Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny, potřebuji radu pro kamarádku, která nemá přístup na Net. Můžete mi prosím poradit, jak odstavit 14.měsíční mimi? Hošíček odmítá veškeré náhražky (vyzkoušeli již všechny druhy umělých mlík i s příchutěmi), nechce ani kaše a jiné dobroty, pokud jsou podávané přes láhev ( i hrneček). Víme, že by měla počkat, až mimčo bude se chtít samo odstavit, ale má velké zdravotní problémy ( ekzem , který se rozlezl skoro po celém těle) a kvůli kojení nemůže použít léky. Předem děkuji za rady.
Ahoj Pulpi.
Moje rada zní Vytrvat a nevzdávat to. Někdy je to ubíjející, ale chvilku trvá než si dětičky na nové věci zvyknou. Já jsem odstavila syna během pár týdnů, prostě jsem snižovala frekvenci kojení a nabízela mu ke každému jídlu trochu mléka (já žiju v severní americe a tady se dává kravské mléko od jednoho roku běžně). Nejdřív také nechtěl, ale pár kapek jsem mu vždycky do pusinky dostala a aspoň si zvykl na chuť. Po pár týdnech najednou koukám…a on si lokl a od té doby pil normálně. Pak odstavení byla už legrace.
Takže…ať to kamarádka nevzdává a prcek si určitě zvykne.
Ahoj Pulpi,
osvědčená metoda u mých dcer byla pomoc od taťky…prostě jsem se snažila nebýt na očích, a když byl hlad, tak se pilo z láhve. Když jsem byla kolem, mimčo jasně vědělo, že prso je na dosah a tak vyžadovalo(pouze mateřské mléko. (nejsou ty prcci nějak až moc chytrý?.)
I v noci jsem během těchto dní spala v jiném pokoji.
Vlastně u první dcerky jsem přestala, protože v té době jsem měla samovolný potrat a musela být pár dní v nemocnici…nedalo se co řešit a po mém příjezdu už ani z prsu nechtěla…a to mě bylo velmi líto, protože jsem nadále chtěla kojit
ahojky a hodně úspěchů s odstavováním přeje
Sophie a Kevin 27tt)