Porod koncem pánevním - kdy se dítě otočí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
15.8.10 10:43

Ahoj holky, taky mám miminko KP, mám docela strach z porodu, ale na druhou stranu si říkám, že snad doktoři vědí, co dělají, kdo jiný to má vědět!? Hlavně chci zdravého prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 11:16

Teďka jsem si to spočítala, 3% dětí jsou KP, míň než 30% se rodí normálně, prům. se narodilo 100 000 dětí, když to vydělím 50 porodnicema, tak na porodnici vychází 20 porodů KP ročně. A to nemaj jen jednoho porodníka, že. Přijde mi to málo, na nějaké extra velké zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 11:17

VIlimko, koukám, že jsi taky z Brna. V kolikátým tt jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
15.8.10 12:22

ahoj maminy ,já rodila druhé dítě KP přirozeně i přesto že můj lékař trval na císaři,ale primář v porodnici se rozhodl jinak!! Porod byl šílený ,když to srovnám s prvním porodem !Dopadlo to tak ,že malej měl 3,75kg a primář nám asi něco zatajil:-( syn je špatný!!!!!!!! Proto radím všem trvejte na císaři,stačí jen chvilička a už to nikdy nevrátíte zpátky :zed: !Ta největší bolest už přešla,ted pracujeme na třetím a to jsem rozhodnutá,pokud to bude KP tak jedině císař i kdybych měla jet do porodnice přes celou republiku! Přeji všem maminám hlavně zdravé děti!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 12:42

Suchar, to je mi moc líto. Jestli můžeš a chceš, co se stalo a co je synkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.8.10 13:57

Luckie, v úterý začínám 38. týden.
Suchar, to je mi moc líto :-(
Ach jo, holky, já mám jen strach, že se mě nikdo nic ptát nebude. Nevím, jak si císaře prosadit za každou cenu, ale asi fakt jít tvrdě za svým..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
15.8.10 14:08

Mně tvrdila sestra u diabetoložky,že at s tím nepočítám ,že se mi otočí,že už je pozdě 37.týden a ted v pátek 38.týden na UZ je otočené.Tak neztrácejte naději a věřte.A dělala sem kočičí hřbety a naváděla baterkou :lol: Tyhle rady sem se dočetla na netu.Za zkošku nikdo nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 14:26

Vilímko, no já už byla v Bohunicích a řekl, že to zkusíme normálně a kdyby něco, tak císař. Kamarádka byla na Obilňáku a tam rovnou císař. A je to jedna porodnice. Mě gyn. varovala, že v Bohunicích nechtějí dělat císaře, že spíš u Milosrdnejch. Takže jsem sice zas pozvaná do Bohunic, uvidím jestli tam bude někdo jinej (hlavně mě zarazilo, že mi absolutně nic neřekl, žádný negativa/pozitiva) a kdyžtak holt půjdu k těm Milosrdnejm.
No otočit se prý může vždycky, i prej při tom samotným porodu. Ale ta pravděpodobnost je asi minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.8.10 14:49

Mně řekli přesně to stejné. Nejradši bych rodila přirozeně, ale chci mít vše v pořádku.. Mám strach, že mě to chytne někdy o víkendu, chystám se rodit v porodnici v Kyjově a třeba o víkendu nebo na noční je tam jeden doktor a někdy i externí lékaři. Taky by mě zajímalo, kolik mají doktoři zkušeností s takovými porody. Většina lidí si myslí, že to moc řeším, že to mám nechat na lekařích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 15:39

Proč v Kyjově? A řekli ti to přímo tam nebo tady v Brně?
Taky chci přirozeně, ale chci mít všechny informace a vědět, že to ten doktor umí a je všechno připraveno, kdyby se něco přihodila, tak že tam bude anesteziolog na akut. císaře. A ne, že uvidíme. Už jsem aji přemýšlela nad tím obratem, o kterým jsem nechtěla slyšet, ale už je asi na něj pozdě. Dr. mi ho ani nenabídl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.8.10 17:10

Řekli mi to v Kyjově, ale začínám dost vážně přemýšlet o tom, že si tu sekci musím prosadit (nebo se o to aspoň pokusit). Bydlíme teď na Hodonínsku, je tady pouze porodnice Kyjov nebo Břeclav, tam nevím, jak se kp řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
15.8.10 17:19

Holky, pokud si trváte na císaři, určitě zkusti víc porodnic. Ono se to doktorům mluví, když to nemusí rodit a hlavně zaručit nic nemůžou (to samo ani u císaře ne) a blbý je, když se stane něco ve fázi, kdy už císaře udělat nemůžou. Ono se řekne, kdyžtak uděláme císaře, ale ten se nedá dělat, pokud už dítě sestoupí do podorních cest, takže vlastně jen v první době porodní to lze. Pak může dojít taky na kleště nebo zvon. Rozhodně něchci strašit, určitě je větší procento úspěšných porodů KP, ale štve mě, že není moc dovolání, na názor maminek se moc nedává, teda aspoň v některých nemocnicích, bohužel.

Jako šance na otočení je až do porodu, to je pravda, ale samozřejmě čím blíže k porodu, tím je menší, jak jsem už tady psala. Takže doporučuju se informovat i jinde pokud máte možnost.

Jinak v zákoně je to tak, že císař „na přání“ pacientky se neprovádí, jak mi bylo řečeno (jako bych byla nějaká celebrita, která si jen vymýšlí, přitom jsem měla za sebou už dva porody v pohodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 17:40

Vilímko, v Břeclavě dělaj císaře, mám tam příbuznou por. asistentku, tak jsem se s ní o tom bavila. Prý i otáčeli, ale už přestali a dělaj jenom císaře, při poloze KP. Tak tam zajeď. Jo, mě zmátlo, že máš na profilu Brno :-)
Určitě zkusím do jiné porodnice zajít, máme tu 3, do té jedné nepůjdu, ale tam kde jsem rodila porpvé, tak tam asi budu muset zajít, tam prý na císaře slyšej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.8.10 18:00

Jee, děkuju, pozitivní zpráva :-) Pokusím se to domluvit s mým lékařem, pracuje v kyjovské porodnici a když to nepůjde, obrátím se na Břeclav. Mám takové smíšené pocity, co když začnu rodit dřív, přijedu do porodnice a tam mě budou hnát na přirozený porod 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.8.10 18:15

Jo, tak toho se bojím taky. A že tam nebude nikdo, kdo to umí. Četla jsem, že tam maj bejt 2 zkušení doktoři a dětskej doktor, no pochybuju, že to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí