Hlídání dětí

24.1.25 15:35

Hlidani dite

Ahoj všem,
potřeboval bych poradit, jak najít spolehlivou službu pro hlídání dětí. Na co se zaměřit při výběru chůvy nebo agentury? Máte nějaké tipy, zkušenosti nebo doporučení, co fungovalo vám?

Zároveň bych rád slyšel vaše názory na to, co je při hlídání nejdůležitější – bezpečnost, zkušenosti chůvy nebo třeba flexibilita časů?

Budu rád za vaše zkušenosti a rady. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16961
24.1.25 15:49
@DenysKorchyn píše: Více

Ahoj,

na vysoké jsem pracovala jako hlídačka jak psů, tak dětí. Hládala jsem u dětí doma, nebo brala kočárek ven. Je to 15let zpět. Ale dnes už jsou agentury ;)

Zpětně jsem překvapená, kolik lidí mi důvěřovalo a vlastně si mě neměli ani šanci proklepnout. :nevim:

Hlídávala jsem tedy většinou přes den, podnikatelské rodiny, takže jsem jezdila kolem baráku, sem tam jsem měla hlídání když oba rodiče bli doma :lol: s příkazem dát jim alespon hodinu soukromí :lol: sem tam jsem hlídala do večera, když rodiče byli v divadle/kině/rande a to jsem ale chtěla i proplatit taxi - to už jsem MHD nejezdívala. Jednou jsem hlídala přes noc, když rodiče museli na pohřeb na Slovensko. Většinou jsem se dovídala týden dopředu a někdy třeba i den předem ten samý den se mi nikdy nestalo. Měla jsem vždy předškolkové děti = nevyzvedávala jsem ve školkách ani školách a nevodila jsem na kroužky. Přebalovala jsem a krmila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
24.1.25 15:55

Hlidacky.cz Zkušenosti nevyžadujeme, bereme i mladé holky, teď už máme dva roky jednu stalou. Důležité pro nás je, aby si s dítětem hezky hrála a užili si to. Je nám jedno v kolik třeba dá dítě spát. Využíváme příležitostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
24.1.25 16:34

Měla jsem před Hlidacky.cz už 2, protridila jsem zajemkyne podle profilu a ty vybrane jsem nejdřív poprosila o schůzku, abychom se trochu seznámily…obě byly fajn.
Pro mě bylo důležité, co mi řekly, jak se chovaly, jaké aktivity byly ochotné absolvovat (potřebovala jsem hlídat odpoledne), a pak abychom si sedly i časově (jednalo se o plus mínus pravidelné časy, ale občas i narazově).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
24.1.25 16:52

Viz výše zmíněná stránka. Věřila jsem tomu do doby, než jsem tam našla 2 ženy, kterým bych nesvěřila ani rybičku.
A to nemluvím o tom, že by své dítě špatně hlídala, ale své dítě řezala jak psa.. :cert:
A jedna měla své dítě na háku a hezky s kámoškama popíjela (ta teď dělá i ve školce).
Takže za mě. Pokud bych si nějakou paní vybrala, tak bych si ji vyhledala v okolí, pokud by měla FB, koukala bych na společné přátelé a ty bych oslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
24.1.25 17:13

Hele já bych se asi i zaměřila na to jestli umí dát první pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
31.1.25 16:53

Podle mě je nejdůležitější spolehlivost, zkušenosti a dobrý vztah k dětem. Určitě se vyplatí zjistit, jestli má chůva doporučení a jak zvládá krizové situace. Flexibilita je taky fajn, ale záleží, co konkrétně potřebuješ.

Já jsem hledala přes WeCan.cz a docela mi to usnadnilo výběr, protože tam jsou ověřené profily. Ale určitě je dobré si i tak udělat vlastní dojem při osobním setkání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová