Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Roztok se dá koupit, ale jak říkám, kamarádka ho měla a nějak spolehlivý to nebylo.
¨martina79 píše:
Mně tvrdila sestra u diabetoložky,že at s tím nepočítám ,že se mi otočí,že už je pozdě 37.týden a ted v pátek 38.týden na UZ je otočené.Tak neztrácejte naději a věřte.A dělala sem kočičí hřbety a naváděla baterkouTyhle rady sem se dočetla na netu.Za zkošku nikdo nic nedá.
jak často jsi dělala ty kočičí hřbety ?
A jak jsi naváděla baterkou ? po směry hlavičky či nožiček či prostě tak nějak shora dolů ?
Přijde mi to sranda, ale proč to nezkusit, třeba bude mimi vážně zvědavé ![]()
Já měla malého taky KP, nikdo se mě neptal a automaticky dělali císaře - v Praze v Podolí. Fakt záleží bohužel na porodnici a doktorovi. Představa, že má malý omotanou šňůru kolem krku a jde zadečkem.. Byla jsem za císaře šťastná a byl naprosto v pohodě.. A apgar skore malého 9-10-10. A segra teď měla to samé, malý měl skoro 4,5 kg, točil se jí do poslední chvíle, ale zůstal KP, šel císařem. Opět Podolí.. A apgar? 9-10-10. Držím všem palce, ať vše dopadne, jak si přejete.
Mě právě můj dr. (ne primář) říkal, že KP u prvorodiček, předčasných porodů a pokud je dítě větší jak 3,5 kg, se řeší už nejčastěji císařem aby se šetřilo miminko i maminka.
Takže já jdu v pátek na vyvolání (termín mám až v úterý), prý to zkusí normálně, ale kdyby tam nacpal nožku, tak císař. No a pokud bych se bála. Takže já se bát budu, to už teď.
Luckie, nechápu, co to řeší, je jasné, že tam nacpe nožku nebo zadeček
Řekni, že se bojíš a hotovo
Já nevím, možná doufaj, že nenacpe. Nevím. Děsně mě bolí břicho, jak do mě 2 dr. šahali a zkoumali, jestli to je je noha a zadeček nebo jen zadeček. Jo, asi jo, to nebude těžký, bojím se.
A jak máš miminko veliké? Je to chlapeček? Pokud jo, tak by to měl být automaticky císař
Právěže j emalej, kolem 3kg (dělaj SC od 3,7kg u druhorodiček) a kluk.
Vilimko,
ani chlapecek neznamena automaticky cisar - ja jsme byla na plodovce takze jsem 100% vedela, ze cekam chlapecka, byla jsem prvorodicka a nikdo se mnou o cisari nediskutoval. No je fakt, ze tehda jsem o tom tolik necetla jako ted - tkaze jsem se ani nebala… Proste jsme nevedela do ceho jdu. No na druhou stranu rodila jsem 10 dni pred terminem (takzei kdyby se planoval, tak by to nevyslo) a tak rychle, ze by se cisar ani nestihl.
Vsem moc drzim palce.
Ververe, přepokládám, že všechno dopadlo dobře, viď? A bylo to horší než normální porod (předpokládám, že druhé miminko šlo normálně). Potřebuju uklidnit. Děkuju
Já jsem se dneska dozvěděla,co mě při císaři čeká, tak taky to není žádná čurina,ale miminko bude co nejméně ohrožené jakýmikoliv komplikacemi kvůli poloze. Anestezioložka mi vysvětlila,jak to bude probíhat a důvody proč tam schvalují CS kvůli poloze KP v každém případě… A nebudu je uvádět, myslím, že v kostce tady byly řečeny a pokud chceš uklidnit, tak to asi není to pravý ořechový.
Jentak mezi námi, jestli z toho nemáš dobrý pocit, okamžitě bych zkusila zapojit známý, peníze a jinou porodnici, jsou porodnice, kde poloha KP je jasným důvodem k indikaci CS, tak hlavu vzhůru a bojovat a nenechat do sebe hrabat zbytečně, myslím, že tohle vyšetření jsi si mohla odpustit. Jsi snad březí kráva, aby do tebe někdo takhle hrabal? Zvlášť, když to není nutné!!!
![]()
Tiff a prosím můžeš popsat toho císaře?
Já si ještě to ráno vyžádám lékaře ať mi všechno řekne, jak to bude probíhat.
U nás v porodnici teda u chlapečků automaticky císaře dělají. Nebo, Luckie, všechno dobře dopadne ![]()
Jo holky, mě celou dobu říkali, že budu rodit císařem a když jsem plánovaně přijela do porodnice, oblíkla si noční košili, tak mě řekli, že mě nechají rodit spontálně, musím říct, že mi bylo do breku, jelokož jsem s tímto nepočítala a dr když mě viděl, tak mi řekl, že císaře na požádání nedělají, byla jsem tak v šoku, že jsem se nezmohla ani na slovo, rodila jsem v Jičíně.