Babička mě osočila, že jsem ji "okradla"

Anonymní
24.8.26 14:52

“Ukradeny” dar

Prosim, anonym.
Ve zkratce..mam starou babi, ktera jak ja sbira stare veci (hrnky, talíře, vazy, kredence atd). Posledne kdyz jsme u ni byli, tak mi dala tri krabice veci. Chtela i vic, ale to jsem rekla staci, ze to uz nemam kam dat. Vse co jsem si vybrala, tak mi schvalila, byla u baleni. Sama rikala, ze k tomu nikdo nema vztah a pak to stejne vyhodi. Nabizela ruzne veci, u neceho sama rekla, ze to ne. Byl tam i manzel a deti, byli u vseho a vse slyseli. Ted po mesici telefon s tim, ze jsem ji tam pobrala ty nejlepsi kousky a byla sem v pokojich sama a vsecko sem ji tam sebrala (nic z toho nemelo velkou cenu). A ze decka (ma tri syny, jedno je otec) to videly, ze to ma prazdne a ze sem to tam vsecko vzala.

Babi jsem do telefonu rekla, jestli to jako mysli vazne, ze mi vse dala a byla u toho, ze ji ale vse samozrejme vratim. Do hodiny to mela zpet, vezl to manzel, ja bych se asi pozvracela. Nastesti to bylo v krabicich, nemela jsem cas to vytahovat. Volala jsem otci, jestli o tom neco nevi. Pry ne. Ani ostatni dva synove. Spis me zajimalo, jak to cele vzniklo a zajimaly me verze teda tech “decek”. Samozrejme jsem to orvala. Ne veci. Ale to, ze jsem ji to pry vzala. No, vratili jsme to a brala jsem to za uzavrene. Musim priznat, ze jsem rikala, ze babi uz nechci videt.

No..ted mi volal manzel, ze slysel zvonek a sel ven a pred vratama dve krabice. V aute babi s bratrankem. Pry mi to veze, vzala si co chtela a ze jsem (JA!!!) udelala v rodine humbuk 8o samozrejme to nechci a nejradsi bych to hodila do popelnice. Chteli odjet, cekali, ze jsme dospeli v praci, ale manzel je lapl :lol:

Ani nechci poradit co s tim, veci vratim (spis manzel, ja bych asi byla neprijemna a nemam náladu se nekde obhajovat nebo poslouchat, ze bud kradu nebo delam humbuk), nechci je, takze to povezeme zase zbytecne zpet. Snad uz naposled. Setkal jste se s tim nekdo? Vim, ze se stari lide na stari meni, ale cely to uplne obratila proti me. Musim rict, ze jsem vazne zhnusena a nastvana. Doted jsme mely dobry vztah. A pritom stacilo jen zavolat s tim, ze si to rozmyslela a chce ty veci zpet :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
24.8.26 14:57

No a nemá třeba Alzheimera? Naše sousedka ho má a taky si nic nepamatuje a co jí kdo řekne, překroutí. Bohužel za to nemůže, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.8.26 14:59

Nedivím se ti. Tohle by mě taky naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11524
24.8.26 14:59

Hele, měsíc jí trvalo, než přišla na to, komu něco to rozdala :lol:. Blik 💡?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 15:01

Stalo se mi něco podobného. Taky s babičkou. Zmizel jí z baráku starý krám, který by mi vůbec k ničemu nebyl a nejen mně, ale vůbec nikomu, dobrý byl už akorát do popelnice. Vždy všechny vyprovází až ven k brance, ani jsem to neměla jak ukrást. Podle mě to omylem vyhodila ona nebo někdo jiný z rodiny, jinak si to vysvětlit nedokážu. Každopádně mě obvinila z krádeže a ještě to roznesla po rodině. Za ten pitomý krám jsem jí pro klid v rodině dala peníze. Ale ten vztah už není takový, tohle se prostě přejít nedá a je to obrovská zrada, obvinit někoho ze zlodějny. :?

• Citovat
  • Upravit
479
24.8.26 15:03

Nemá začínajíciu demenci, Alzheimera? Jinak se chová úplně normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
24.8.26 15:06

Nezapomněla to jen? Ja jsem nedávno taky byla u svoji babicky, hlava uz bohuzel neslouží, nepamatuje si, co komu rikala, co komu dala, kde co ma… taky mi vykládala, jak se ji ztraci veci, zjistili jsme ale, ze je rozdává navstevam. Pak ze ji nefunguje pracka, ale ona ji vytáhla ze zásuvky, protoze nevedela, co je to tam zapojeny… vubec bych se nedivila, kdyby hledala to, co mi posledně dala… pokud pribuzni vsechny ty řeči berou vazne, klidne to muze zajít tak daleko jako u vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
24.8.26 15:06

Přijde mi, že to prožíváš až zbytečně moc. :roll: Chápu, že tě to ranilo a naštvalo, ale jestli je babička opravdu hodně stará a začíná se u ní měnit chování, první otázka by přece neměla být jak mi to mohla udělat, jsem zhnusená, ale jestli nemůže za tím být nějaký zdravotní problém :nevim:

Taková změna vzpomínky a interpretace události přece stojí minimálně za zamyšlení, jestli se neděje něco s její pamětí nebo úsudkem. Nemusí to automaticky znamenat Alzheimerovu nemoc, může jít o jiný typ kognitivního zhoršení, ale rozhodně bych to jen nebrala jako úmyslnou podpásovku a nedělala z toho rodinný drama :roll:

Jakože opravdu ti nepřijde zvláštní, že člověk, který ti něco sám dá, je u toho celou dobu přítomný a po MĚSÍCI si to začne pamatovat jako krádež? To je přece přesně ten moment, kdy bych zpozorněla, ne kdy bych začala řešit, jak moc mě to osobně urazilo a že jí chci odstřihnout :roll:

Co na to tvůj otec? Tomu to chování divný nepřijde? :nevim:

Příspěvek upraven 24.08.26 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 15:09
@Lil Kitkatt píše: Více
myslim, ze se tam neco deje, ale toto to nebude. Ona nezapomina, spis mi prijde, ze si vsugerovala neexistující veci (nejen toto). Po smrti nejmladsiho syna nedavno naznaky vidim i ja (nejezdime tam nijak extra casto). Zbyle deti se ji venuji, pripadny lekar neni v me rezii, vse s ni resi oni.
  • Citovat
  • Upravit
524
24.8.26 15:11

Videla bych to na zacinajici demenci, nase babi zacala taky na stari takhle blbnout. Jednou se vratila z tydenni dovolene u rodiny a za tu dobu ji nekdo „vymenil“ vsechny hrnce, co mela 20 let. 8o Neber si to osobne, ja chapu, ze to zamrzi, ale ty vis, jak to bylo a podle popisu neslo ani o nejake drahe veci. Nebudes prvni ani posledni v rodine, kdo bude z neceho podobneho obvinen. Proste zapomina, mozek ji zkresluje realitu. Klid, prenes se pres to, kdyztak to pro klid duse prober s ostatnimi cleny rodiny, ale s ni uz bych se v tom nebabrala, at to neni jeste horsi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 15:13
@Duhovka12 píše: Více

Nejhorsi je ta nespravedlnost :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.26 15:13
@Bytsamsebou píše: Více

Me prijde, ze nevedela jak si o to rict, tak si to vymyslela s tema deckama (tem je to fuk, pro ne to jsou stary kramy). Proste si to rozmyslela. Chapu. Jen nechapu to narceni, ze jsem si to ja vzala sama, kdyz mi to davala i pred ostatnima. Slysel to muj manzel i starsi syn.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.26 15:17
@Anonymní píše: Více
paneboze :( :( :( ja ji to taky vratila a brala jsem to za uzavřené. Asi bych ji zvladla pak jeste videt, ale po te komedii dneska s dovozem zbytku si tim nejsem uz tak jista. Nezjistilo se u vasi babi potom neco ke stari? Demence nebo neco podobneho?
  • Citovat
  • Upravit
701
24.8.26 15:18
@Anonymní píše: Více

Ne, tak to být rozhodně nemusí. Může mít zcela jiný logický úsudek a časovou osu :roll:
Proč chceš za každou cenu slyšet nebo si chceš myslet, že to udělala naschvál? :nevim:

Pokud se tohle neděje poprvé a navíc vidíš zhoršení právě po smrti syna, tak bych byla s tvrzením prostě si to rozmyslela a vymyslela si historku fakt opatrná. Úmrtí blízkého člověka může u staršího člověka výrazně zhoršit už existující kognitivní potíže, případně odhalit problém, který předtím nebyl tolik patrný. :roll:

Problém nemusí být v paměti, ale v úsudku, interpretaci situací nebo vytváření přesvědčení, která neodpovídají realitě. Je evidentní, že zkušenost se staršími lidmi máš zcela poprvé. Bohužel stáří často není veselé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 15:18

Stalo se nám to taky, manžel po domluvě odvezl u své babičky pár starých skříní, že si je dá do dílny a druhý den hovor od několika příbuzných, že ji to ukradl …no se skříněmi by to nebylo tak jednoduché, ale klidně bychom ji je odvezli zpět, ale už je nechtěla …teď už ani nežije a ostatní příbuzní všechny vyházely, aby se dům mohl prodat …ty skříně rám navíc byly dočasně z bývalého bydlení od tchyně …tohle byla její máma …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová