Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky
taky mi malej leží na příč.Hlavičku cítim pod žebry a nožky na levo dole.Ale když ležim tak se pěkně narovná a hlavičku mám přímo nahoře
a pak zase sklouzne na bok.Já sem vyskoušela babské rady a nic a v nemocnici mi řekli at to nepřehánim stim cvičením abych mu neublížila.řekli, když se neotočí sám tak má k tomu asi nějaký duvod např.krátká pupeční šnura.U mě si myslim že se už neotočí.Mám málo místa v bříše.Je tam chudinka naprasovanej už ted a to je ještě měsíc předemnou ![]()
Tak to nám dítka leží stejně
A ještě mi doktorka říkala na UTZ (chodím častěji kvůli cukrovce), že nohy natahuje k hlavě ![]()
Já to cvičení zkusím párkrát, nebudu to praktikovat denně, prostě zkusím a uvidím.
Holky mě říkali ještě akupunkturu,,,,Já tu odvahu teda tenkrát nenašla,ale prý se mimi otočí.
Ahoj holky,taky jsem KP,jsem sice zatím ve 31tt,ale už teď se bojím co a jak dopadne.Mě poradila PA v ostravské porodnici,že mám kroužit na balóně a dělat osmičky,od včerejška kroužím,tak uvidíme. ![]()
Ahoj Markytko,řekla mi to PA v Porubě,že prý se u toho děloha nějak natahuje do stran a mimčo se v té chvíli může otočit,protože tam má místo.No,musím mu věřit.Vám přeju taky ten správný kotrmelec ![]()
Tak já jsem 36.tt, pořád KP a už máme málo místa,navíc to vypadá, že co nevidět budeme rodit. Sestřička mi říkala, že 36.tt už je ok,ale každý den je k dobru:)
Ahojky, tak jsme z porodnice doma. Porod mi naplánovali na pátek, zavedli tabletku, dostala jsem průjem, pak se mi chtělo zvracet, bylo mi příšerně, měla jsem kontrakce (vše tak do hodiny). Dali mě na monitor a nemohli najít ozvy dítěte, tak nastal děsnej fofr, kyslík, sundat řetízky prstýnky, napíchnout kanylu (auu - nešlo jim to, měla jsem ji na boku v zápěstí), oholit, a rychlo na sál na císaře.
Daniel se narodil s váhou 3,5kg a 51 cm
Apgar 9-10-10.
Dneska nás pustili domů, předčasně, nesnáším nemocnice
Byla jsem ráda, že na mě byli nachystaný a opravdu mě dost kontrolovali. Když jsem rodila poprvý, tak za náma nikdo do té sprchy nepřišel, nikdo nic nezkontroloval, až když jsem řekla, že si chci jít lehnout, tak mě vyšetřili (žádnej ultr.) a porodila jsem. I péče jak dětských tak ženských sester byla skvělá. A nadstandard super ![]()
Luckie píše:
Ahojky, tak jsme z porodnice doma. Porod mi naplánovali na pátek, zavedli tabletku, dostala jsem průjem, pak se mi chtělo zvracet, bylo mi příšerně, měla jsem kontrakce (vše tak do hodiny). Dali mě na monitor a nemohli najít ozvy dítěte, tak nastal děsnej fofr, kyslík, sundat řetízky prstýnky, napíchnout kanylu (auu - nešlo jim to, měla jsem ji na boku v zápěstí), oholit, a rychlo na sál na císaře.
Daniel se narodil s váhou 3,5kg a 51 cmApgar 9-10-10.
Dneska nás pustili domů, předčasně, nesnáším nemocniceByla jsem ráda, že na mě byli nachystaný a opravdu mě dost kontrolovali. Když jsem rodila poprvý, tak za náma nikdo do té sprchy nepřišel, nikdo nic nezkontroloval, až když jsem řekla, že si chci jít lehnout, tak mě vyšetřili (žádnej ultr.) a porodila jsem. I péče jak dětských tak ženských sester byla skvělá. A nadstandard super
Ahoj ![]()
Moc gratuluji k mimi
![]()
Hlavně, že vše dobře dopadlo ![]()
Ve které jsi byla porodnici, prosím ?
Ahoj
Jsem ve 36tt a bohužel jsme tak též hlavičkou nahoru a naléháme nožičkami. Jak jsem si to tady pročetla,tak pořád doufám že se ještě stihneme a budeme chtít otočit. Gynekoložka mě již přeřadila do poradny do nemocnice,kde budeme rodit ( Chomutov), tak uvidíme co nám tam v pondělí řeknou. Protože jako většina holek tady,mám taktéž trochu strach,jak to bude probíhat,atd…Četla jsem zde o nějakých cvikách,můžete mi některé blíže popsat ten kočičí hřbet,jak ho dělat správně,kolikrát týdně a jak dlouho? Děkuji
Ahoj,neměj strach,dopadne všechno dobře a třeba se ještě otočí,u nás to bylo taky na poslední chvíli.Já jsem cvičila tak,že jsem si lehla na zem nebo na gauč a hodně jsem si podložila bederní část nějakým polštářem nebo dekou,hodně,abys měla zadek co nejvýš,nohy si opři o zed,takhle vydrž aspon 20 minut.Jo a dělěj to,když cítíš,že je mimčo vzhůru a nespí,když spí,nemá to cenu.
Děkuji za radu. Inu vyzkouším to
Snad se princezně bude chtít