vek pro sourozence?

16.7.04 13:50

vek pro sourozence?

ahoj, mame skoro dvouletou holcicku a chteli bysme ji poridit sourozence. jak tak pocitam, tak az by se narodilo, tak by verunce byly asi tri roky - zname se totiz, nez se to podari…
a jedna znama, ktera pracuje v matersky skolce, mi rikala, ze to je nejhorsi vek, ze v tu dobu deti jsou nejvic sobecky a jeste nemaji dost rozumu a vubec proste ze je to blby a ze lepsi by bylo jeste rok pockat. mne se to zda blbost a rok teda cekat nechci, protoze po predchozi zkusenosti je mozny, ze to klidne rok bude trvat, nez se nam zadari… ale proste by me zajimal vas nazor / hlavne tech, ktere treba podobny vekovy rozdil v rodine mate.
diky a ahoj
naivni kacatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
16.7.04 14:45

Ahoj káčátko,
mám o 5 let mladšího bráchu a vycházet jsme spolu jakž takž začali až v dospělosti. Podle mé zkušenosti je to moc velký rozdíl. Takže když naší princezničce byly necelé 2 roky, usoudila jsem, že už bych mohla zároveň s ní zvládnout např. nevolnosti a podobné nepříjemnosti provázející těhotenství. Otěhotnět se mi podařilo hned, děti budou od sebe 2 roky a 7 měsíců. Jaké to bude uvidím začátkem října.
Na Tvojí otázku není jednoznačná odpověď, někomu vyhovuje mít děti rok po sobě (to si nedokážu představit, ale kdybych musela asi bych to zvládla), někdo má děti třeba 7 let od sebe (např. naši známí, moc si to pochvalují, klučík už je rozumný a sestřičku má moc rád). Já si myslím, že pro děti je lepší když jsou věkově co nejblíž. A jestli se obáváš, že by mohlo trvat dlouho než otěhotníš tak nejspíš nemáš proč otálet. A když se vám to podaří brzy tak tím líp :lol:
Katka a Míša a Vítek 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
16.7.04 16:18

Ahoj kačátko,
já si také myslím, že je lepší menší odstup od sebe, ale vycházím taky z toho, že já s bráchou jsme byli od sebe dva roky, a to jsem se snažila i u sebe. Pravda, trochu jsme se předběhli :wink: , máme kluky rok a 7 měsíců od sebe. Dokonce si myslím, že větším věkovým rozdílem se i zhoršuje žárlivost, řekla bych, že náš starší ani moc nežárlí, bráchu má moc rád, ale to je asi dost individuální.
Přeju ti, aby jsi brzo otěhotněla, přesně tak, jak chceš :wink: .
Katka+Kuba 2r. a Tobík 4měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.7.04 08:28

Ahoj Kačátko,
mám v rodině různé věkové rozdíly a to i 17 let od mého bratra, takže je to trochu extrém. Sestru mám o 15 let a druhou sestru o pět. Nemohu říci, že bychom si v dětství nějak zvlašť rozuměli. I těch 5 let je podle mého názoru hodně. Rozumíme si až tak od mých 17 let. Je zajímavé, že všichni moji sourozenci mají dvě děti a s maximálním rozdílem 3 roky. Myslím, že neměli žádné problémy. Děti jsou dnes skoro dospělé a vztahy mají v pohodě. Dnes řeším podobnou situaci jako Ty. Mám syna 20m a chtěla bych co nejdříve druhé dítě. Jen se mi nedaří přemluvit manžela. Je tvrdohlavý jako beran. :cry:
Hodně štěstí a ať se Vám to brzy povede. Čau Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.7.04 12:08

Ahoj kačátko,
kdysi jsem četla obsáhlý článek o věkovém rozdílu mezi sourozenci /měla jsem to dlouho schované, ale bohužel jsem to nedávno vyhodila/.
Podle tohoto článku, je ideální věkový rozdíl mezi sourozenci 3 roky. Prý se u takových dětí střídají období: když miminko potřebuje hodně péče, starší dítě ve 3 letech se již o sebe „postará“. Pak u prvního nástup do školy, což vyžaduje čas a péči a druhé 3 roky-opět „samostatné“. A tak to prý jde dál.
Když jsou od sebe děti o víc jak 6 let, jsou to prý již „jedináčci“.
A děti od sebe o víc jak 9 le se prý úplně minou.
Nakonec ale i v článku přiznali, že je každý jiný a nelze tedy brát jeden metr.
Já osobně si myslím /máme od sebe holky skoro 5,5 roku, problém s otěhotněním jsem ani jednou neměla, zadařilo se hned, ale prostě jsme čekali. Kvůli práci, bydlení …/, že opravdu nezáleží ani tak na věkovém rozdílu, jako na povaze dětí a možná i na způsobu výchovy. Znám ze svého okolí případy, kdy jsou sourozenci od sebe třeba rok a nerozumí si a zase naopak. Já osobně si také nestěžuji.

• Citovat
  • Upravit
162
19.7.04 09:27

Já vám holky nevím, není snadné posuzovat ideální věk mezi sourozenci.Mám o deset let mladší sestru.V době kdy naši stavěli jsem se o ni starala skoro jako máma,ale i jako sestra jako taková.Snad jsme se nikdy nemohly ani poprat nebo tak ale vyhrály jsme si docela dost.Přelom nastal když mi bylo devatenáct a jí devět.začala jsem samostatně žít a bylo to pro ni něco docela nového,naučila se samostatnosti.Teď nedávno jsme seděly u táboráku a povídaly si.Zjistily jsme , že ten velký časový odstup nám vlastně nikdy nevadil.Dnes je mi 29 a jí 19probíraly jsme její první lásky a problémy ve škole jako normální sourozenci, jen pro mne to bylo trochu těžší, byla v té době ještě malá , ale kupodivu mě vždycky poplácala po zádech a řekla bude líp.Pociťujeme dnes, že i kdyby jsme byly jen dva nebo tři roky od sebe asi by jsme byly stejné jen by jsme se třeba mohly v té době poprat, takhle to nešlo.Rodiče jsou taky spokojení,chtěli nás od sebe asi jen čtyři roky, ale prostě to nešlo až se narodila sestra.Prakticky jsme začaly žít svůj jedináčkovský život až od deseti let a obě nezávisle na sobě se shodneme, že nám to nevadilo alespoň jsme nezažily sesterské pubertální roztržky,stejně se v té době sourozenci víc nesnáší než milují a prakticky kromě hádek si nemají skoro co říct.Máme sestřenice a bratrance , kteří jsou od sebe mximálně tři roky a i dnes když se sejdou je to u nich jak v hašteřivém pytli,nikdy si k sobě cestu nenašli.Myslíme si obě, že kdyby jsme měli děti od sebe deset let není to taková hrůza jak to vypadá,někdy to prostě nejde.Dnes se řadím do snažilek už dva a čtvrt roku a nejde to ani za pomoci lékařů,mám psychický blok, takže v prvních týdnech většinou potratím stejně jako kdysi moje máma , takže to vidím ,že pojedem taky na desetiletky :wink: ,Ale hlavu si z toho nedělám.Holky je úplně jedno jaký věkový odstup mají sourozenci mezi sebou, jde o to aby si jako děti rozuměli a rozuměli si i v dospělosti a dokázali se navzájem podržet.Není to o tom aby jsme to my jako mámy měly pohodlnější, v tom smyslu, že když jde jedno do školy pořídit si druhé a tak,člověk míní a příroda někdy mění.Každý vztah mezi sourozenci je jiný a jsou i tací, kteří si nikdy nic citově nedali.To my se sestřičkou říct nemůžeme a dnes jezdíme na dovolené i s jejím přítelem na dovolené společně,a rozumíme si úplně v pohodě navzájem.V dospělosti se většinou věkový rozdíl smaže, pokud nám ovšem nebude 70 a 60 a nebudem si navzájem mazat klouby a obviňovat se z alzhajmra :P Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.04 11:18

Ahojky, máme děti od sebe rok a třičtvrtě a je to úplně bezvadný. Zatím je tomu mladšímu teprve 5 měsíců a tak sestřička jenom dává dudlík a hrkačky,ale až začně lízt a chodit,krásně si spolu vyhrajou…:o) Nikolka je super chůva a tak bych snad ani větší věkový rozdíl nechtěla,i když původně jsem chtěla tři roky…:o)) Kamarádka má dvě holky po třech letech a je to taky fajn. Ta starší už chodí do školky a tak má na všechno dost času. Tak hodně štěstí při početí a vůbec na nic nečekejte,dvě děti jsou víc radosti než jedno!!! :o)))) Ahoj Jana.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML