Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A vy psa máte? Jestli ne, řekla bych, že má někdo z rodiny na psa alergii. ![]()
Měli jsme psa do loňského léta, tehdy jsme jej museli nechat uspat (byl starý a nemocný), navíc jsme měli nelínajícího pudla. Je pravda, že malá je alergik -astmatik, ale je mi blbé se na tohle vymluvit, když jsme sami psa měli.
Myslím, že odmítnutí je zcela slušné. Mám taky psa a dokážu si představit, že by mi někdo takovou prosbu odmítl.
v zásadě přece nebudeš extra přemýšlet, jak odmítnou hlídání cizího psa a trápit se s tím.
ja myslim ze to kazdej majitel psa pochopi…ja se taky ruzne po rodine vyptavam kdo by chtel a kdyz nechcou tak nechcou…
Prostě řekni nezlobte se, hlídat nebudu a hotovo. Důvody uvádět nemusíš a zdá se mi to i dostatečně slušné. Na místě sousedky bych byla radši, když bys řekla jasné ne, než abys to vzala a bylo ti to nepříjemné a byla bys zas naštvaná ty na mne nebo než slyšet nějaké trapné výmluvy.
Míra alergie se může postupem času měnit, takže to, že jste už psa měli, nemusí nic znamenat, prostě je malá teď alergická víc a hotovo
Spíš mi přijde zvláštní, že je schopná dát pesana cizím lidem, jasně, sousedi, ale nijak extra se asi neznáte…
Tak já bych bez rozmýšlení rovnou řekla že ne, ať se nezlobí.
Holky poraďte, dnes byla za mnou sousedka, kdysi tady bydlela, pak se odstěhovala k příteli a po dvou letech se stěhuje zpět. Má psa je to takové středně velké lovecké plemeno, no a přišla s tím, jestli bychom ji nebrali tak 6-8× v měsíci na noc toho jejího psa k nám, že má obavy, aby v noci, kdy je ona v práci nevyváděl, abych řekla pravdu, moc z toho nadšená nejsem i když jsme sami měli psa. Přijde mi to takové divné, nic jsem ji na místě neslíbila, řekla jsem ji, že to proberu s manželem, ale nadšená z toho nejsem. Navíc teď chodím až do konce března na rekval. kurz a z domu vycházím v šest ráno. Jak to slušně odmítnout, aby se neurazila, nabídla mi za jednu noc 100,– ale o peníze či o penězích to není, prostě se mi do toho nechce. Můj pes je můj, ale cizí, to je o něčem jiném.