Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky mamušky,
ráda bych se vás zeptala na zkušenosti s hlídáním cizím člověkem.
Malé bude v srpnu rok a já budu potřebovat jít od září tak na dvě dopoledne v týdnu do práce. Bohužel babičky nelze zapojit, bydlí moc daleko
![]()
Maruška je společenská, zbožňuje děti a na dospělé se kření ![]()
Jak jste hledali hlídání vy? A nemáte některá typ pro Ostravu???
Dík za všechny příspěvky
Tajka
Tajko, já s hlídáním nemám zkušenosti, ale určitě bych miminko svěřila jenom nějaké mamince, která má doma přibližně stejně staré dítě. Děti by si tak spolu vyhrály a ona by neměla tolik starostí s přemýšlením co vařit a tak. Já osobně bych uvítala, kdyby mi nějaké maminka takhle „dodala“ svoje dítě. Myslím, že když si dáš inzerát, určitě někoho najdeš.
Já šla do práce,když byly malé asi tři měsíce.jestli můžu poradit vem si ženu, která má i tak trochu pedagogické zkušenosti např.bývalá sestřička z jeslí.mě se to velice vyplatilo.Je to bezdětná teta pro naši malou a ta ji zbožňuje každým svým coulem, ale nikdy si nenech vzít roli mámy,to té tvojí ratolesti nikdy nemůže nahradit(ani teta natož někdo kdo má vlastní dítě)ve věku tvého dítěte to většinou vezmou ženy , které jsou finančně v nouzi,a nedají tvému dítku opravdu vše co by jsi očekávala.Později zjistíš, že vyrostlo u televize a nikdo se jím nezabýval, natož aby ho naučil dobře mluvit a říkat říkanky, nebo zpívat.Dnes je trend výchovy úplně někde jinde, což je docela hrozné, ale to závisí na okolnostech a zkušenostech.Taky jsem vystřídala asi dvacet paní,ale s tou svou chúvičkou jsem šťastná.Preferuje výchovu poslušnosti., ale také seberozvíjení,a je to úžasné jak to dcera chápe a vnímá.Přeji ti hodně štěstí ve výběru,ale mysli jen na jedno ty jsi matka a tvé dítě je mimořádná osobnost a podle toho vybírej chůvičky.DAlší zkušenosti najdeš tady .
Ahojky Eva