.
Rodila jsem KP prizorene. Ac jsme byla prvorodicka pordo byl velmi rychly - od prasknuti vody ani ne
3 hodiny a cca 1 hodinu od prvni silnejsi kontrakce.
Me rekli, ze KP neni duovk k cisarskemu rezu, ze se uvidi, dle vleikosti mimi a jak budep orod probihat. No ja mela takovou rychlovku, ze ani pred porodem nestihli skontrolovta, ja ktam je mimi skutecne ulozene. Porod bych rekla v pohode jen jsme byla dost nastrizena - tkaze siti trvalo 40 minut, ale nebylo to tak hrozne - hrosi bylo kdyz to prislo k sobe - to jsme mela problem se i otocit na posteli. Maly mel 3,25.
vim, ze je to jen jeden pripad z mnoha, ale vzdycky kdyz tenhle denicek ctu, tak se usim usmivat.
Hlavne veta, e kdyz se rodi KP, tak se nemsi u toho lezet, protoze by to bylo jako jit do lesa a nejit tam ![]()
O zadnem nastrihu az na zada tam neni, takze nepredpokldam, ze byl
Ahoj,najde se tu maminka,která by rodila přirozeně koncem pánevním?Do kolikátého týdne je šance,že se mimi otočí?