Porod koncem pánevním - kdy se dítě otočí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4627
18.8.10 08:48

Dostala jsem jasné instrukce :-D Vycévkují mě, vyprázdní mě :-D , dají spinílní anestezii,, vyndání Prcka bude trvat nejkratší dobu, pak za mnou pustí přítele, a protože po vyndání Prcka vzniká v bříše podtlak, je většině mamin blbě,tak mě trochu přispí rajdou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.8.10 09:37

Auraora, to je teda sprostý, takhle ti to slíbit a pak nic.
Tiff, to nezní tak hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
18.8.10 14:40

Luckie,
jak jsem psala vyse - vse dopadlo dobre - mam naprosto zdraveho uz temer 4leteho chlapecka. Jen po narozeni mel na zadecku velkou modrinu - jak se tlacil ven :-)
Me nejdrive rekli, ze kdyz je KP, ze to bude cisar - malem jsme to oberecela, nebot jsem chtela rodit prirozene (priznam se, ze v te dobe jsem to nejak nestudovala - takze jsem ani netusila, ze treba u chlapecku se to nedoporucuje - i kdyz mi bylo jasne, ze poloha KP je rizikovejsi). Pak jsem si rikala, ze cisar ma take sve vyhody a smirila jsem se s tim a dalsi kontorlu mi rekli, ze se uvidi, jak mimi poroste, jak se rozbehne porod apod. Znamy se ptal i primare a ten rekl, ze proste neni duvod k cisari. Tak jsem to tak brala i kdyz predstava, ze se tam svijim treba 12 hodin v bolestech a pak pujdu na cisare me docela desila.
Jestli byl porod KP hrosi - dost tezko rici. Pri prvnim jsem proste nevedela do ceho jdu takze tam byl i ten strach z neznameho, ale co se tyce delky a bolesti bych rekla, ze to bylo dost nastejno. Jedine, ze po tom prvnim porodu (KP) jsem byla hodne sita - sili me cca 45 minut a pak to byl tedy des se treba na postlei jen obratit z boku na bok (coz ostatne pri cisari bude asi jeste horsi) U druheho me sili jen kratce a uz asi 4 hodiny po porodu jsem sedela tkaze to bylo uplne v pohode i pak pece o mimi. Jo a jeste si vzpominam, ze kdyz jsem rodila KP tak mimi nejak asi tlacilo na nejake cevy, nebot mi bylo porad hrozne mdlo - coz u druheho nebylo.
Ale jak jsem psala i kdyby byl u me cisar planovany, tak by se nestilh. Ja jsem pri prvnim tehotenstvi mela dost problemy - takze jsem se zacala otvirat uz ve 32 tt a tak jsem nejakou dobu lezela v nemocnici a pak jsme byla rada za kazdy den. No a nakonec se tedy narodil jen 10 dni pred terminem,¨ale pochybuji, ze by mi tam brzy cisare naplanovali.
No a porod - na prvorodicku a jeste KP byl fakt rychlost. V 7:00 mi straskla plodova voda (pri KP se musi okamzite do porodnice - to mi rikali v nemocnci, ze nemam na nic cekat a hned jet) Takze jsem volala manzela ten pro me prijel asi za 30 minut za dalsich 30 minut jsme byla v porodnici a porad jsem nemela zadne bolesti - obcas me trochu pichlo, ale nicmoc - tkaze kdyby to nebylo KP tak bych asi tak rychle do porodnice nejela. Tak jsem prisla s tim, ze mi praskla voda a maly je KP - sestricka se ptala jeslit mam kontrakce, tak rikam, ze ne. Tak me dala na monitor to bylo po 8:00 - no a v tu chvili bolesti zacali a fakt silene. Pak prisel doktor a rika, ze bych mela jit na UTZ, aby bylo videt, jak je mimi ulozene a velke a ze dle toho se uvidi. No jo, ale me se udelalo mdlo a fakt jsme nemohla ani vstat - to bych tam fakt sebou prastila. Tak rikali, ze se pocka a mezitim zjistili, ze jsme otevrena na 10 cm takze hned na porodni sal a volali nejzkusenejsiho doktora. No a maly se narodil 9:40 takze od prasknuti plodove vody ani ne 3 hodiny a od prvni silnejsi kontrakce cca 1,5 hodiny.
No u druheho - ten byl normalne tka jsme take jela hned od prvniho mirnho zaboleni (mela jsme kontrakce hned po 5 minutach, ale fakt mirne) No a narodila se za 2,5 hodiny :-)
Ono opravdu tezko rici - ja jsem se toho KP nebala, ale je fakt, ze jsem necetla tolik spatnych pribehu - ja o tom tehda nevedela temer nic. Cisare jsme te dost bala - preci jen to je velka operace. Ale kdyz to ted slylsim, tak fakt nevim co bych delala. Kazdoapdne vam vsem budu moc drzet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.8.10 17:53

Verčo děkuju za tvůj příběh. Dopadlo to dobře, naštěstí, mělas rychlej porod. Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
18.8.10 18:42

Ahoj,taky se mohu podělit o svůj příběh.ale už je to nějaký ten rok zpět.Téměř 12 let. :roll: Bylo mi tenkrát řečeno že se mi miminko neotočilo hlavičkou dolů a že se prý uvidí jak bude probíhat porod.a taky prý záleží na lékaři.měodešla hlenová zátka ráno ale bolesti žádné.Ty začalali kolem 12 hod.Ještě jsem stihla uvařit :dance: A pak už se teda jelo.Čekala jsem první miminko.přijela jsem do porodnice na 5 cm otevřená ale voda mi nepraskla.To byla cca jedna hodina.Nechali mě chodit na chodbě a nic se nedělo.Pak mě prohlídli a šlo se na sál.Narodil se mi krásný chlapec,Ikdyž na můj vkus maličkej..2820g.Což prý vůčipoloze bylo super!Porod protože byl první se mi nezdál nějak hrozný.Po 7 letech jsem byla opět těhotná a hle miminko a to byla holčička si hověla zase na zadečku.Nakonec jsem šla na poslední kontolu stim že jí zváží a změří a dle toho se rozhodne.Byla jsem 36 tt a světe div se.Eliška se nám otočila.Dle dr byla malinká tak prý super.No a narodila se mi holka 3760g a52 cm.Takžena mojí postavu velká.A porody?Zlatý konec pánevní,Ikdyž jsem obaporody měla rychlé .Tak ten první byl lepší,Po porodu jsem byla lepší nežpo tom druhém.Tak uvidíš pokud máš to samé.Každopádně dnes prý již většina jde císařským řezem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.8.10 18:57

Petro, tos to měla zlatý. To je to, o čem tady diskutujeme, neudělaj císaře, zkouší to normálně, i když ty rizika jsou. A když člověk ví, co se může stát, tak se bojí a raději by toho císaře, než riskovat, ale dr. se brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
18.8.10 19:58

Já abych pravdu řekla raději bych normálně.....fakt,,není to o moc jinačí než klasický porod záhlavím,,,teda alespoň pro mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.8.10 20:24

Ahojky holky :-D tak se hlásim.dnes jsem 36tt a jsme stále hlavičkou nahoru.Prostě ne a ne se otočit :roll: asi už se neotočí.Nj co nadělám.Byla sem na KO a asi mě nechaj porodit spontánně.No to sem zvědavá jak to zvládnu.Hlavně at je malej v pořádku.Raději bych šla na císaře.za 14 dní jdu do nemocnice tak si to tam skusim prosadit.Ale prý sem druhorodička tak to pujde hladce,ale mám strach :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.8.10 21:05

Petro, když nevíš do čeho jdeš, tak je to určitě lepší. Já se pořád zmítám mezi tím, že chci porodit normálně a císařem. U císaře se bojím té operace, a u normálního porodu, že se stane něco s dítětem, že se sekne, přidusí :-(
Mikoy, taky jsem druhorodička, prej se může otočit i při porodu. Trošku doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
19.8.10 08:20

Já vím jak se cítíš..každopádně je asi nejdůležitější aby byloty i miminko v pořádku!!Moje sestra měla dva císaře.První chlapec byl KP a předčasně a druhé těhu zase dvojčátka!!Já sama za sebe bych to nechala na lékařích.Vím že Tijde především o tvé miminko!!Držím pěstičky!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
19.8.10 08:34

Tak holky, já jsem též pořád plohou KP, ale nechce se mi věřit, že Vás všechny chtějí nechat rodit spontánně 8-o , vždyť mně v Motole opravdu řekli, že poloha KP je jasný důvod k indikaci CS a navíc mi řekl, že přirozeně nechávají rodit pouze ženy, které si to prosazují, protože pro CS prý musíte dát souhlas, takže pokud si žena výslovně přeje rodit přirozeně, tak jí vyhoví, jinak CS :think: Se divim, že je Vás najednou tolik, které chějí nechat rodit spontánně, navíc, myslím, že v tomhle pčípadě by měli přihlédnout v obou případech k přání pacientky, nechápu,jakto, že pokud žena odmítne CS,tak je to vpořádku,ale pokud ho vyžaduje,tak má smůlu… Hlavně, když se i mezi odborníky rozcházejí názory na to, zda rodit KP spontánně nebo CS :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
19.8.10 09:32

Spíš bych řekla, že si nemůžeš SC vybrat, netuším, proč chtějí, aby rodily ženy vaginálně. JE fakt, že o rizicích u císaře jsem toho moc nenačetla, zato o KP ano. Prostě pokud na to maj normy, tak se jich asi držej :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
19.8.10 14:48

Luckie,
ono vse ma sve. Ja jsme se prave CS docela bala, ale zase je fakt, ze v te dobe jsem toho moc o rizicich KP nevedela. Ja jsem proste brala co mi rekli lekari - kdyz puvodne rikali, ze to bude CS tak jsem se s tim smirila a brala to tak kdyz pak rekli, ze ne - tak jsem proste verila, ze vedi co delaji.
No nakonec jsem stejne nemela na vybranou.

No CS je vlastne velka brisni operace - takze da se rici, ze to ma stejne rizika:
neco si muzes precist tady:
 http://www.maminkam.cz/…isarsky-rez/

No a pak se rika, ze deti narozene cS maji vetsi pravdepodobnost astmatu a alergii, nebot maji oslabeny imunitni system:
http://rodina-deti.doktorka.cz/…ava-alergie/
 http://www.babyweb.cz/…-u-deti.aspx

Takze tezko rici co je lepsi a co zvolit. :-( Ted kdyz ctu o vsech moznych komplikacich a rizicih jsem fakt rada, ze to mam za sebou a nemusim se rozhodovat.
Ono nekdy je mozna lepsi toho az tolik nevedet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14098
20.8.10 09:10

Tak si vás tu jdu pročíst, protože malá je hlavou nahoře a ne přímo nahoře, leží lehce napříč :-( A jsem 37. týden, váhový odhad je nyní cca 2700g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14098
20.8.10 09:27

Chm, tak jsem si to pročetla a musím říct, že doktorka, se kterou sjem včera mluvila řekla, že při případném KP (když se nenatočí) nechají rozhodnutí i na mě. Že do císaře ani do přirozeného mě nutit nebudou. Uvidím, jak se domluvím se svým doktorem příští týden.
A zatím budu zkoušet babské rady. Jen netuším, jak bych nasměrovala baterku, když je dítě divně napříč, to by byl obří kotrmelec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí