Porod koncem pánevním - kdy se dítě otočí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
736
3.3.11 08:38

Mě teda vystrašili dost, mluvili až o 75% šanci, že se něco pokazí.. A to jsem rodila u Apolináře. člověk by řekl, že tam to budou umět. Vlastně mi praskla voda, přijeli jsme do porodnice, kontrackce nic moc, ani silné ani časté a už jsme jeli na sál. Kromě KP, žádné jiné komplikace. Já s tím tak nějak počítala skoro od začátku, že když se neotočí, tak bude SC, byla jsme na to připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.3.11 10:28

Já rodila v Brně-Bohunicích.Ale před tím jsem se samozřemě informovala o tom,kde by mi udělali císaře,protože sem se strašně bála rodit KP přirozeně.A ani v jedné z brněnských porodnic není KP indikace k císaři.Ten udělají jen v případě,pokud poloha KP není ideální,plod je velký atd.Jen jsem dnes překvapená,že mi za celé těhu a ani před porodem nikdo neměřil pánev.A to jsem na první pohled prcek 156 cm.
Když přišlo na samotný porod,strach opadl a já se soustředila jen na dýchání a potom na tlačení,at se to zbytečně neprotahuje.Pamatuju si,jak mi říkali,maminko tělíčko je venku,ted pořádně zatlačit,musíme porodit hlavičku.Představila jsem si jeden díl přátel,kdy si Joey narazil na hlavu krůtu a nemohl jí sundat :lol: Takže jsem jednou pořádně zatlačilo a bylo.
Já si prostě nepřipouštěla komplikace a lékařka i asistentka byly tak suveréní a k porodu se stavěly absolutně sebevědomě,prostě jsem jim věřila,že ví co dělají.
Dnes jsem štastná,že jsem se vyhla císaři,ani nástřih nebyl extra velký a já za 3 nevěděla,že jsem rodila a mohla se starat o malou.Věřím,že po císaři by to taková pohoda nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
3.3.11 11:41

Psala jsem v aktuální době v jiném tématu…, dítě se mi neotočilo, rodila jsem koncem pánevním přirozeně. Porod relativně rychlý, bez problémů, v pohodě. Bylo to druhé dítě. Mimi mělo 3 kg. Ale strach byl šílenej.

• Citovat
  • Upravit
Myshka
3.3.11 11:43
midra píše:
Já rodila v Brně-Bohunicích.Ale před tím jsem se samozřemě informovala o tom,kde by mi udělali císaře,protože sem se strašně bála rodit KP přirozeně.A ani v jedné z brněnských porodnic není KP indikace k císaři.Ten udělají jen v případě,pokud poloha KP není ideální,plod je velký atd.Jen jsem dnes překvapená,že mi za celé těhu a ani před porodem nikdo neměřil pánev.A to jsem na první pohled prcek 156 cm.
Když přišlo na samotný porod,strach opadl a já se soustředila jen na dýchání a potom na tlačení,at se to zbytečně neprotahuje.Pamatuju si,jak mi říkali,maminko tělíčko je venku,ted pořádně zatlačit,musíme porodit hlavičku.Představila jsem si jeden díl přátel,kdy si Joey narazil na hlavu krůtu a nemohl jí sundat :lol: Takže jsem jednou pořádně zatlačilo a bylo.
Já si prostě nepřipouštěla komplikace a lékařka i asistentka byly tak suveréní a k porodu se stavěly absolutně sebevědomě,prostě jsem jim věřila,že ví co dělají.
Dnes jsem štastná,že jsem se vyhla císaři,ani nástřih nebyl extra velký a já za 3 nevěděla,že jsem rodila a mohla se starat o malou.Věřím,že po císaři by to taková pohoda nebyla.

Mohu souhlasit doslova a do písmene, je to jakobych to psala já sama. Do puntíku. Teda vlastně já jsem o 20 cm vyšší :-D

• Citovat
  • Upravit
2803
3.3.11 12:57
midra píše:
Dnes jsem štastná,že jsem se vyhla císaři,ani nástřih nebyl extra velký a já za 3 nevěděla,že jsem rodila a mohla se starat o malou.Věřím,že po císaři …

Přesně tak :palec: Nepřipouštět si komplikace a mít důvěru ! I mě se to tak povedlo :-D KP i 4kg dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.3.11 21:32

Přirozeně

Přesně tak, jak píšeš, mohu jen souhlasit.
Já rodila, jak jsem už psala níže, taky přirozeně KP, a to mám 50 kg, 164 cm a dítě bylo 3,85 a 52 cm, tedy pořízek. Rodit přirozeně jsem moc chtěla a a ni na chvíli jsem si nepřipouštěla, že by se něco mohlo stát, věřila jsem si a věřila jsem i skvělé MUDr. Špálové v Motole. O tom to je - nebát se. Takže: přirozeným porodům zdrar! :dance:
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 09:25
Veroni07 píše:
Přesně tak, jak píšeš, mohu jen souhlasit.
Já rodila, jak jsem už psala níže, taky přirozeně KP, a to mám 50 kg, 164 cm a dítě bylo 3,85 a 52 cm, tedy pořízek. Rodit přirozeně jsem moc chtěla a a ni na chvíli jsem si nepřipouštěla, že by se něco mohlo stát, věřila jsem si a věřila jsem i skvělé MUDr. Špálové v Motole. O tom to je - nebát se. Takže: přirozeným porodům zdrar! :dance:
Veronika

Tak to jsi dobrá rodit KP v Motole. Asi jsi měla štěstí… ? :-D Mě tam řekli, že KP jedině císařem !!! A nelíbilo se mi tam, jak nemocniční prostředí, tak přístup personálu..vše jak na běžícím pásu. Jak jsem psala, nástřih dělají téměř všem, i 2kg miminkům… A to mám Motol 5minut od baráku. Tak jsem jela až do Vrchlabí a paráda :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
4.3.11 11:15

ahoj tak ja mela KP cisarem, v porodnici mi rekli ze je to moje volba. mala mela 3500g a to je pry hranice na prirozeny porod. mela sem strach jak z toho ze udelaji neco male, tak i ze ja budu potrhana az buh vi kam. a sem moc rada ze sem sla na cisar, nic to nebylo. mala mela i dost velkou hlavicku. bala bych se ze kdybych sla na normalni porod a neco by se pokazilo a muselo by se akutne na sal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 12:38
Iwi píše:
ahoj tak ja mela KP cisarem, v porodnici mi rekli ze je to moje volba. mala mela 3500g a to je pry hranice na prirozeny porod.

Tak to já asi ty hranice překročila :-D
Porod KP 4kg a 54cm :mrgreen: Bez problémů a lékařských zásahů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.3.11 13:47

Porod KP v Motole

No, já jsem taky chtěla rodit ve Vrchlabí nebo v Neratovicích (tam byl druhý porod hlavičkou a SUPER!!), ale nakonec jsem si našla doktorku, která umí rodit KP, a ta byla bohužel právě v Motole. Vrchlabí se mi zdálo daleko a hlavně vím, že když se něco děje, transportují mimino až do Hradce, toho jsem se bála.Jinak v Motole prostředí samozřejmě hrozný, kóje, jak na běžícím pásu, ale já vnímala jen ten porod (dívalo se na mě asi 10 mediků jako na zvláštnost:) a doktorka Špálová byla u mě celých 13 hodin, manžel taky. A taky skvělá sestřička. Takže s tímhle vším jsem byla spokojená. Hlavní pro mě bylo uniknout císaři. Ale oni to fakt nikde rodit nechtějí. Císař je jistota, navíc plánovaná operace (tj.víc peněz od pojišťovny), takže klídek.Proč by se někde namáhali 13 hodin, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.3.11 14:18

No v Brně všude, pokud je vše ok nutí rodit přirozeně.myslím,že v tom hrají roli i peníze.Císař jako operace je přecejenom o dost dražší,že.
Ono je to o kdyby.Kdyby se nám,kterým se podařilo porodit přirozeně něco zkomplikovalo,tak si to tak nechválíme.A zase naopak,kdyby se těm co šli plánovaně na císaře podařilo porodit přirozeně,budou štastné a vychvalovat to tady.A za sebe musím říct,že ve mně je po mém porodu určitá hrdost,jak jsem to zvládla.
A to jsem byla přesvědčená,že udělám cokoliv,aby mi někdo udělal císaře,jak jsem se bála.
Takže absolutně chápu ty,co se rozhodli pro císaře.Já se pro něj rozhodla taky. :lol: Akorát se mně na to nikdo moc neptal:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.11 13:01
lumáťa píše:
Iwi píše:
ahoj tak ja mela KP cisarem, v porodnici mi rekli ze je to moje volba. mala mela 3500g a to je pry hranice na prirozeny porod.
Tak to já asi ty hranice překročila :-D
Porod KP 4kg a 54cm :mrgreen: Bez problémů a lékařských zásahů :palec:

Jenomže to už jsi byla druhorodička při tom 4kg broučkovi :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí