Porod koncem pánevním - kdy se dítě otočí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4627
14.8.10 06:03

A jako sorry,ale s tvrzením-uvidíme, jestli bude císař-s tím bych se teda nespokojila. Takže oni vyvolají normální porod a budou čekat, jestli bude akutní císař a přesně tady už není o čem diskutovat. Všichni snad dobře víme, že rizika u akutního císaře jsou mnohem vyšší než u plánovaného, tak jako co je to za doktora??? Pokud si myslím, že by k němu během porodu mohlo dojí již předem, tak co to je za řešení. Opravdu, v tomhle státě, jak nemáš známý nebo peníze :cert: …fuuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.8.10 08:16

Tiff, ano, toho se obávám, mě to teda říkala i moje gyn. a pak ten doktor v porodnici. Už jsem si namyslela otázky, co se ho musím v úterý zeptat. Kdo mi zaručí, že tam bude anesteziolog, anestezie taky chvíli trvá než zabere, určitě budu předtím jíst a pít. Mám takovej dojem, že se dělaj nějaký testy přes tou anestezií?? Bohužel jsem neprůbojná, teď nám nevyšlo, že by manžel šel se mnou (musel hlídat dceru, vybouchlo hlídání), ale teď půjde a doufám, že mě podpoří a že mi někdo všechno vysvetlí. A nespokojím se jen s tím, že vyvolaj/nechaj rozběhnout porod a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
14.8.10 09:33

Porod KP je pořád porod 8-) Dříve se rodily takto děti normálně a to nebyly váhové odhady ultrazvukem.
Miminko se zasekne i záhlavím… Při KP už mají za co chytnout, to u záhlaví je pravděpodobnost kleští, případně císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
14.8.10 15:26

Jenže kdysi se tak veliká mimina nerodila a porody nedopadly vždy dobře.Někdy to odneslo mimi někdy rodička.A být v nejistotě je horší než když ví do čeho jde a co s ní budou dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
14.8.10 15:30

:lol: velké děti se rodily vždycky… Jen dnes, v době internetu, si to mezi sebou snadněji sdělíme :D

Já se jen snažím říct, že případný spontánní porod KP není strašný! Např. moje kamarádka-prvorodička naprosto byla v pohodě a šla by do KP, dr. jí řekl, že není důvod k operaci, že to případně zvládne… No a tím jak se uklidnila a přestala to řešit, tak kluk se otočil dva dny před porodem.

Miminko je sledované a nehrozí větší nebezpečí než u klasického porodu. To by snad na císaře šly všechny rodičky automaticky a žádní lékaři by je nevystavovali nebezpečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
14.8.10 16:33

Jako rizika jsou jak u přirozeného porodu KP tak u císaře. Mě spíš děsil ten akutní císař v případě komplikací. Určitě je potom větší riziko u té operace než když se v klidu naplánuje a maminka je v pohodě, smířená s tím a tak.

Pokud už ale budete rodit přirozeně KP - hlavně opravdu poslouchejte porodní asistentku nebo doktora když řeknou netlačit, tak prostě netlačte - kladli mi to na srdce, právě z důvodu možných komplikací. O co jde - nesmí se tlačit dokud není branka zcela zašlá, protože pokud by se přetlačila, může se právě po vyjití prdelky a tělíčka, zašprajcnout hlavička!!! A o té porodní poloze - určitě je vhodnější svislá poloha - rodila jsem sice na tom klasickém stole, ale až opravdu ten závěr, jinak doporučovali stát s rozkročenýma a mírně pokrčenýma nohama a prodýchávat kontrakce, aby se mimčo pěkně naštelovalo do správné polohy a dobře šlo.

Mě právě štval náš primář, když mi vysvětloval, že KP je druhá fyziologická porodní poloha plodu (jako bych to nevěděla, že jiná se už porodit nedá) ale pokud mi v zápětí řekne, že jich je cca 5% a zbytek plodů je nasměrováno hlavičkou, říkám si, že to má asi důvod a příroda není uplně blbá a že sice jde za určitých příznivých podmínek porodit normálně a bez komplikací nebo následků pro dítě, ale jak mi říkal jiný doktor - je to každopádně ostře sledovaný porod (což taky o něčem svědčí).

Jsem sice ráda, že nemám jizvu na břiše, ale prostě jsem měla štěstí a podle mě by měli lékaři dát i na rozhodnutí matky, protože psychika může hodně ovlivnit průběh porodu a můžou stokrát utvrzovat že to bude dobrý a v pohodě, ale pokud se hodně bojí, může to negativně ovlivnit a způsobit komplikace,které by jinak třeba nevznikly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
14.8.10 16:37
¨martina79 píše:
Jenže kdysi se tak veliká mimina nerodila a porody nedopadly vždy dobře.Někdy to odneslo mimi někdy rodička.A být v nejistotě je horší než když ví do čeho jde a co s ní budou dělat.

Velké děti se jistě rodily i dřív - například můj děda měl když se narodil 6kg a prababička ho porodila normálně. Ale za jakou cenu - půl roku vyhřezlý konečník apod… Ale jak píšeš, ne vždycky to dopadlo dobře a to nejen u velkých dětí. Navíc co jsem kde četla, tak pokud byl KP, běželo se pro doktora, porodní bába se toho taky bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
14.8.10 16:39
MirkaV píše: :lol: velké děti se rodily vždycky… Jen dnes, v době internetu, si to mezi sebou snadněji sdělíme :D

Já se jen snažím říct, že případný spontánní porod KP není strašný! Např. moje kamarádka-prvorodička naprosto byla v pohodě a šla by do KP, dr. jí řekl, že není důvod k operaci, že to případně zvládne… No a tím jak se uklidnila a přestala to řešit, tak kluk se otočil dva dny před porodem.

Miminko je sledované a nehrozí větší nebezpečí než u klasického porodu. To by snad na císaře šly všechny rodičky automaticky a žádní lékaři by je nevystavovali nebezpečí…

Měla kliku ta tvoje kamarádka. Ono že to někomu vyjde, neznamená, že to musí vyjít každému. Znám případ, kdy taky mamina rodila KP a pak museli cvičit Vojtovku, aby si chlapeček srovnal nožičky… takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
14.8.10 16:40

Lucka, myslim, že to byl moc hezky napsaný příspěvek…Věřím, že jsou maminky, které porod KP upřednostňují,ale pokud se ho opravdu bojí, neměl by na něm porodník trvat za každou cenu.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.8.10 19:02

Jo, já se toho bojím. A vadí mi (až doma jsem nad tím uvažovala, v nem. jsem byla úplně mimo), že mi doktor nic neřekl, jen že počkáme až se rozběhne porod a pak kdyžtak uděláme císaře. Až na netu doma jsem načetla, že když je dole nožkama, tak to je automaticky císař, že se rodí jen když je zadečkem. Proto jsem šla do porodnice, aby mi řekli co a jak. Já si taky myslím, že naplánovanej císař je lepší než akutní. Sice doufám, že se třeba taky otoční až na poslední chvíli /měl by si teda pospíšit, mám už málo času), ale ten dr. mi mohl toho říct víc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.8.10 19:15

tak já za sebe můžu říct, že mi to přijde jako hazard. Malý nebyl sice KP,ale měla jsem ho špatně uloženého a navíc mám zakloněnou dělohu a jsem malá. Taky mi říkaly zkusíme a pak uvidíme, a to mi můj gynekolog říkal, že to vidí na císař.
Nekonec to bylo tak, že mi dělali za 5 minut dvanáct císař, protože jsem měla odtečenou vodu, nebyla jsem otevřená a malý se mi tlačil i přes neotevřené cesty a ještě k tomu jsem necítila tlak na konečník ale jakoby na močový měchýř, tlačil se mi bokek.
Osobně pokud nebude moje mimčo při druhém porodu tak ja má být, tak rodit přirozeně nebudu a budu se snažit domluvit s doktorem na císaři.
Věta, uvidíme co bude mi přijde taková divná a nebo zbytečně riskovat. :nevim:
Ale každý to vidí jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.8.10 20:58

Šmarja holky, jsem si říkala, klid, v hodně případech to dopadlo špatně a teď vy dvě zas máte špatný zkušenosti. Bohužel nevím jak donutit doktory, aby udělali císaře, když mám dítě pod váhovým limitem pro císaře.
Na jednu stranu císaře nechci, ale zase se příšerně bojím o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.8.10 21:53

Hm, děkuju, už moc času nemám. Ty máš ještě víc jak měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.8.10 07:32

moji sestřenici řekl lékař,jestl se neotočí tak 14 dní před porodem tak už ne, záleží na velikosti dítěte, protože má málo místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 09:13

Holky, tak nám všem přeju, ať se miminka narodí v pořádku, ať je porod rychlý a pokud možno bez velkých bolestí a je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí