Babička mě osočila, že jsem ji "okradla"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.8.26 15:30
@Fitsun píše: Více

Zadny rodiny drama jsem z toho nedelala, to dela ona tim opetovnym vracenim. Ja se jen ptala otce zda o tom neco nevi, protoze me zajimalo co je na tom, ze to “decka” rikaly. A pardon, ale kdyz me babi narkne, ze ji kradu veci (v jejim podanim, ze sem tam pobrala ty nejlepsi veci), tak me to v prvni chvili fakt rozlozi.

Nevim co na to rikaji, se stryci se nestykam, vim jen, ze se o babi staraji (dřevo, lekar atd). Otci je to jedno. Jezdili jsme jen za babi, ostatni jsme videla jen jednou rocne na pouti nebo kdyz nas pozvali na narozky. S babi jsem mela dobry vztah. Nase rodinna situace je velice slozita a zamotana, vztahy jsou narocne vsemi smery.

Ale mas pravdu v tim, ze opetovnym vracenim bych pokracovala v dramatu o kterem pises. Nekde to uložim a pak jim to jednou dovezu, at si to vyhodi. Tohle prevazeni tam a zpet nema smysl, akorat by se to tahlo dal a dal. Ja mam bohuzel horkou hlavu a tohle mi treba nedoslo. Ve finale by se s tim babi zas stresovala a jeste by ji to třeba přitížilo. Kaslu na to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.26 15:39
@Anonymní píše: Více

Je to už pár let a tohle byl jediný takový její exces. O to je to asi horší. Od dementní stařenky bych to ani nebrala vážně, takhle to dost mrzí i teď. Ještě by člověk přešel, kdyby tu blbost řekla jednou a dalo se s ní o tom bavit, ale nedalo se jí to vymluvit. Jinak je ale fakt v pohodě, jen už některé věci nevidí úplně objektivně a s tím souvisí i to, že je hrozně snadno zmanipulovatelná. Někdo jí řekne nějakou blbost a ona tomu bezvýhradně věří. To je ale u těch starých lidí úplně normální. Jinak všechno chápe, události nezapomíná, orientuje se co je za den. Doporučuju bavit se normálně dál, já už teď jak magor při odcházení mávám oběma rukama, aby mě viděli i sousedi, že v nich nic nemám. Ono ani předtím by tak velký krám nikdo nepřehlédl, ale co už :?

• Citovat
  • Upravit
251
24.8.26 15:40

No tak v rodině jste si to vysvětlili ne? Babička už je asi stará a hlava už zjevně úplně dobře neslouží… To je asi podstatný abyste všichni v rodině vedeli a nemusela ses bát že někdo ta její nařčení bere vážně. Zároveň abyste to i dál sledovali jestli se stav nezhorsuje. Neurazela bych se, nebrala bych si to osobně. Za mě z toho člověka mluví nemoc nebo duševní únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21922
24.8.26 15:55

Nejezdila bych tam. Minimalne aktualne ne.

Bytna takhle na stara kolena zacala vsechny obviňovat z kradezi. Svou dlouholetou kamaradku, ze ji vykradla byt apod. To nechces resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
24.8.26 16:01

Takže s nikým z rodiny nemáš pořádné vztahy, nevídáte se, ale chyba je jen na straně staré babičky :roll: a oni, pokud jí vídají často, tak si těch změn nemusí vůbec všimnout. Takže kdybys ji měla skutečně ráda, tak bys řešila její zdraví a ne svoji ublíženou duši, že jsi něco musela vrátit a babička ti to pak dala opět zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
24.8.26 16:16
@PaníBovaryová píše: Více

Jakoze radsi nejezdit za starou evidentne nemocnou babickou, ktera za ty vymysly o kradezi nemuze? U nas v rodine to teda nakonec vygradovalo docela dost „diky“ demenci, ale nastesti babi nikdo neodepsal, protoze to „nechtel resit“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9200
24.8.26 16:41

Taky jsme to zažili s penězi (nepamatovala si, že část důchodu dala babi mamce na nákup a léky) - demence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21922
24.8.26 16:49
@Silverine247 píše: Více
? A cim tam pomuze? Babicka ji ted bude obvinovat z kradezi kdeceho. A pokud ji to decka veri, tak prp zakladatelku bude lepsi tam aspon na cas nejezdit, nez jim to dojde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 16:51
@Hera01 píše: Více
Pisu, ze v rodine je slozita a zamotana situace. Ono to tak vetsinou je, kdyz se rodice rozvedou a babi je z otcovy strany :* Jezdila jsem na prazdniny k babicce, ne k jejim dalsim detem, jejich detem nebo otci :mrgreen: takze ano, nemam s nimi osobni vztah a nijak blizce se nevidame. Krome otce na ne nemam ani cislo. Ono je to jeste zapotanejsi kdo s kym a kdo ne, ale nemam potrebu se vice obhajovat K lekari s ni jezdi synove nebo vnoucata od jednoho ze synu, protoze bydli pobliz, nemam jak resit jeji zdravi. Takze sorry, ze verim, ze se o babi jeji dospeli synove zvladnou postarat, kdyz to zatim dokazali par let i beze me.
  • Citovat
  • Upravit
3281
24.8.26 16:52

Trochu mě zaráží, že jsi zhnusená a neřešíš, jestli to není nějaká vážnější nemoc. Chápu, že je ti to hodně nepříjemné, zažívám to dnes a denně. Naposledy jsem ukradla brýle a dokumenty.🤔 Ale abych z toho byla zhnusená, to ne. Prostě to v tu chvíli překvapí a víc to neřeším. U nás není možné ji přesvědčit, aby šla k lékaři.
Věci co ti doveze bych dala do sklepa či jinam kde se nezničí a víc bych neřešila. Ono to stejně nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
24.8.26 16:58

A co teda konkretne riesis, tvoj manzel aj syn vie ako to bolo a osatny si mozu uplne slobodne trhnut nohou.

Ano starsi ludia uz su na tom horsie, niekedy to mozes pomenovat diagnosou, niekedy je to ‚vekom‘. Aj ked to pomenujes diagnozou tak liecitelne to vo vacsine pripadov nieje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 16:59
@Hera01 píše: Více

něco se tam asi dít bude (nedávno ji umřel syn) a posledně, když mi dávala ty věci, tak měla takový divný řeči ohledně svýho baráku. Teď se stalo to s těma darama a jestli něco mezitím, tak to nevím. Každopádně jsem to o tom baráku teď řekla otci, tak ty informace musí posoudit se strýci a zařídit se podle toho (zmínit se u lékaře atd.).

• Citovat
  • Upravit
12825
24.8.26 17:06

Demence..moje prababi nam s vaznou tvari a slzami v ocich tvrdila ze ji nejaka cikanka co neco nabizela, ukradla duchod…po letech kdyz prababi umrela jsme nasli penize v obalce mezi knihama, stopro to byl ten duchod, suma odpovidala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14791
24.8.26 17:06

Za mě je teda tvoje reakce zvláštní, já bych se bála v první řadě o babiččino zdraví, ani by mě nenapadlo brát si to osobně… a ty píšeš o zhnusení, zvracení, to jsou docela silná slova. Je to holt už stará paní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.26 17:07

@Midaku nezapomněla. Věděla přesně co postrádá. Ona si ještě pamatuje věci, neměla jsem pocit, že by s tím měla problémy, když jsem ji posledně viděla. Byli jsme tam skoro 4 hodiny a kromě tématu ohledně jejího domu mi tam nepřišlo nic divnýho. Ona je spíš nemocná tělesně. Něco se tam děje, ale jsou to zatím jen náznaky (to ohledně domu, teď toto). Ale já ji nevídám denně ani týdně, tak to nemůžu posoudit objektivně a nevím jestli se tam děje ještě něco mezitím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová