Hlídání od rodičů

Anonymní
31.8.26 14:23

Hlídání od rodičů

Holky jak často vám hlídali dítě rodiče? Mám ségru, která porodila druhé dítě. Moji rodiče ji už první dítě hlídali od narození každý den, a to oba mají 12 tky směny, po praci kolikrát šli hlídat, hlídají i ve volnu. Rikam si, že si sestra udelala deti a hlídají moji rodiče. Chapu mama bydli kousek, asi hlídá rada a dobrovolně, ale proste kazdy den? Pisu to proto, že sama mam půl ročního syna, nastupuji zpatky do prace na pul úvazek a budeme platit chůvu na 2 dny v týdnu. Od narození mi mama hlídala jednou, viděla malého za půl roku asi 2×. Chapu bydlíme 2 h daleko, neni čas energie někam jezdit. Ale přijde mi, že je sama unavena z toho denního hlídání. VzdYt vyhovovala nas dvě, ma splněno a me ve svém věku hlídat znovu a ted jeste druhe dítě. Občas cítím jak je unavena po telefonu, ale nikdy to nepřizná. Jsem smířena s tím, že moje dítě nebude vídat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32540
31.8.26 14:27

No tak kdyby nechtěla sestře hlídat, tak to asi nedělá, ne? Jestli je unavená a má toho dost, nemá to dělat. Proč nebude tvoje dítě vídat, vy k ní nejezdíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.26 14:30

Byli jsme tam jednou. Je tam trošku náročnější cesta. 200 km a s malým dítětem fakt na prd zatím.

• Citovat
  • Upravit
31.8.26 14:30

To je na domluvě mezi mamkou a ségrou, ne? Jestli to mamce vadi, ať se ozve. :mrgreen: Ty se do toho nemontuj. Mame prarodiče hodinu autem od nas a hlídají občas, kdyz dojedeme k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
31.8.26 14:32

Tak jste se neměli stěhovat tak daleko.
Ted uz nikdy nezjistíš, jak by to bylo.
Sestra to dělá tak, ty to budeš dělat jinak.
Je to na tvých rodičích a když chtějí hlídat, tak hlídají, pokud nemají silu, tak opět jejich boj, ze to neřeší.
Ty buď ublížena a dělej si své domněnky, přesně jak to předvádíš svým příspěvkem teď a tady,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32540
31.8.26 14:33
@Anonymní píše: Více

Tak mimino to nebude pořád, za chvíli bude cesta třeba už v pohodě. Ségra je blízko, tak hlídají. Do toho nemá cenu se montovat, je to jejich věc, když to bude pro rodiče moc, tak to buď řeknou nebo pojedou na sílu, jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
31.8.26 14:34

Ale to je váš problém, to není problém tvých rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
31.8.26 14:38
@Monchichik píše: Více

Takove si budou překážku hledat vždy.
To zase bude děcku spatne, nebo cestu nezvládne z jiných naprosto zbytečných důvodů.
Nebo zas bude zakladatelka těhotná a druhé děcko opět mimino. To bude pořád něco.
Mame podobnou v rodině a je to s ní porad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.26 14:39

Můžeš mi říct, co si to vůbec dovoluješ? Trojlístek? Jakým stylem mi to odpovídáš? Ja se tu slušně ptám a mne budes psat,’ze jsem ublížena? Co se staras, ze jsem se nemela stehovat daleko! Ja se stehovala za praci.

• Citovat
  • Upravit
22238
31.8.26 14:40

Jsem smířena s tím, že moje dítě nebude vídat.

Kdybys s tím skutečně byla smířena - a kdybys nezáviděla sestře - tak bys tohle neřešila.

Tvoje sestra ani tvoji rodiče nemůžou za to, že ty ses odstěhovala daleko a tím pádem tvoje dítě není s prarodiči v kontaktu. To je tvoje vina resp. tvoje dobrovolné rozhodnutí. Dvě hodiny cesty je dost daleko a pokud chceš udržovat kontakt, holt se budete muset s dítětem naučit cestovat (třeba na víc dní). Vždycky se to nějak dá, ale snaha musí být primárně na tvé straně - odstěhovat se až takto pryč z dosahu tě nikdo nenutil.

Jestli tě mrzí, že se málo vídáte, s maminkou si zkrátka promluv a zkuste najít řešení - ale svou sestru do toho netahej. Nemáš vůbec co mluvit do toho, jak moc jí hlídají a jestli je máma unavená nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.26 14:42

To jsem si vybrala skupinu 😎 😎 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
22238
31.8.26 14:43

Neboj se - věřím, že admin ti už vysvětlí, že tady s námi rozhodně čas ztrácet nemusíš… když jsi na to sama nepřišla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32540
31.8.26 14:44

No je fakt, že ty s tím nic neuděláš. Můžeš se do toho začít vrtat, ale počítej s tím, že se akorát pohádáte a nic se nezmění. Chápu, že vidíš, že je mamka unavená a přesto hlídá. Ale to je její volba. Nemá fakt cenu se tím zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14838
31.8.26 14:45

No, víceméně ti do toho nic není. Mamka asi hlídá, protože hlídat chce, nebo už se z toho stal prostě takový zvyk, kdy to obě strany berou jako samozřejmost, i takový případ znám. Ono to zní tak trošku ublíženě od tebe, protože kdyby ti šlo čistě o únavu mamky, nebudeš zmiňovat, že ty si musíš platit chůvu a jak málo vás vídá. Odstěhovat se tak daleko bylo tvé rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová